حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

تراشه ۵ نانومتری هواوی Kirin 9006c ساخت TSMC است نه SMIC

نوشته

3 ماه قبل | 4 دیدگاه | پردازشگرها، هواوی

کمتر از یک ماه پیش بود که تراشه ۵ نانومتری هواوی Kirin 9006C رسما معرفی شد. انتظار می رفت این تراشه نیز ‌به‌مانند Kirin 9000S توسط SMIC تولید شود. با این حال باید بدانید که تراشه ۵ نانومتری هواوی Kirin 9006c ساخت TSMC است نه SMIC.

تراشه هواوی Kirin 9006c ساخت کیست؟

هواوی اخیرا در چین یک لپ‌تاپ به نام Qingyun L450 را عرضه کرده است. این دستگاه از تراشه HiSilicon 9006C استفاده می کند که با استفاده از فناوری پیشرفته 5 نانومتری ساخته شده است.

این خبر منجر به شایعاتی شد مبنی بر اینکه غول تراشه چینی SMIC که تراشه‌های هواوی را تامین می‌کند، در نهایت به فناوری تولید تراشه 5 نانومتری دست یافته است.

اما بررسی دقیق لپ تاپ توسط یک شرکت تحلیل فناوری، چیز متفاوتی را نشان داد. این تراشه توسط SMIC در چین ساخته نشده، بلکه ساخت TSMC تایوان است.

چرا این موضوع مهم است؟

چین برای خودکفایی در صنعت نیمه هادی‌ها سخت تلاش کرده است. این تلاش پس از تحریم‌های ایالات متحده که دسترسی هواوی به تراشه‌های پیشرفته را محدود کرد، بیشتر هم شد. با عرضه لپتاپ جدید هواوی که تراشه ۵ نانومتری برند خودش را داشت، خیلی‌ها تصور کردند تولید این تراشه توسط SMIC چین انجام می‌شود اما با این حال اینطور نیست.

کالبدشکافی لپتاپ Qingyun توسط TechInsights تأیید کرد که فناوری 5 نانومتری TSMC برای این تراشه استفاده شده است. البته این تراشه ساخت جدید نیست و سال ۲۰۲۰ یعنی قبل از اعمال تحریم‌ها به هواوی فروخته شده بود. این نشان می دهد که هواوی ممکن است از سفارش‌های قدیمی TSMC با نام جدیدی استفاده کند.

سهام SMIC پس از این خبر کاهش یافت که منعکس‌کننده ناامیدی بازار از عملکرد آن‌هاست. با این حال، گزارش شده که SMIC روی فرآیند 5 نانومتری خود کار می‌کند، اما از فناوری قدیمی‌تری استفاده می‌کند که بازده کمتری دارد و گران‌تر هم است. آنها با تراشه Kirin 9000S تولید محدود تراشه‌های 7 نانومتری را مدیریت کرده‌اند، اما تولید تراشه 5 نانومتری همچنان سخت است.

مانع بزرگ‌تر برای جاه‌طلبی‌های تراشه‌سازی در چین، دستیابی به نسل بعدی تجهیزات لیتوگرافی EUV بوده که برای ساخت تراشه‌های پیشرفته بسیار مهم است. ایالات متحده شرکت هلندی ASML را از فروش ماشین های EUV به چین منع کرده و این اصلی‌ترین دلیل عقب‌ماندگی چین است.

احتمالا امریکایی‌ها از این خبر خوشحال‌تر هستند و می‌دانند که چینی‌ها فعلا توان تولید تراشه ۵ نانومتری را ندارند!

نظر شما چیست؟ فکر می‌کنید این محدودیت تا چه زمانی باقی خواهد ماند؟

اشتراک در
اطلاع از
4 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Nmnm

گوشی 13t پرو در حد کدام گوشی سری k شیایومی هست از همه لحاظ دوربین صفحه نمایش شارژر شدن آپدیت و در آخر قیمت با رام چین مشکل ندارم

𝗠𝗿. 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘁𝗮𝗵

🔷 گوشی Xiaomi 13T Pro ری‌برندی از گوشی شیائومی Redmi K60 Ultra است که اندکی با آن تفاوت دارد ؛ از نظر دوربین در مجموع برتری با گوشی Xiaomi 13T Pro است ، از نظر صفحه نمایش هر دو گوشی برابر هستند ، از نظر سرعت شارژ شدن گوشی شیائومی Redmi K60 Ultra حدود 7 دقیقه سریعتر از گوشی Xiaomi 13T Pro شارژ می‌شود با اینکه در ظرفیت باتری و سرعت شارژ هیچ تفاوتی وجود ندارد (26 دقیقه در برابر 19 دقیقه) ، از نظر آپدیت اولویت با رام چین است که در اینجا گوشی شیائومی Redmi K60 Ultra برتر است و در ضمن 4 سال آپدیت اساسی اندروید و 5 سال آپدیت امنیتی برای هر دو گوشی توسط شیائومی داده می‌شود ، از نظر تراشه در گوشی شیائومی Redmi K60 Ultra تراشهٔ مدیاتک Dimensity 9200 Plus عملکرد بهتری دارد ، از نظر قیمت گوشی شیائومی Redmi K60 Ultra برای پیکربندی پایه 256 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت حافظه رم حدود 27 میلیون تومان و برای بالاترین و بهترین پیکربندی یعنی 1 ترابایت حافظه داخلی و 24 گیگابایت حافظه رم حدود 33 میلیون تومان قیمت دارد و گوشی Xiaomi 13T Pro برای پیکربندی 512 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت حافظه رم حدود 28 میلیون تومان و برای بالاترین و بهترین پیکربندی یعنی 1 ترابایت حافظه داخلی و 16 گیگابایت حافظه رم حدود 33 میلیون تومان قیمت دارد که انتخاب هر کدام از این دو گوشی بستگی به بودجه شما دارد.

𝗠𝗿. 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘁𝗮𝗵

🔷 من خودم به شما گوشی شیائومی Redmi K70 Pro را پیشنهاد می‌کنم که در اکثر قریب به اتفاق بخش‌ها برتری کامل نسبت به گوشی Xiaomi 13T Pro دارد البته که قیمت آن کمی گران‌تر است ؛ از نظر دوربین در مجموع هر دو گوشی برابر هستند ، از نظر صفحه نمایش گوشی شیائومی Redmi K70 Pro برتری کامل دارد ، از نظر سرعت شارژ شدن گوشی شیائومی Redmi K70 Pro حدود 8 دقیقه سریعتر از گوشی Xiaomi 13T Pro شارژ می‌شود (26 دقیقه در برابر 18 دقیقه) ، از نظر آپدیت اولویت با رام چین است که در اینجا گوشی شیائومی Redmi K70 Pro برتر است و احتمالاً برای این گوشی نیز 4 سال آپدیت اساسی اندروید و 5 سال آپدیت امنیتی توسط شیائومی داده می‌شود ، از نظر تراشه در گوشی شیائومی Redmi K70 Pro تراشهٔ کوالکام Snapdragon 8 Gen 3 عملکرد بسیار بهتری نسبت به تراشهٔ مدیاتک Dimensity 9200 Plus در گوشی Xiaomi 13T Pro دارد ، از نظر قیمت گوشی شیائومی Redmi K70 Pro برای پیکربندی پایه 256 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت حافظه رم حدود 32 میلیون تومان قیمت دارد و برای بالاترین و بهترین پیکربندی یعنی 1 ترابایت حافظه داخلی و 24 گیگابایت حافظه رم حدود 38 میلیون تومان قیمت دارد و قیمت گوشی Xiaomi 13T Pro را نیز که قبلاً گفتم و نکته پایانی برای خرید گوشی‌های سری Redmi K شیائومی با توجه به اینکه اغلب این گوشی‌ها انحصاری بازار چین هستند حتماً حتماً از سایت‌های معتبر و باسابقه (واردکننده از چین) اقدام کنید تا با مشکل مواجه نشوید.

🔷 این ادعاها برای تراشهٔ هوآوی Kirin 9000S نیز منتشر شده بود که البته بعد از مدتی دروغ بودن آنها ثابت شد و از نظر من تراشهٔ هوآوی Kirin 9006C توسط شرکت SMIC و با فرآیند 5 نانومتری آن ساخته شده است.

🔷 مثلاً برای تراشهٔ هوآوی Kirin 9000S یک فرد یا شرکت ژاپنی گفته بود که این تراشه بر اساس فرآیند 14 نانومتری شرکت SMIC ساخته شده است که دروغ بودن این ادعا بعد از مدتی ثابت شد و یا در مثالی دیگر یک حساب در یک شبکه اجتماعی به استناد عدد 2035 درج شده بر روی تراشهٔ هوآوی Kirin 9000S گفته بود که این تراشه در هفته 35ام از سال 2020 توسط شرکت TSMC و با فرآیند 5 نانومتری آن ساخته شده است که دروغ بودن این ادعا نیز بعد از مدتی ثابت شد ؛ پس نمی‌توان به این ادعاها اعتماد کرد چون این افراد یا شرکت‌ها فقط برای جلب توجه این ادعاها را منتشر می‌کنند و مدرک معتبر و قابل استنادی را همراه ادعاهای خود ارائه نمی‌کنند.

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)