حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

اپل متهم به استفاده غیر مجاز از ۳ پتنت کوالکام شد

نوشته

5 سال قبل | یک دیدگاه | اپل، کوالکام

پس از یک دوره محاکمه ۲ هفته‌ای، هیئت منصفه دادگاه اعلام کرد که اپل در برخی آیفون‌های خود 3 پتنت شرکت کوالکام را نقض نموده است. بر این اساس، دادگاه تمام مبلغ غرامت درخواستی کوالکام معادل 31 میلیون دلار را به این کمپانی اعطا کرد؛ اگرچه اپل در زمینه قانون‌گذاری جهت محدودیت پرداخت بالقوه پیروز شد. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن بیشتر صحبت کنیم.

کوالکام شکایت مربوط به این مسئله را در سال 2017 مطرح کرد. پتنت‌های مربوط به امکان اتصال سریع گوشی‌ها به اینترنت پس از روشن شدن آن‌ها، بهره‌وری باتری و پردازش گرافیکی و عملیات مدیریت ترافیک که دانلود سریع‌تر داده توسط اپلیکیشن‌ها را امکان‌پذیر می‌کند؛ همگی در این طیف جای می‌گیرند.

به گفته وب‌سایت CNET، اپل ادعا کرده که یک مهندس با نام آرجونا سیوا کمک‌هایی حیاتی را جهت راه‌اندازی فناوری مذکور ارایه نموده است. این در حالیست که نامبرده برای اپل کار می‌کرده و پتنت مذکور بایستی تحت مالکیت این کمپانی قرار گیرد. با این‌حال سیوا (یکی از کارکنان فعلی گوگل) نهایتا تصمیم گرفت تا در دادگاه سن‌ دیگو شهادت ندهد و هیئت منصفه نیز ادعای اپل را رد کرد.

کوالکام

کوالکام

همچنین اپل ادعا کرد که این پرونده حقوقی در واقع اقدامی تلافی‌جویانه از جانب کوالکام است و اپل را به دلیل افزودن نام اینتل به فهرست تامین‌کنندگان تراشه در سال 2016 محکوم می‌کند. از سال 2011 شرکت کوالکام به‌عنوان تامین‌کننده انحصاری تراشه‌های مصرفی اپل مطرح بوده است و اکنون در گوشی‌های آیفون، قطعات ساخت کوالکام با تجهیزات اینتل جایگزین شده‌اند.

این حکم پیش از شکل‌گیری نبرد حقوقی بزرگ‌تر میان 2 کمپانی در خصوص حق امتیاز پرداخت‌ها صادر شد. براساس برنامه‌ریزی‌ها، جلسه دادگاه مربوط به این شکایت طی ماه آینده در شهر سن دیگو و با محوریت میلیاردها دلار غرامت برگزار خواهد شد. نتیجه دادگاه دیگر این 2 شرکت که در ماه ژانویه برگزار شد نیز هنوز اعلام نشده است. اپل، اینتل و کمیسیون تجارت فدرال، کوالکام را به برخورداری از موقعیتی انحصاری در حوزه تراشه‌های مودم گوشی‌ها متهم نموده‌اند.

نزاع میان کوالکام و اپل به سایر کشورهای جهان نیز کشیده شده است. در ماه دسامبر کوالکام طی یک نبرد حقوقی علیه اپل در کشور آلمان پیروز شد. براساس حکم صادره، فروش برخی مدل‌های قدیمی‌تر آی‌فون در این کشور ممنوع اعلام شد. بعدها اپل با جایگزینی مودم‌های اینتل به جای نمونه‌های ساخت کوالکام، فروش آیفون 7 و آیفون 8 در آلمان را مجددا از سر گرفت.

نظر شما چیست؟ فکر می کنید که دعوای حقوقی اپل و کوالکام به نفع کوالکام بود یا اگر کوالکام همچنان تامین کننده قطعات اپل باقی می ماند، سود بیشتری می کرد؟

اشتراک در
اطلاع از
1 Comment
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
erfan520

این سود کوالکوم یه سود مقطعیه و بدون شک ادامه همکاری برای شرکتی که جز سه تولید کننده موبایل در دنیاست منفعت بیشتری داشت.
ذکر این نکته لازمه که اپل فقط گوشی گرون قیمت تولید میکنه که نشون میده از مودم های رده بالا و کرون قیمت هم استفاده میکنه.

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)