حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

فناوری تصویربرداری سه بعدی ارزان قیمت احتمالا به دنیای موبایل راه پیدا خواهد کرد

نوشته

2 سال قبل | بدون دیدگاه | اخبار، فناوری‌های نوین

برخی از تکنولوژی‌هایی که در صنایع بزرگ استفاده می‌شوند، به خاطر هزینه بالا امکان استفاده در صنایع کوچک‌تر مانند موبایل را ندارند. شاید فناوری تصویربرداری سه بعدی یکی از این موارد باشد که گویا نسخه ارزان‌تر آن قرار است به دنیای موبایل راه پیدا کند. با ترنجی همراه باشید.

فناوری تصویربرداری سه بعدی مخصوصی که شاید در گوشی‌های هوشمند استفاده شود

به گزارش Digital Trends، محققان دانشگاه استنفورد در حال کار بر روی سیستمی هستند که می‌تواند منجر به پیشرفت‌های بزرگی برای دوربین گوشی‌های هوشمند شود. با اعمال تغییراتی، حسگرهای تصویر قادر خواهند بود فاصله بین اشیاء را با استفاده از نور اندازه گیری کنند که امکان تصویربرداری سه بعدی را در گوشی‌های هوشمند فراهم می‌کند. انجام این کار مستلزم استفاده از حسگر لیدار است که مخفف “تشخیص نور و محدوده” می‌باشد.

نسخه ارزان‌تر لیدار می‌تواند به سیستم تصویربرداری سه‌بعدی محققان دانشگاه استنفورد کمک کند تا در تعداد زیادی از تلفن‌های هوشمند در دسترس قرار گیرد. لیدار نور لیزر را پرتاب می‌کند و مدت زمانی که طول می‌کشد تا به یک سوژه برسد و به گوشی بازگردد را پردازش می‌کند. می‌توان از این فناوری برای اندازه‌ گیری سرعت حرکت یک شی، نسبت دور بودن آن، نزدیک‌تر یا دورتر شدن و اینکه آیا از مسیری با شی دیگری عبور می‌کند استفاده کرد. حسگر Lidar قبلا در آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس برای بهبود فوکوس در نور کم و برای حالت شب استفاده شده است.

حسگر LiDAR چیست؟ عملکرد آن در آیفون ۱۲ پرو یا آیپد پرو چیست؟

نسخه لیداری که محققان دانشگاه استنفورد از آن استفاده می کند، ارزان‌تر از نسخه استفاده شده توسط اپل است که می‌تواند امکان استفاده از این سیستم را در تعداد بیشتری از گوشی‌ها فراهم کند. این محققان به دنبال ایجاد یک حسگر لیدار با وضوح مگاپیکسل بالایی هستند که در حال حاضر در چنین چیزی دسترس نیست. وضوح بیشتر به لیدار اجازه می‌دهد تا اهداف را در برد بیشتری شناسایی کند. اوکان آتالار، کاندیدای دکترای مهندسی برق دانشگاه استنفورد، مقاله ای در توصیف این سیستم نوشته است.

آتالار می‌گوید که دوربین‌های سه بعدی موجود، به پیکسل‌های تخصصی نیاز دارند که در فرمت‌های بزرگ به سختی می‌توان آن‌ها را درک کرد و به دلیل تجهیزات الکترونیکی پیچیده‌ای که برای ثبت تصاویر سه بعدی در پیکسل‌ها لازم است، فاکتورهای پرکننده کوچک‌تری دارند. رویکرد ما حسگرهای دو بعدی استاندارد و بسیار پیشرفته را به حسگرهای سه‌ بعدی تبدیل می‌کند. Lidar می‌تواند به تعیین عمق عکس کمک کند. ترکیب چندین عکس گرفته شده توسط دوربینی که در اطراف یک سوژه از چندین زاویه عکس می‌گیرد، می‌تواند یک مدل سه بعدی ایجاد کند.

فناوری تصویربرداری سه بعدی

Uplift Labs تصاویر سه بعدی را برای بهبود فرم و تکنیک ورزشکاران تجزیه و تحلیل می‌کند. مدیرعامل این شرکت، سوکماسا کابایاما، می‌گوید دوربین‌هایی که استفاده می‌کند، دوربین‌های سه بعدی نیستند. با این حال، او خاطرنشان می‌کند که دوربین تلفن‌های هوشمند این قدرت را دارند که داده‌های با ارزش را ثبت کنند و تصاویر سه بعدی را با استفاده از ویدیو و سایر برنامه‌ها تولید کنند. ورزش یکی از مواردی است که تصویربرداری و تحلیل سه بعدی آن می‌تواند برای گوشی های هوشمند بسیار عالی باشد.

 

کابایاما اضافه کرد که اگر شما یک ورزشکار کراس فیت باشید، یا یک گلف باز آخر هفته یا حتی از علاقه مندان مشتاق به ورزش خانگی، خطر آسیب فیزیکی برای شما در هر صورت وجود دارد و این موضوع برای بسیاری از ورزشکاران یک چالش دائمی است. اگرچه ورزشکاران حرفه‌ای به فناوری سه بعدی دسترسی دارند که به عنوان راهی برای به حداقل رساندن مشکلات عمل می‌کند و صدمات مربوطه را کاهش می‌دهد، اما سایر ورزشکاران عادی به این فناوری دسترسی ندارند.

اگر آوردن قابلیت‌های سه‌بعدی به گوشی‌های هوشمند، هزینه استفاده از فناوری سه بعدی را کاهش دهد، ورزشکاران عادی نیز می‌توانند به همان اطلاعاتی که امکان آسیب‌ دیدگی را کاهش می‌دهد، دسترسی پیدا کنند. کابایاما در ادامه می‌گوید اکثر آسیب‌های ورزشی، ناشی از تمرین نامناسب بیش از حد، فرم و حرکت نامناسب یا سایر موارد ضعیف بدنی است که  تصویربرداری سه‌بعدی می‌تواند نواحی بهبود را مشخص کند. چه برای فرم و چه قسمت‌هایی از بدن که باید تقویت شود.

قابلیت‌های سه بعدی در دوربین گوشی‌های هوشمند امنیت را نیز بهبود می‌بخشند

یکی دیگر از مدیران یک شرکت سه بعدی به نام هانس هانسن، مدیر عامل برند 3D است. هانسن بیان می‌کند که با دوربین‌های سه بعدی، می‌توانید صحنه‌ها و اشیایی را ثبت کنید که افراد از راه دور می‌توانند آن‌ها را به‌ صورت فیزیکی در اتاق تجربه کنند. این تکنولوژی برای کار از راه دور، یادگیری و فواصل ایمن در طول همه‌گیری کرونا مفید خواهد بود. همچنین برای تشخیص، درمان و ترمیم عملکردها در بخش‌مراقبت‌های بهداشتی، فناوری و تولیدی نیز کاربردی است.

به گفته PhoneArena، فناوری تصویربرداری سه بعدی در دوربین گوشی‌های هوشمند نیز می‌تواند یک مزیت بزرگ برای امنیت باشد. به هر حال، دوربین True Depth اپل به دلیل اسکن سه بعدی، امنیت بیشتری نسبت به تشخیص چهره معمولی در Face ID می‌دهد. دوربین‌های سه‌بعدی جدیدتری که وارد بازار می‌شوند باید بتوانند اطلاعات عمیق‌تری را هنگام اسکن چهره کاربر جمع‌ آوری کنند و سیستم‌های تشخیص چهره را ایمن‌تر کنند.

جمع‌آوری اطلاعات عمیق‌تر، داده‌های بیشتری درباره چهره شما به تلفن شما می‌رساند. این موضوع قاعدتا تعداد دفعاتی را که سیستم تشخیص چهره، شما را تشخیص نمی‌دهد، کاهش می‌دهد و همچنین از شما در برابر مهاجمانی که سعی در نفوذ به گوشی شما دارند محافظت می‌کند.

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
محسن علیرضائیان