حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

برای استفاده از اینترنت ماهواره ای در ایران باید مجوز صادر شود

نوشته

3 سال قبل | 6 دیدگاه | اخبار داخلی، اینترنت

شرکت های مختلفی در حال تلاش برای ارایه اینترنت ماهواره ای هستند. از جمله معروف ترین آن ها می توان به استارلینک و وان وب اشاره کرد. خب این موضوع برای کشور ما که در آن محدودیت هایی از داخل بر روی اینترنت کاربران وجود دارد (فیلترینگ) نگران کننده است. چرا که ارایه دهنده اینترنت ماهواره ای خارجی شاید با شرایط داخلی ما برای فیلترینگ موافق نباشد. به همین دلیل امروز گفته می شود که برای استفاده از اینترنت ماهواره ای در ایران باید مجوز صادر شود.

استفاده از اینترنت ماهواره ای در ایران

به گفته دبیر شورای‌عالی فضای مجازی با روی کار آمدن منظومه‌های ماهواره‌ای، ممکن است که به یکباره کل شبکه ملی اطلاعات زیر سوال برود. او تاکید کرد که اگر شبکه ملی اطلاعات نتواند خدمات بهتر، ارزان‌تر و با سرعت بیشتر و با تنوع بیشتر ارائه دهد، عملاً شبکه ملی، تحت الشعاع شبکه‌های جهانی اینترنت ماهواره‌ای که عمدتاً هم آمریکایی هستند قرار خواهد گرفت.

اینترنت ماهواره ای Starlink ایلان ‌ماسک چقدر کاربر دارد؟

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی از برنامه‌ریزی برای تدوین مقررات استفاده از اینترنت ماهواره‌ای خبر داد و گفت:

برای آنکه با ورود این فناوری، حکمرانی فضای مجازی خدشه دار نشود، باید تدابیری صورت داد.

ابوالحسن فیروزآبادی با بیان اینکه کارگروهی در مرکز ملی فضای مجازی برای مواجهه با خدمات اینترنت ماهواره‌ای تشکیل شده است، اظهار داشت: به هر حال برای مواجهه با این فناوری راه حل های مختلفی وجود دارد که آن را بررسی و پیگیری می‌کنیم.

اینترنت ماهواره ای OneWeb

اینترنت ماهواره ای OneWeb

دریافت مجوز استفاده از اینترنت ماهواره ای در ایران

وی از برنامه ریزی برای مقررات گذاری استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، توسط کاربران در کشور خبر داد و گفت:

از سوی دیگر برای شرکت‌هایی که نسبت به ارائه خدمات منظومه‌های ماهواره‌ای اقدام می‌کنند باید مقررات تدوین شود. در همین حال باید یک سری مجوز صادر شود تا کسانی که می‌خواهند در کشور از طریق این شبکه‌های دسترسی فعالیت کنند حتماً اخذ مجوز کنند.

فیروزآبادی ادامه داد: علاوه بر حوزه مقررات گذاری، برای آنکه حکمرانی فضای مجازی کشور دچار خدشه نشود، باید اقداماتی صورت گیرد. یک سلسله تدابیری را در مرکز ملی فضای مجازی در نظر گرفته‌ایم که از مهمترین این تدابیر، تقویت شبکه اینترنت ثابت کشور است.

سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک چقدر است؟

دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: ملاحظه می‌کنیم که شبکه ثابت اینترنت کشور دچار نقص است و پاسخگو نیست. به همین دلیل بار بسیار سنگینی به شبکه موبایل کشور وارد شده است. لذا شبکه اینترنت ثابت باید توسعه پیدا کند.

وی گفت:

ما مواجه هستیم با این موضوع که منظومه‌های ماهواره‌ای در حال آمدن هستند و با آمدن آن، ممکن است که به یکباره کل شبکه ملی اطلاعات زیر سوال برود؛ اگر شبکه ملی اطلاعات نتواند خدمات بهتر، ارزان‌تر و با سرعت بیشتر و با تنوع بیشتر ارائه دهد، عملاً شبکه ملی، تحت الشعاع شبکه‌های جهانی اینترنت ماهواره‌ای که عمدتاً هم آمریکایی هستند قرار خواهد گرفت. بنابراین توجه بیشتری می‌طلبد که ما شبکه اینترنت ثابت کشور را توسعه دهیم.

فیروزآبادی تاکید کرد: متأسفانه شبکه ثابت اینترنت در سال‌های گذشته به دلیل نامناسب بودن مدل درآمدی و به دلایلی دیگر، توسعه مناسب پیدا نکرده و وزارت ارتباطات در این رابطه کوتاهی دارد و مقصر است. در این حوزه شبه انحصار مخابرات را در مقابل شرکت‌های FCP داریم و در بخشی از قسمت‌های شبکه، مانند کابل، شاهد انحصار هستیم. در این راستا یا باید انحصار شکسته شود و یا مخابرات ایران بپذیرد که با سرعت کافی، سرویس‌های لازم را ارائه دهد. با این عدم توسعه، امنیت فضای مجازی کشور را در خطر می‌بینیم.

اینترنت ماهواره ای استارلینک SpaceX چه سرعت و قیمتی دارد؟ بهتر از هیچی و گاهی هیچی

رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: این موضوع را در مرکز ملی فضای مجازی در سطح کارشناسی جلو می بریم. به این معنی که در حال مذاکره با شرکت مخابرات ایران، وزارت ارتباطات و سهامداران اصلی مخابرات که حتماً این سرمایه گذاری را در حوزه توسعه اینترنت ثابت انجام دهند. آنها هم به صورت ابتدایی و پایه‌ای پذیرفته‌اند این سرمایه گذاری باید انجام شود. اما متأسفانه در این حوزه با تأخیر مواجه هستیم. ما معتقدیم که باید در اسرع وقت این سرمایه گذاری صورت گیرد و شبکه دسترسی کشور توسعه پیدا کند.

وی تصریح کرد: در کنار این تدابیر، توسعه شبکه موبایل نیز باید در دستور کار باشد که بتواند خدمات متنوع، ارزان‌تر و مناسب‌تری را در اختیار کاربران قرار دهد. در حوزه فضا نیز باید تدابیری انجام شود. در همین حال برای اینترنت ماهواره‌ای، در حوزه بین المللی نیز باید اقداماتی صورت گیرد تا بحث حاکمیت سرزمینی ما رعایت شود. برای این موارد متعدد، کار گروههای متعددی تشکیل شده و مرکز ملی فضای مجازی، ظرفیت قابل توجهی را برای رسیدگی به این موضوع اختصاص داده است.

نظر شما چیست؟ فکر می کنید که استفاده از اینترنت ماهواره ای در ایران چطور مدیریت خواهد شد؟ اصلا مدیریت خواهد شد یا ممنوع می شود؟ فعلا که حداقل درباره صدور مجوز صحبت می شود.

اشتراک در
اطلاع از
6 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Mahdi

ما که نمی تونیم استفاده کنیم مجوزم که عمرا بدن🙃🙃

Auroro

حالا گیریم که ینفر استفاده کرد

دقیقا چطوری میخوان جلوشو بگیرن

Farz1n

همه دعا کنین مثل ماهواره بشه زورشون نرسه
به امید روزی که همه کنار یه دیش ماهواره دیش اینترنتم داشته باشن 🙂

Sajad

ما که نداریم ولی اینترنتی که مجوز داشته باشه که دیگه ماهواره ای نیست 😁

MohammadFarhaadi

احتمالا چون نمیتونن جلوش رو بگیرن بعدا که فراگیر شد میگن خودمون اجازه دادیم!!!

Milad7

چه جوک زیبایی

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)