جدیدترین مدلهای اپل واچ که شامل سه نوع Apple Watch Series 8 ،Apple Watch Ultra و نسل دوم Apple Watch SE میشود، همگی دارای تراشه یکسان S8 هستند. بااینحال، این چیپست حداقل ازنظر پردازشی هیچ پیشرفت قابلملاحظهی را نسبتبه نسلهای پیشین خود تجربه نکرده و از همان پردازنده مرکزی S7 و S6 بهره میبرد.
واحد پردازشی در تراشه جدید S8 اپل همان شناسه T8301 را دارد که پردازنده مرکزی در تراشههای S6 و S7 مورداستفاده در اپل واچ سری 6 و اپل واچ سری 7، از آن بهره میبردند. این موضوع توضیح میدهد که چرا اپل در سالهای اخیر تراشههای سری S خود را فقط با چیپست S5 یا مدلهای قبل از آن مقایسه کرده است.
معنای دیگر این موضوع اینست که اپل واچ سری 6، اپل واچ سری 7، اپل واچ سری 8، اپل واچ اولترا و نسل دوم اپل واچ SE همگی دقیقاً از یک CPU بهره میبرند. شایانذکر است این احتمال وجود دارد که اپل بخشهای دیگر تراشه S8 خود را برای قرار دادن اجزای جدید مانند شتابسنج و ژیروسکوپ تغییر داده باشد.
تراشههای S6 ،S7 و S8 همگی دارای 32 گیگابایت فضای ذخیرهسازی و پردازنده مرکزی دو هستهای هستند. زمانی که اپل، S6 را در اپل واچ سری 6 معرفی کرد، بیان داشت که این تراشه به برنامهها اجازه میدهد تا 20 درصد سریعتر از قبل اجرا شوند.
S6 ،S7 و S8 بر اساس تراشه A13 Bionic اپل از سری آیفون 11 توسعه داده شدهاند و با استفاده از فرآیند 7 نانومتری TSMC تولید میشوند. اپل با استفاده از تراشه A14 Bionic به فرآیند 5 نانومتری TSMC روی آورد و A16 Bionic آیفون 14 پرو نیز اولین تراشه اپل است که با فرآیند 4 نانومتری ساخته شده است.
یک توضیح برای عدم پیشرفت فناوری CPU در تراشههای سری S اپل این است که پیشرفتهای حاصل از استفاده از هستهها در تراشه A14 و فرآیندهای 5 نانومتری یا 4 نانومتری TSMC، در درجه اول باعث بهبود عملکرد میشود که دیگر برای اپل واچ ضروری نیست. انتظار برای فرآیند 3 نانومتری TSMC که قرار است تا پایان سال جاری وارد تولید انبوه شود، میتواند منجر به بهبود بازدهی قابلتوجهی شود؛ حوزهای که درمورد اپل واچ اهمیت بسیار بیشتری دارد زیرا میتواند به افزایش عمر باتری این دستگاه کمک کند.
نظر شما پیرامون استفاده از یک پردازنده مرکزی یکسان در سه نسل مختلف از تراشههای سری S اپل واچ چیست؟