طی روز های گذشته، گزارش شده است که برخی از کاربران آیپد پرو ۲۰۲۱ جدید، مشکلات نمایشگر این تبلت را گزارش داده اند که شامل اثر “هاله انداختن” نیز می شود که به علت تعداد مناطق کم نور محلی موجود در نتیجه استفاده از فناوری mini-LED ایجاد شده است. حتی اگر اپل تلاش کرده باشد این اثر را به حداقل برساند، بسیاری از مالکان تبلت اپل، هنوز در مورد آن گزارش می دهند. اکنون، یک تحلیلگر نمایشگر در مورد چگونگی افزایش مناطق کم نور محلی برای کاهش یا از بین بردن کامل این اثر صحبت می کند.
به گفته راس یانگ، تحلیلگر DSCC، حتی با نسبت کنتراست یک میلیون به یک در iPad Pro M1، احتمال مشاهده این اثر وجود دارد. وی در توییت خود، تفاوت هایی را که پنل های LCD و mini-LED سنتی می توانند داشته باشند، بیان می کند. یانگ می گوید با استفاده از IPS LCD که نسبت کنتراست کمی دارد، اثر هاله ای را می توان با افزایش نسبت کنتراست بومی LCD و تعداد مناطق کم نور محلی کاهش داد.
اپل جزئیات نمایشگر XDR آيپد پرو بر اساس فناوری mini-LED را ارائه داد
متأسفانه، با استفاده از فناوری LCD فعلی، رنگ های سیاه در مقایسه با mini-LED با نسبت کنتراست 1,000,000:1 “مه آلود” تر به نظر می رسند. مشکلات نمایشگر Mini-LED اما، همان اثر هاله ای خواهد بود که قبلاً به آن اشاره کردیم. حتی با وجود آیپد پرو با دارا بودن 2596 منطقه کم نور محلی، یانگ می گوید که استفاده از نمایشگر OLED این مشکل را نشان نمی دهد، در عوض مشکل سوختن صفحه نمایش وجود دارد. این یکی از دلایل توسل اپل به استفاده از فناوری mini-LED است.
همچنین، وی می گوید در حالی که OLED هیچ جلوه هاله ای را نشان نمی دهد، mini-LED روشنایی بیشتری را ارائه می دهد. در آیپد پرو جدید، روشنایی تمام صفحه می تواند به 1000 نیت برسد، در حالی که اگر 40 درصد از صفحه نمایش روشن شود و بقیه فقط سیاه بماند یا با 600 نیت کار کند، حداکثر میزان روشنایی می تواند به 1600 نیت نیز برسد. در مقایسه، آیفون 12 پرو مکس، که دارای نمایشگر اولد است، می تواند به یک سطح روشنایی معمول 825 نیت و حداکثر روشنایی 1200 نیت برسد.
ما نمی دانیم که آیا اپل می تواند با استفاده از بروزرسانی نرم افزاری در آینده این مشکل را کاهش دهد یا خیر و اینکه آیا این شرکت برای حذف جلوه هاله ای شدن به نمایشگر های اولد معمول روی می آورد یا خیر، تأیید نمی شود؛ بنابراین پیشنهاد ما اینست که کمی بیشتر صبر کرده تا بیانیه رسمی اپل در مورد این مشکل و راه حل آن توسط این شرکت مشخص شود.
نظر شما راجع به مشکلات نمایشگر mini-LED در آیپد پرو M1 جدید چیست؟ خود شما کدام نوع از نمایشگر را انتخاب می کنید؟ IPS با نمایش رنگ سیاه به صورت مه آلود و غیر دقیق، OLED با احتمال سوختن پیکسل های صفحه نمایش به صورت کامل یا بخشی از آن و یا mini-LED با مشکلات سایه انداختن صفحه؟
فقط oled اکسید دما پایین بهترین صفحه نمایش هست و نور آبی کمتری نسبت به سایرین تولید میکنه و از همه اینها بهتر micro led هست اما هزینه تولیدش فعلا خیلی زیاده و در سطح سایز بزرگ فعلا تولید میشه .
دلیلش واضحه
چون توی صفحه صد هزار تا led هست ولی صفحه نمایش ۴ میلیون پیکسل داره برای همین هر led داره نور تعداد زیادی از پیکسل هارو تامین میکنه و نتیجه میشه اینکه جاهایی تصویر یه تیکه روشن داره و یه تیکه تیره led مجبوره برای تامین نور تیکه روشن، روشن بشه ولی یه مقدار از نورش از بخش تیره نشت میکنه
توی یوتوب این مشکل رو زیاد گزارش دادن.درواقع دلیلش این میتونه باشه که توی پست هم بهش اشاره شد:
مثلا وقتی یه تصویر مثل همین تصویر پست که شامل قسمت های سیاه و قسمت های رنگی باشه اون قسمت های سیاه مثل اولد ها کاملا مشکی میشن ولی اون قسمت های رنگی به خاطر روشنایی بالا (1500 نیتی) کاملا بیش از اندازه روشن میشن و همین روشنایی بالا اون قسمت ها که کنار قسمت های مشکی قرار میگیره باعث ایجاد هاله میشه.
به نظر من اپل باید فگر اینجاش رو میکرد و تست های بیشتری روش انجام میداد/البته این مشکل به خاطر اینکه این نمایشگر های مینی ال ای دی اولین بار توی یه محصول پر تیراژ استفاده میشه طبیعیه
ولی خب امولد ها این مشکل رو ندارن حتی اگر روشناییشون به 1500 نیت برسه. چون هر LED خودش نور تولید میکنه ولی توmini LED ها و کلا LCD ها کریستال مایعی که دارن روشنایی تولید میکنه و نمیتونه اون قسمت های تیره رو از قسمت های روشن تفکیک کنه
من یه جای اینو نفهمیدم الان برتری این به اولد چیه و قیمتش چطوریه؟
تمام ویژگی های ال سی دی + ویژگی کنتراست بالا :/
اگر این مشکلش حل بشه برتریش میشه تمام ویژگی های اولد ها ( کنتراست بالا-غلطت رنگ مشکی-روشنایی در حد اولد ها چون LCD های معمولی انقدر روشنایی نمیدن) و خب نبود مشکلات اولد ها مثل ایجاد رد تصویر و زاویه دید پایین.
تقریباً تمام دیسپلی های موجود از فناوریهای مختلف و استفاده شده در TV، مانیتور و تبلت و…. به غیر از oled، کم و بیش این مشکل را دارند مخصوصاً در محیط تاریک… در oled هر پیکسل مستقل از دیگری نور و رنگ رو نمایش میده و نمایش رنگ مشکی خالص به معنی پیکسل خاموشـه… در کل بدترین و تو مخیترین مشکل دیسپلی oled در موبایل و تبلت و Tv و… Burn-in شدنه که اگه بشه هیچکاریش نمیشه کرد؛ حالا بقیه مشکلاتش بماند و مزیتش نسبت به بقیه، مصرف پایینه.
در کل Micro LED از بقیه بهتره و مشکل Burn-in هم نداره
سه سال پیش ایده میکرو ال ای دی به ذهنم رسید
وقتی خبرشو خوندم که ساختنش ، افسرده شدم :/
تا ازش تعریف کردیم رید 😐😶