این روزها، وضعیت اقتصاد جهانی به دلیل مشکلات مختلفی اعم از جنگ روسیه و اوکراین و همچنین ویروس کرونا، به خودی خود تحت تاثیر قرار گرفته است. اما گویا این پایان مشکلات نیست و حالا قوانین جدید آمریکا و اروپا بر صنعت تولید تراشه تاثیر میگذارد. در ادامه با ترنجی همراه باشید.
در ماه مارس، شرکت 3M ایالات متحده، فعالیت کارخانه PFAS (ترکیب پرفلوئورو/پلی فلوروآلکیل) خود را در بلژیک متوقف کرد. این امر توجه صنعت نیمه رساناها را به خود جلب کرد، زیرا PFAS کاربردهای مهمی در فرآیندهای لیتوگرافی دارد. با این حال، گزارشهایی وجود دارد که توقف تولید آنها سر آغاز قوانین جدید زیست محیطی است. این مقررات جدید حفاظت از محیط زیست از اروپا و ایالات متحده صادر شده است.
کشورهای اروپایی در تلاش هستند تا تولید، استفاده و صادرات PFAS را در سال ۲۰۲۵ به طور جامع محدود کنند. با این حال، صنعت تراشهها نگرانیهایی دارد و مطمئن نیست که محصولات جایگزینی برای آن وجود داشته باشد. اگر چنین محصولاتی وجود نداشته باشد، این امر منجر به کمبود طولانی مدت مواد اولیه صنعت نیمه رساناها و تراشهها میشود. این گزارش همچنین پیشبینی میکند که مقررات جدید زیست محیطی در آینده، در آسیا نیز به تدریج تقویت شود. سازندگان محصولات نیمه هادی باید اقدامات احتیاطی را انجام دهند و منابع یا فناوریهای جایگزین را از قبل آماده سازند.
با وجود این قانون، صنعت نیمه هادی اروپا رشد خوبی داشته است. اینطور که پیداست، فروش نیمه رساناها در اروپا، در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ با ۴۳.۵ درصد افزایش به رکورد ۳.۱۳ میلیارد یورو رسیده است. طبق گزارش آژانس تحقیقات بازار، اجزای DMASS IP&E (اینترکانکت، غیرفعال و الکترومکانیکی) با ۳۵.۷ درصد رشد به ۱.۶۲ میلیارد یورو رسید. علاوه بر این، بازار کلی توزیع قطعات با ۴۰.۸ درصد رشد به ۴.۷۵ میلیارد یورو رسیدهه است.
رئیس DMASS، هرمان رایتر، در این مورد گفته است که نرخ رشد ۴۰ درصدی فروش قطعات به طور کلی عالی است. با این حال، این موضوع نشانهای واضح است که قبلا دیده نشده است. بهبود این صنعت اکنون با چالشهای دیگری مانند درگیری روسیه و اوکراین و تاثیرات آن همراه است. فاجعهای که بخاطر این درگیری برای بشریت و اقتصاد رخ میدهد، همه نگرانیهای دیگر را اساسا کمرنگ کرده است.
رشد فروش محصولات نیمه رسانا برحسب منطقه، مشابه سه ماهه قبل است و در کشورهای عمده رشد زیادی داشته است. به عنوان مثال، آلمان با ۴۵.۴ درصد افزایش به ۸۶۷ میلیون یورو، ایتالیا با ۴۵.۶ درصد افزایش به ۳۱۰ میلیون یورو، انگلستان با ۴۷.۸ درصد افزایش به ۲۱۳ میلیون یورو، فرانسه با افزایش شگفت انگیز ۵۴.۸ درصد به ۲۱۰ میلیون یورو، اروپای شرقی نیز با ۳۴.۵ درصد به ۵۴۰ میلیون یورو و کشورهای شمال اروپا با ۴۶ درصد به ۲۴۰ میلیون یورو رسیده است.
بر اساس محصول، در حالی که تراشه حافظه و سایر تراشههای منطقی (مانند ASSP) رشد قابل توجه و بالاتر از میانگین داشتهاند، اما اکثر گروههای سایر محصولات رشد زیر متوسطی را تجربه کردهاند. به عنوان مثال، تراشههای آنالوگ با ۴۲ درصد افزایش به ۸۸۶ میلیون یورو، Mos Micro با ۴۴.۸ درصد افزایش به ۶۲۱ میلیون یورو، نیمه رساناهای پر قدرت با ۳۶.۵ درصد افزایش به ۳۷۵ میلیون یورو، تراشه حافظه با افزایش ۷۱.۸ درصد به ۳۲۸ میلیون یورو و تراشههای OPTO با ۲۶.۱ درصد به ۲۶۰ میلیون یورو افزایش رسیدهاند.
به گفته GizChina، سایر مدارهای منطقی با ۶۴.۷ درصد افزایش به ۱۷۲ میلیون یورو و دستگاههای منطقی قابل برنامه ریزی با ۳۳.۵ درصد افزایش به ۱۶۵ میلیون یورو رسیده است. تراشههای گسسته با ۴۱.۹ درصد رشد به ۱۸۸ میلیون یورو و سنسورها (شامل محرکها) با ۳۴.۹ درصد افزایش به ۸۸ میلیون یورو رسیدهاند. نظر شما درباره قوانین جدید آمریکا و اروپا بر صنعت تولید تراشه چیست؟!