حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

مدیاتک توانست با شکست کوالکام تبدیل به رهبر بازار تراشه‌ های موبایل شود

نوشته

2 سال قبل | 7 دیدگاه | اخبار، کوالکام، مدیاتک

تحلیلگران Counterpoint Research بازار تراشه های تلفن همراه را در سه ماهه دوم سال جاری مطالعه کرده اند و به این نتیجه رسیدند که مدیاتک با فاصله قابل توجهی در صدر بازار تراشه های موبایل قرار گرفته است. این نتیجه یک رکورد تازه در تاریخ مدیاتک محسوب می‌شود و برای اولین بار بیش از ۴۰ درصد بازار تراشه های تلفن همراه را در اختیار گرفته است.

مدیاتک با ۴۳ درصد، بیشترین سهم از بازار تراشه های تلفن همراه را به خود اختصاص داده است

کارشناسان با بررسی بازار تراشه های موبایل به این نتیجه رسیدند که مدیاتک ۴۳ درصد از این بازار را در اختیار دارد. سرعت پیشرفت مدیاتک بسیار چشمگیر بوده است. به طوری‌ که در چهار ماه گذشته، مدیاتک ۳۷ درصد از بازار تراشه ها را در اختیار داشت. و اگر با مدت مشابه سال گذشته مقایسه کنید ، موفقیت شرکت این تایوانی بسیار چشمگیرتر به نظر می‌رسد، زیرا سال گذشته سهم مدیاتک از این بازار فقط ۲۶ درصد بود.

مقایسه میزان فروش چارک دوم سال جاری و سال گذشته شرکت های مذکور

رتبه دوم در سه ماهه دوم سال جاری به کوالکام اختصاص دارد که ۲۴ درصد از بازار را به خود اختصاص داده است. علیرغم پیشرفت مدیاتک، کوالکام نسبت به مدت مشابه سال گذشته پسرفت کرده و سهم آن ۴ درصد کاهش یافته است. در مقام سوم اپل قرار دارد که سهم آن ۱۴ درصد است. این نتیجه مشابه سال گذشته است(چارک دوم ۲۰۲۰). اما همچنین ۷ درصد کمتر از سه ماهه چهارم سال گذشته است. البته این نتایج مربوط به چارک دوم سال جاری است، و اپل اکنون توانسته است به لطف سری آیفون ۱۳، سهم خود را افزایش دهد. البته در زمینه لیتوگرافی همچنان مدیاتک و کوالکام پیشتاز هستند. و احتمالا اولین تراشه ۳ نانومتری دنیا توسط یکی از این دو شرکت ساخته خواهد شد و اپل برنده این رقابت نمی‌شود.

در رتبه چهارم UNISOC با در اختیار داشتن ۹ درصد از بازار تراشه های موبایل قرار گرفته است. این شرکت چینی توانسته مانند مدیاتک پیشرفت خوبی را تجربه کند و سهم آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۵ درصد افزایش داشته است. سامسونگ نیز در رتبه پنجم قرار می‌گیرد، این غول تکنولوژی کره ای موفق شده تنها ۷ درصد از بازار تراشه های تلفن همراه را در اختیار بگیرد. سامسونگ نیز مانند کوالکام نسبت به سال گذشته پسرفت داشته است و سهم آن نسبت به چارک دوم ۲۰۲۰، از ۱۲ به ۷ درصد رسیده است. همانطور که پیش بینی می‌شد هواوی در حال تجربه یک سقوط آزاد تلخ در بازار گوشی های هوشمند است. HiSilicon تنها ۳ درصد از بازار تراشه موبایل را در اختیار دارد. یک سال قبل، سهم هواوی بیش از پنج برابر (۱۶ درصد) بود.

بخش تراشه های 5G در تحت سلطه کوالکام است

اگر در مورد بخش تراشه های 5G صحبت کنیم، کوالکام رهبر بی چون و چرای این بازار، در چارک دوم سال جاری است. فروش این تراشه ساز تایوانی ۵۵ درصد از کل بازار را تشکیل می‌دهد. این در حالی است که کوالکام سال گذشته تنها ۲۹ درصد از این بازار را در اختیار داشت. با این حال، اما مدیاتک در چند سال اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته است و همچنین اولین تراشه ۴ نانومتری دنیا نیز، توسط این شرکت تایوانی عرضه خواهد شد.

بر اساس گزارش GizChina، مدیر تحقیقات دیل گای گفت: « مدیاتک بر بازار تراشه های تلفن های هوشمند مسلط شده و ۴۳ درصد از این بازار را در اختیار گرفته است. Mediatek همچنین در بخش تراشه های 5G برای گوشی های اقتصادی و میان رده نیز عملکرد خوبی داشته است. البته تراشه های 4G به مدیاتک کمک بیشتری کردند تا موقعیت خود را به عنوان پرفروش ترین شرکت بازار تراشه های موبایل، تثبیت کند.»

تجدید قوا تراشه های میان رده مدیاتک باید کوالکام را نگران کند

پرو شارما، در تحقیقی در مورد رشد فروش تراشه های 5G کوالکام گفت: «کوالکام با ۵۵ درصد، بیشترین سهم از بازار تراشه های 5G تلفن همراه را در دست دارد و تقاضای قابل توجهی برای تراشه های 5G کوالکام (از سری ۸ گرفته تا سری ۴) وجود دارد.»

آیا شکا تا به حال از تراشه های Mediatek استفاده کرده اید؟ نظر شما درباره این شرکت چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
7 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
AŁɪ

یا خدا ۴۳ درصد فکر نمیکردم اینقدر اختلاف پیدا کنه از ۶ ماه قبلی تا الان 👌✨
نایس ♥️ واقعا تلاش و کوشش و عرضه محصولات متنوع با قیمت مناسب و قدرت مناسب باعث این پیشرفت شده .

xiaomi mi mix4

علتش فقط همکاری با tsmc هست لیتوگرافی فقط در tsmc خلاصه شده نه اگزینوس .

m.b

واقعا هوش بعضی شرکت ها تحسین‌برانگیزه…
سه سال قبل تو سال 2018 زمزمه های کمبود تراشه اومد… تو همچین شرایط سختی معمولاً شرکت ها سعی به حفظ اکوسیستم و رفقای هموطن خودشون دارن… ترکیب tsmc و مدیاتک تایوانی هم سعی به حفظ همدیگه داشتن…اما دقیقاً این کجاش زرنگیه؟ 🤔 جایی که مدیاتک احتمالاً پشت پرده با tsmc طی کرده که شما تو آمریکا چند سالی سوییچ کن رو اپل که کوالکام بره سراغ سامسونگ که مشکلات تامین داره… اینطور شد که بعد سه سال این دو شرکت خیلی هوشمندانه ضربه مناسب رو به پیکره کوالکام و سامسونگ زدند… دقیقاً همون زمان بود که بعضی شرکت ها هم حس کردن این اتفاق میافته و تخم‌مرغای سرمایه‌شون رو چیدن تو سبد مدیاتک…از جمله شیائومی…
حیف htc صد حیف… اگر الان هنوز زنده بود میتونست با اتکا به دو شرکت هموطن قشنگ امسالو عالی پشت‌سر بذاره…
البته فکر میکنم این روند موقت هست و کوالکام و سامسونگ باز بخشی از این ضرر رو پس میگیرن اما بخش بزرگی از این ضربه زده شد که تا مدت ها دیگه به سبد کوالکام و سامسونگ برنمیگرده… شیائومی اکثریت سهم بازار هوآوی رو بلعید و مدیاتک هم اکثریت سهم بازار های‌سیلیکون رو بلعید و tsmc هم اعتبار و سهم چیپست های میانرده سامسونگ رو بلعید… دقیقاً سه تایی که تو سال 2018 باهم طی کرده بودن این روزا رو…

AL1K1NG

خب عامل این قضیه به نظر من سه تاس
۱.کشور مادر هر برند
کوالکام آمریکایی راه سخت تر و قوانین سخت برای حضور تو آسیای شرقی داره تا مدیاتک چینی
۲.سامسونگ در برابر tsmc
این دلیل از دلیل یک مهم تره، اصن سامسونگ نه تبحر شرکت رقیب رو در ساخت داره نه ظرفیت تولید اون رو و همین باعث میشه پردازنده بد تر کمتر و قیمت بالاتر رو به همراه داره
۳.سیاست دو شرکت
این هم ک دلیل مهمی هست و در سایه دلیل دو هستش بازار هدف متفاوت مدیاتک و کوالکام هست. مدیاتک دنبال قیمت مناسب و میانرده و پایین رده است که توی دنیای اندروید پرفروش هستند و کوالکام دنبال بالارده و پرچمدار که میشه حضور پردازنده های ۸۸۸ ۸۷۰ ۸۶۰ که این توی ده سال اخیر از کوالکام بدعت حساب میشه

و خب تبریک به مدیاتک و طرفدار های این برند که تونستن از مرز گمنامی به پرفروش بودن برگردند

Mahdi

اگه فکر میکنید که تولید تراشه بیشتر به معنی بهتر بودنه پس همینطوری فکر کنید و راحت باشید ، به قول اون سکانس مارمولک که میگه مشغول باشید 😂

طاها قلی پور

به قول اون سکانس هزار پا : تموم شد ؟ خیلی تاثیر گذار بود

Mahdi

یه ضرب‌المثل هست که میگه نخود نخود هر که رود خانه خود ، تو هنوز بچه ای که بخوام باهات حرف بزنم

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سهیل سلیمانی