رویترز روز گذشته در گزارشی اعلام کرد که وزارت اطلاعات کشور آمریکا (CIA) اخیراً اطلاعاتی را در مورد هواوی منتشر کرده که نشان میدهد این شرکت بخشی از کمیسیون امنیت ملی چین است و به این کشور برای اهداف اطلاعاتی خود کمک میکند. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن صحبت کنیم.
برای سالهای متمادی است که دولت آمریکا معتقد است، هواوی اطلاعات حیاتی را از کاربران جمع آوری میکند و آنها را در اختیار مراکز اطلاعاتی کشور چین قرار میدهد. در سال 2012 گزارشی از سوی کنگره آمریکا منتشر شد که دو شرکت هواوی و ZTE را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی این کشور معرفی میکرد.
در این گزارش آمده بود که براساس قانون اساسی چین، شرکتهای فعال در حوزه فناوری باید در مواقع نیاز اطلاعات موردنیاز مراکز اطلاعاتی از افراد و شرکتها را فراهم کنند. اگرچه مدیران ارشد شرکت هواوی تاکنون بارها اعلام کردهاند که این درخواست تا به امروز از سوی دولت چین مطرح نشده است و در صورت مطرح شدن نیز از سوی این شرکت رد میشود، اما بازهم دولت آمریکا بابت خطرهای امنیتی موجود در دستگاهها و تجهیزات شبکه طراحی شده توسط هواوی نگران است.
اما امروز روزنامه انگلیسی The Times به نقل از خبرگزاری رویترز نوشت، وزارت اطلاعات کشور آمریکا (CIA) به تازگی اطلاعاتی را در اختیار مدیران اطلاعاتی کشورهای بریتانیا، استرالیا، کانادا و نیوزیلند قرار داده است که نشان میدهد هواوی توسط ارتش و کمیسیون امنیت ملی چین اداره میشود و بخشی از شبکه اطلاعاتی این کشور است. این در حالی است که هواوی همیشه این اتهامات را رد و اعلام کرده است به عنوان یک شرکت خصوصی فعالیت میکند.
دولت آمریکا چندی پیش با وضع قوانینی محدود کننده، اعلام کرد که استفاده از تمامی تجهیزات تولید شده توسط دو شرکت هواوی و ZTE در شبکههای مخابراتی این کشور ممنوع است. اتهامات مدیر مالی هواوی در طی ماههای اخیر سبب شده است به ماجرای همکاری هواوی با مراکز اطلاعاتی کشور چین دامن زده شود. اواخر سال 2018، خانم Meng Wanzhou که دختر بنیان گذار این شرکت نیز محسوب میشود به جرم نادیده گرفتن تحریمهای اعمال شده بر علیه کشور ایران، به دستور دولت آمریکا بازداشت شد.
اما آمریکا تنها کشوری نیست که اخیراً استفاده از تجهیزات و دستگاههای تولید شده توسط شرکت هواوی را ممنوع اعلام کرده است. استرالیا و نیوزیلند کشورهایی هستند که در وضع این قوانین از آمریکا پیروی کردهاند. دانشگاه MIT نیز چند روز پیش بود که تمامی همکاریهای خود با شرکت هواوی را متوقف کرد تا در آینده نزدیک روابط خود را با کشورهایی نظیر چین، روسیه، عربستان و چند کشور دیگر کاهش دهد. تجهیز شبکههای مخابراتی دو کشور کانادا و بریتانیا نیز در طی ماههای اخیر به دلیل حضور این نگرانیها متوقف شده است.
مقامات بریتانیا قصد دارند راهاندازی شبکههای مخابراتی 5G در این کشور را به دو شرکت نوکیا و اریکسون بسپارند. گفته میشود این اقدام ممکن است راهاندازی این شبکه در بریتانیا را برای چند سال با تاخیر روبرو کند. چرا که در حال حاضر تجهیزات 4G استفاده شده در این شبکهها مربوط به شرکت هواوی است و برای حذف آنها به چند سال زمان نیاز خواهد بود.
هواوی همچنین چندی پیش نیز به سرقت اطلاعات محرمانه شرکت T-Mobile متهم شد و بنابر رای دادگاه اکنون باید مبلغ 4.2 میلیون دلار را به این اپراتور آمریکایی بپردازد. تحقیقات این پرونده توسط FBI صورت گرفته و هواوی در آن متهم به جاسوسی اطلاعاتی در مورد یک ربات تست گوشیهای هوشمند با عنوان Tappy شده است. FBI اعلام کرده است که در مراحل تحقیق در مورد این پرونده به ایمیلهایی دست پیدا کرده که از سوی هواوی برای کارمندان T-Mobile ارسال شده است. این سازمان همچنین اعلام کرده است که هواوی در این ایمیلها کارمندان را به سرقت اطلاعات در مورد این ربات تشویق کرده و آنها را به دریافت جایزههای مالی وعده داده است. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی FBI، این اطلاعات باید از سوی این کارمندان به یک آدرس ایمیل رمزگذاری شده که مربوط به شرکت هواوی است ارسال میشده است.
نظر شما چیست؟ فکر می کنید که این موضوع باید نگران کننده باشد؟ به هر حال غول های فناوری امریکایی نیز آن چنان بی تعامل با دولت مرکزی نیستند.
در اینکه هواوی دست دولت چینه هیچ شکی نیست، امیدوارم جلوی چین گرفته بشه، واقعا قدرت خطرناک و بی رحمی هست
بله معلومه جاسوسه،از طرفی امریکا یه جور میگه انگار خودشون….
همین گوگل خودش یه پا مرکز جاسوسیه😐
بنده راهکار بریتانیا را بهترین راهکارمیدونم باید راه اندازی شبکه5Gبه برندهای با اصالت همچون نوکیا و اریکسون شریک قدیمی سونی (یادش بخیر) بدن تا خیال همه راحت بشه
خیال چی راحت بشه؟! وقتی سیستم عامل گوگل یعنی آندروید خودش جاسوسیه!
حالا دست چین نباشه دست گوگل باشه!
فرقی داره؟!
در قبال پول ممکنه این اطلاعات رو دست هر کسی بدن 😐
جناب نیما شما یه منبع خبری بده که گوگل جاسوسه ؟کو کجا خوندی
مدرکش این همه دسترسی بی مورد برنامه های سیستمی گوگل هست!
در ثانی شما واقعا فکر کردی رایگان و در راه رضای خدا هستش امکانات گوگل؟!
امریکا جوری ژست میگیره انگار خودش خیلی پاکه و اصلا اهل جاسوسی نیست!
مردم دنیا رو چی فرض کرده خدایی!
دارندگان گوشی های هواوی به گوش باشین من به جای شما بودم گوشی همین الان پرت میکردم
بعید نیست ناخواسته اطلاعات کشورم پاره تنم به چین و ماچین فرستاده باشین.خخ
قبلا بدون مدرک میگفتن
ولی الان فهمیدن که سازمان سیا و اف بی ای اسنادی دارن که هواوی جاسوس کل جهان.
همش حرف یه با نشد مدرک رو کنن
این شرکت بخشی از کمیسیون امنیت ملی چین است و به این کشور برای اهداف اطلاعاتی خود کمک میکند
.
هواوی توسط ارتش و کمیسیون امنیت ملی چین اداره میشود
.
هواوی همچنین چندی پیش نیز به سرقت اطلاعات محرمانه شرکت T-Mobile متهم شد
.
هواوی در این ایمیلها کارمندان را به سرقت اطلاعات در مورد این ربات تشویق کرده
دیدید هوآوی یه برند غیره قابل اعتمادی هست و کرش فقط سرقت اطلاعات از برندهای دیگه هست،به زودی شاهد سقوط هوآوی خواهیم بود،و کم کم کشورها ارتباطشون رو با هواوی کاملا قطع میکن،جالب اینجاست آمریکا از سال 2012 به این داستان پی برده و بهش چند بار تذکر داده بوده،هوآوی مثل غده سرطانی در دنیای تکنولوژی هست.
کامنتای بچه ها فاجعس، نمیگم آمریکا قدیسس ولی بین اطلاعاتی که بزرگترین کمپانی تجهیزات مخابراتی جهان در اختیار سازمان های حکومتی یه کشور میزاره با اطلاعاتی که یه موتور جستجو از کاربراش جمع آوری میکنه که در نهایت هم واسه اهداف تجاری یه سری شرکت های دیگه به اونها فروخته میشه خیلی تفاوت وجود داره.
مگه گوگل فقط موتور جستجوئه؟
کامنت شما یکی از کامنت های فاجعس
اگر چین الان داره جاسوسی میکنه تازه به جایی که امریکایی ها ده ها سال پیش بودن رسیده عزیزمن امریکا چون میبیه رغیب سختی پیدا مرده اینطور داره واکنش نشون میده
من کجای کامنتم گفتم آمریکا جاسوسی نمیکنه؟
چرت و پرت مضخرف .
چندی پیش خوندم یه مطلب خوندم میگفت امریکا یک قانون تصویب کرده که بر اساس اون میتونه علیه هواوی جاسوسی کنه تا بتونه مدرکی برای اثبات جاسوسی هواوی پیدا کنه😐
@علی شیخ زاده
😂😂😂