شاید تا به حال در دوربین خود عواملی مانند “ISO”، “f”، “S” را مشاهده کرده باشید؟! اما کاربرد این گزینه ها در عکاسی چیست؟ آیا این گزینه ها در عکاسی کاربرد دارند؟ برای پاسخ به این سوالات در ادامه با سری بعدی آموزش عکاسی ترنجی همراه باشید.
“اپرچر” همان روزنهای است که در داخل لنز دوربین وجود دارد. این روزنه از ۶ تا ۹ تیغه(دیافراگم) تشکیل شده است و با باز و بسته شدن آنها مقدار ورود نور به داخل دوربین کنترل میشود.
توجه: البته به این توجه کنید که عکاسان ایرانی به اشتباه به اپرچر، دیافراگم میگویند.(ما هم به تبعیت از آن ها دیافراگم میگوییم).
عدد f: به مقدار باز یا بسته بودن اپرچر میگویند. هرچقدر عدد دیافراگم(توجه در بالا) بیشتر باشد، قطر روزنه کمتر میشود در نتیجه نور کمتری به داخل دوربین ورود میکند. به تبع هر چه عدد دیافراگم کم تر باشد، قطر روزنه بیشتر و درنتیجه نور بیشتری به داخل دوربین ورود میکند. عدد دیافراگم را با پیشوند “f/” نشان میدهند.
پردهای در روبه روی سنسور است که با باز و بسته شدن آن، نور به سنسور میرسد.
سرعت شاتر: مقدار زمان باز بودن شاتر برای نوردهی به سنسور را سرعت شاتر مینامند. سرعت شاتر بر حسب ثانیه است که با پیشوند “S”، آنرا نشان میدهند.
ایزو همان نور مصنوعی است که به تصویر افزوده میشود. ایزو واحدی ندارد و به صورت عدد خوانده میشود. اضافه کردن ایزو در مرحله آخر میباشد و اضافه کردن بیش از حد آن موجب ایحاد نویز(نقطه های ریز سفید) میشود.
در آموزش بعدی به چگونگی استفاده از این سه مورد و مبحث مثلث نوردهی میپردازیم.شما میتوانید عکس های خود را با توجه به این مبحث در اینستاگرام من (danesh_pazhouh) دایرکت کنید و در هشتک #toranjiphotoghraphy به ثبت برسانید تا همه در مورد تصویر شما نظر دهند.
لطفا نظر و یا انتقاد فراموش نشود!
یه چیزایی میدونستم ولی کامل شد با این مقاله
مرسی مختصر و مفید بود
درود، عالی بود مرسی :rose:
تا اونجا که من میدونم به مقدار حساسیت سنسور دوربین ایزو میگن . یعنی هر چی ایزو بالاتر باشه حساسیت سنسور به جذب نور افزایش پیدا میکنه و درصورتی که نور کم باشه دوربین سعی میکنه با افزایش مصنوعی نور ، کمبود نور رو جبران کنه به همین دلیل تصاویر نویزدار نشون داده میشن . البته هر چی سنسور پیشرفته تر باشه در ایزو های بالاتر کمتر نویز پیدا میکنه .
با سلام و تشکر از شما
به ایزو حساسیت نور هم میگند . و از نظر ایجاد نویز هم درست میفرمایید. بله مثلا سنسور های CMOS نویز کمتری نسبت به بقیه سنسور ها ایجاد میکنند.
عالی بود آقای دانش پژوه
واقعا خوب بود
لطفا از این دسته پست ها بیشتر کار کنید.
:rose: :rose: :rose: :rose: :rose:
ممنون داداش عارف
بسیار عالی . در هیچ جا اینقدر تمیز و ساده و کاملا مفهوم برای همه ، درخصوص عکاسی مطلب ندیده بودم .
ایزو سخت افزاریه یا نرم افزاری؟
سلام و تشکر از شما
ایزو نور مصنوعی است و نرم افزاری . ایشاا… در آموزش بعدی در مورد همگی بیشتر صحبت می کنیم.
با سلام
ایزو مقدار حساسیت سنسور دوربین دیجیتال شما به نور است.و از طریق افزایش جریان الکتریکی در سنسور افزایش پیدا میکنه و یک ویژگی سخت افزاریه جانم.
بله وجود سنسور باعث افزایش ایزو میشود اما مثل دو عامل دیگر نیست. البته با توجه به سخنان آقای Silvia Grav ایزو عاملی نرم افزاری حساب میشود. با تشکر از تلاش شما
ممنون ترنجی