معرفی تراشه کرین ۹۰۰۰ اس با میت ۶۰ پرو، به هواوی اجازه داد تا تجارت گوشی های هوشمند خود را با وجود تحریم های آمریکا دوباره احیا کند. این چیپست از شبکه اینترنت 5G پشتیبانی کرده و وابستگی هواوی به شرکت های خارجی مانند کوالکام را از بین میبرد. هم اکنون، گفته میشود که هواوی با ذخیره ۴۵ میلیون تراشه Kirin 9000S برای تأمین تقاضای بازار آماده میشود.
کرین ۹۰۰۰ اس دارای یک CPU هشت هسته ای با هسته های سفارشی است. این تراشه از پردازنده گرافیکی Maliang 910 برخوردار بوده و در بنچمارک ها از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ عقبتر است. این چیپست توانایی رقابت با اسنپدراگون ۸۸۸ را دارد. قابل ذکر است که این تراشه از شبکه اینترنت 5G پشتیبانی کرده و میت ۶۰ پرو اولین گوشی هوشمند جهان است که از قابلیت تماس ماهواره ای بهره میبرد. به گفته یک افشاگر اطلاعات یعنی Fixed Focus Digital، هواوی تعداد زیادی تراشه Kirin 9000S را (حدود ۴۰ تا ۴۵ میلیون واحد) برای پاسخگویی به تقاضای بازار ذخیره کرده است.
این تراشه ها برای چند ماه در سری Mate 60 استفاده خواهند شد، اما ممکن است در برخی از گوشی های دیگر، مانند سری Nova 12، با تغییر احتمالی در مشخصات استفاده شود. علاوه بر این، Kirin 9000S برای سری هواوی P70 مهم خواهد بود. به گفته تحلیلگر اطلاعات، Guo Mingcheng، هواوی قصد دارد از سال ۲۰۲۴ میلادی روابط خود را با کوالکام قطع کرده؛ و به طور انحصاری از تراشه های داخلی کرین خود برای مدل های جدید استفاده کند. این تغییر ممکن است باعث کاهش فروش قابل توجه ۵۰ تا ۶۰ میلیون واحدی فروش کوالکام در بازار چین در سال ۲۰۲۴ (نسبت به سال ۲۰۲۳) شود.
هواوی Kirin 9000s یک تراشه 14 نانومتری است که با تکنیکهایی عملکردی در سطح 7 نانومتری قرار دارد
همانطور که Gizmochina اشاره میکند، انتظار میرود که تغییر استراتژی هواوی موقعیت آن را در بازار گوشیهای هوشمند بهبود بخشد. به طوری که فروش جهانی سری Mate 60 به ۵۰ میلیون دستگاهی میرسد. البته که این سری از تلفن های هوشمند هواوی مصرف کنندگان داخلی را هدف قرار داده اند. این حرکت نشان دهنده اتکای هواوی به فناوری تراشه خود است.
نظر شما درباره پیشرفت اخیر هواوی در ساخت تراشه چیست؟