پنج روز پیش بود که در ترنجی خواندیم تلگرام طلایی و هاتگرام فیلتر نمی شوند و دلیل را می توان در آن دانست که انتظار می رود جدا شدن هاتگرام و تلگرام طلایی از تلگرام تا پایان آذرماه صورت بپذیرد. امروز اما گفته می شود که پیام رسان های داخلی توقع فیلترشدن تلگرام طلایی و هاتگرام را دارند. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا ببینیم اوضاع از چه قرار است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص این که پیام رسان ها اعلام کرده اند که هاتگرام و تلگرام همچنان مقصر اصلی عدم رشد آنها هستند گفت: ما به هیج وجه معتقد نیستیم که وجود هاتگرام و تلگرام دلیل عدم رشد پیام رسان های داخلی هستند.
دکتر ابوالحسن فیروزآبادی عصر شنبه در حاشیه آئین اختتامیه نخستین همایش فعالان فضای مجازی بسیج در سالن بصیرت لانه جاسوسی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه پیام رسان های داخلی ضعیف هستند، علت آن را در کل ضعیف بودن بخش خصوصی درکشور دانست.
وی افزود: البته در جاهایی که بخش خصوصی نیز قوی است، متاسفانه آنها زیاد تمایل و رغبتی به سرمایه گذاری در بخش پیام رسان ها داخلی ندارند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در عین حال ضمن تاکید بر حمایت دولت از پیام رسان های داخلی گفت:ما معتقدیم این حوزه ها مشابه فولاد و پتروشیمی نیازمند ورود و حمایت دولت است و به دلیل اینکه دولت ما یک دولت نفتی و پرقدرت است باید حمایت بیشتری کند و فضای لازم را برای ایجاد پلتفرم های مناسب ملی در داخل کشور فراهم کند. وی در خصوص چگونگی حمایت از پیام رسان های داخلی نیز گفت: ما یک مصوبه حمایتی در شورای عالی فضای مجازی داشته ایم که در حقیقت روال صدور مجوز را برای پیام رسان ها تسهیل کرده ایم که البته متاسفانه این سند اجرا نشده و هنوز این قسمت زمین مانده است.
فیروزآبادی افزود: البته بعد از صدور مجوز در حقیقت تسهیلاتی در نظر گرفته بودیم از جمله اتصال به شبکه، و ما منتظر هستیم که دو پیام رسان سروش و گپ را که از بین پنج پیام رسان انتخاب کردیم به شبکه متصل شوند که خود همین اتصال به شبکه باعث قدرت افزایی آنها خواهد شد.
وی ادامه داد: فازهای بعدی حمایتی نیز آن است که به اصطلاح سخت افزارهای بیشتری در اختیار پیام رسان های داخلی قرار دهیم البته معتقدیم بایستی بیش از اینها حمایت صورت گیرد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص ادعای وزارت ارتباطات مبنی بر عدم اعلام شورای فضای مجازی مبنی بر قطع دو پیام رسان تلگرام و هاتگرام نیز گفت: ما دستور داده ایم که تا آخر آذرماه فقط اینترنت این دو پیام رسان را قطع کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: ما اینترنت آنها را قطع می کنیم که در حقیقت مستقل از تلگرام کار کنند و آنها نیز قول داده اند که تا آخر آذر بتوانند آماده شوند.
وی همچنین گفت: در حقیقت پیام رسان های داخلی توقع دارند که ما مردم را مدتی از قابلیت پیام رسان های هاتگرام و تلگرام محروم کنیم که به تدریج مردم آماده پذیرش آنها شوند.
فیروز آبادی همچنین اظهارکرد: پیام رسان های داخلی متاسفانه ظرفیت پوشش جمعیت کل کشور را ندارند و ما امیدواریم که با تمهیدات و فرصتی که داده شد پوسته های تلگرامی بتوانند در آخر آذرماه خودکفا شده و نیاز ملی را برطرف کنند و ما در این مدت سکوهای دیگری نیز دیده ایم که به شبکه اضافه شده است.
وی گفت: همانطور که گفتم حمایت ها در حقیقت بیشتر این بوده است که اینها به سراغ بخش خصوصی بروند چون این کارها صدها میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد و اگر آنها انتظار دارند با 5 میلیارد پیام رسان ملی راه اندازی کنند، در اشتباه هستند.
ما دیشب از ترنجی خواندیم که با سخت تر شدن شرایط فعالیت پیام رسان های خارجی شاید واتس اپ هم فیلتر شود اما می دانیم که سهم تلگرام پس از فیلترشدن آن اصلا کم نشده است و این سهم پیام رسان های داخلی است که رو به افول گذاشته و آینده روشنی را نشان نمی دهد.
نظر شما چیست؟ در نهایت این داستان پیام رسان های داخلی و تلگرام به کجا خواهد رسید؟
وقتی پیام رسان داخلی برای پیشرفت راهی جز فیلتر دیگری نمیبینه یعنی هنوز معنای رقابت تو ایران جا نیوفتاده.به راستی که جهان سومی هستیم و درحال تبدیل شدن به جهان چهارمی
همش رو هم فیلتر کنید با زور ما به پیام رسان داخلی نمیایم.
تلگرام رو با پروکسی استفاده میکنیم.
چهار نفر نشستن اون بالا برا همه میخوان تصمیم بگیرن، شما نماینده کدوم ملتید؟ یا نماینده خودتون هستید؟