حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

کالبدشکافی پردازنده کایرین ۹۰۰۰ هوآوی؛ اولین پردازنده ۵ نانومتری با مودم 5G در دنیا

پس از معرفی سری هوآوی Mate 40، پردازنده قدرتمند این گوشی یعنی Kirin 9000 نیز مورد توجه بسیاری قرار گرفت. این پردازنده بنابر اعلام هوآوی قوی‌ترین پردازنده حال حاضر دنیا است. اما این گفته چقدر صحت دارد؟ متخصصان امر دست به آزمایش آن با نرم‌افزارهای موجود زدند که نتیجه توانست تا مقدار زیادی این گفته را تائید کند.

نرم‌افزارهای زیادی برای تست عملکرد پردازنده وجود دارد که در ادامه جدول مقایسه‌ای حاصل از بررسی معتبرترین آنها را مرور خواهیم کرد.

نرم‌افزار GeekBench یکی از معتبرترین برنامه‌ها در این زمینه، با اختلاف، هواوی Mate 40 را بالاتر از گوشی‌های موجود نشان داده است. جدا از کارکرد کلی پردازنده، در بخش عملکرد گرافیکی نیز این پردازنده با اختلاف در رتبه اول قرار گرفته که در ادامه جدول مقایسه‌ای آن را نیز خواهیم دید.

اما چگونه «کایرین ۹۰۰۰» موفق به کسب این برتری شده است؟ برای پاسخ به این سوال باید به معماری این پردازنده نگاه دقیق‌تری داشته باشیم.

 

هارمونی پردازنده‌ها

فناوری ساخت پردازنده‌ها با سرعتی زیاد در حال پیشرفت است و شاید بتوان ادعا کرد که پیشرفت کل نوع بشر منوط به پیشرفت این قطعه پردازشگر باشد. حالا شما در گوشی هوشمند خود چنان قدرت پردازشی در اختیار دارید که تا دهه پیش فقط در رده قدرت پردازشی سوپر کامپیوترها در دسترس بود؛ بله سرعت رشد پردازنده‌ها اینقدر سریع است.

در ساخت یک پردازنده گوشی هوشمند علاوه بر استفاده از فناوری روز، یکی از مهمترین شاخص‌ها، طراحی و معماری آن پردازنده است به شکلی که بتوان بهترین کارکرد را از آن گرفت. پردازنده گوشی هوشمند از چند بخش مختلف تشکیل شده که هماهنگی بین این بخش‌ها یکی از مهمترین دستاوردها در طراحی آن است. تمامی شرکت‌های ساخت گوشی سعی می‌کنند در طراحی پردازنده‌های خود دستی بر آتش داشته و  کنار شرکت‌های سازنده پردازنده، در این بخش نیز فعالیت کنند. پردازنده سری «کایرین » هواوی نیز دقیقا به همین صورت شکل گرفته است.

همان طور که می‌بینید «کایرین 9000» از چندین بخش مختلف تشکیل شده که پردازش گوشی در بخش‌های مختلف را بر عهده دارد. پردازنده اصلی گوشی هشت هسته‌ای است که برای اولین بار از تراشه‌ای با قدرت بیش از 3 گیگاهرتز در آن استفاده شده است. به غیر از آن، سه تراشه 2.54 گیگاهرتزی دیگر نیز در این پردازنده وجود دارد که خود در رده چیپ‌ست‌های قدرتمند بازار به حساب می‌آیند. چهار پردازنده 2.05 گیگاهرتزی دیگر نیز در این پردازنده وجود دارد تا مجموع هشت هسته آن کامل شود.

فناوری ۵ نانومتری استفاده شده در این پردازنده اجازه بکارگیری تعداد بیشتری ترانزیستور در یک قطعه را می‌دهد. در مجموع 15 میلیارد ترانزیستور در این پردازنده وجود دارد که رکوردی جدید بوده و 30 درصد بیشتر نسبت به نزدیک‌ترین رقیب خود در بازار است. این امر باعث شده تا «کایرین ۹۰۰۰» ده درصد قدرت پردازشی بیشتر نسبت به رقیبی مثل پردازنده Snapdragon 865+ داشته باشد.

کایرین ۹۰۰۰

کایرین ۹۰۰۰

پردازش هوش‌مصنوعی، پردازش مربوط به مودم 5G، پردازش موتور بهینه‌ساز تصویر ISP 6.0 و دیگر پردازش‌های تصویری مانند تصویر 4K HDR و پردازش صدای با کیفیت، توسط این پردازنده هشت‌هسته‌ای انجام می‌شود. عملکرد این پردازنده در تمام این بخش‌ها فوق‌العاده است. برای مثال عملکرد واحد پردازش هوش‌مصنوعی آن بیش از دوبرابر سریع‌نسبت به اصلی‌ترین رقیب خود یعنی «اسنپ‌دراگون» است یا در بخش سرعت اینترنت 5G «کایرین» دو تا پنج برابر سرعت بهتری ارائه می‌کند.

بزرگترین دستاورد «کایرین ۹۰۰۰» ایجاد هارمونی در عملکرد این هشت چیپ‌ست است. به شکلی هوشمند این پردازنده پردازش‌های مختلف را در بین هشت هسته مختلف خود تقسیم می‌کند. این یعنی اگر مشغول مطالعه با گوشی هواوی Mate 40 هستید و نیاز به توان زیادی ندارید فقط چیپ‌ست‌های ضعیف‌تر‌ فعال خواهند بود اما اگر به سراغ یک بازی بروید آنگاه غول 3 گیگاهرتزی این پردازنده شروع به فعالیت خواهد کرد.

 

سطحی جدید از پردازش گرافیکی

امروزه داشتن پردازنده گرافیکی مجزا و قدرتمند تبدیل به استاندارد صنعت گوشی هوشمند شده است. پردازنده گرافیکی Mali-G78 موجود در هواوی Mate 40 24 هسته پردازشی دارد که به صورت جداگانه کار پردازش گرافیکی دستگاه را انجام می‌دهند. فقط یک جمله کافیست تا به قدرت این پردازنده گرافیکی پی ببریم. ۵۲ درصد قدرت بیشتر نسبت به نزدیک‌ترین رقیب یعنی Snapdragon 865+. با این چنین قدرتی باید منتظر بازی‌های به مراتب زیبا‌تر و واقعی‌تر در گوشی‌های هوشمند باشیم که مرز بازی موبایلی با بازی بر روی کنسول و کامپیوتر را کم‌رنگ‌تر خواهند کرد.

قدرتمندتر و بهینه‌تر

«کایرین ۹۰۰۰» با وجود قدرت فوق‌العاده، میزان مصرف انرژی به مراتب بهینه‌تری نیز نسبت به پردازنده‌های هم ردیف خود دارد. به ترتیب در مصرف کلی پردازنده، پردازش هوش‌مصنوعی و پردازش گرافیکی 25%، 150% و 50% صرفه‌جویی در مصرف انرژی باتری اتفاق می‌افتد. به همین دلیل هواوی Mate 40 می‌تواند با وجود پردازش بالاتر میزان کارکرد استانداردی را با هر بار شارژ کردن ارائه دهد.

پردازنده قدرتمند «کایرین 9000» و در کل گوشی هوشمند فوق‌العاده هوآوی Mate 40 دستاوردی جدید در این حیطه هستند که حد و مرز یک گوشی هوشمند را جابه‌جا کرده و در عمل آن را تبدیل به دستگاهی با قدرت پردازش خارق‌العاده می‌کند تا بتوان چنین قدرتی را به راحتی با خود به همه جا برده و از آن لذت برد.

اشتراک در
اطلاع از
15 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Auroro

عالی

Mahdi

چقدر جالب ، چطوری از این پردازنده دفاع میشه
از یه طرف میگن مصرف باتریش در حالت پرفورمنس خیلی بیشتر از حالت عادیه ، بنچمارک حالت پرفورمنس از اسنپ۸۶۵پلاس بیشتره ولی از اون ور مصرف حالت عادی رو میگید که بهینه تره بعد بهش میگید مقایسه ، چرا مصرف حالت پرفورمنس رو نمیگید

m.b

همیشه همینطور بوده دیگه! چیز جدیدی نیست…
مثلاً سر هوشمندی هم همیشه دو تا سایت کلفت و مستدل کلا میافتادن سطل آشغال و از یه سایت که تازه‌ به دوران رسیده و اصلاً قابل مقایسه با اون دو نیست، گفته میشد کایرین هوشمندترینه!
شرکت ها سعی میکنن آمار رو طوری به تبلیغات‌چی ها بدن که به بهترین شکل وجه‌شون بالا بره…
مثلاً اپلم نمیاد اصلاً حرفی از مقایسه رفرش صفحه‌ش بزنه… فقط میگه ما یکی از بهترین صفحه ها رو داریم…حالا معیار چیه خدا داند!

m.b

یه ه کم افتاد…
وجهه

Mahdi

بیچاره اسنپدرگون میخواد خودکشی کنه 😂

LOOL

ببین گوگولی بدت میاد از چیزی برو از همون اژدهای خوبت دفاع کن . لطفا تو و ان کسی که پایینت ریپلای کردید برید و نباشید . ممنون (:

SHREK

چیپست های کایرین بدون Performance نمیتونن با بقیه رقابت کنن. Performance هم باعث مصرف بیشتر باتری و داغ شدن بیشتر میشه.

Auroro

آره داش اگه فعال نباشه در حد چیپست های 5 سال پیشم قدرت نداره.

به من میگی تخریب چی درحالی که فقط با نگاه متعصابه از پسرفت های سامسونگ دفاع میکنی، بجای اینکه به ظاهر دلت به حال من بسوزه برو ی فکری بحال خودت کن که واقعیتو انقدر تحریف نکنی.

تو دنیای تکنولوژی اعتقادی به برند ندارم. فقط بهترین پیشرفت هارو دوست دارم، خاک تو سر هربرندی هم بشه که بجای پیشرفت، پسرفت رو گرونتر به مردم میده

Auroro

ی نمونش همین پراید، کب قطعاتش داره پسرفت میکنه ولی شده 150 میلیون. امثال بعضیاست که از این قدم پراقتدار دفاع میکنند، مواظب باش با اون دسته اشتباه گرفته نشی

AŁɪ

عالی

persepolis

سلام این عکسه را نگذاشتین…

عکس اولی با دقت ببینید میبینین که سه هسته سمت راست و وسطی چهر هسته پایین کم مصرف و سمت چپی کامل هسته بالا

comment image

comment image

comment image

comment image

ARMTIN

اینکه شکی توش نیست کایرین 9000 قوی تر از اسنپ +865 هست
.
.
سری میت 40 برای خود مردم چین خوب هست چون نیازی به خدمات گوگل ندارند
هوای شاید د چین موفق باشه اما خارج چین بعید میدونم

Mahdi

در حالت پرفورمنس یا عادی؟

Milad7

در تست ها هم خیلی قوی و سریع ظاهر شده.جزو 3 تا پردازنده ی برتر هست 🙂

LOOL

بس کنید ناموسا ! انقدر از کایرین بدتون میاد ؟ بس کنید . چیکارتون کرده ؟ اصلا تا حالا امتحانش کردید که میاید نظر میدید ؟ دیدین اصلا توی طولانی مدت چه عملکرد خفنی داره ؟ GPU TURBO رو یادتون رفت ؟ شاید روی کاغذ اون قدرا توی بعضی مسائل خفن نیست ، اما این دلیل نمیشه توی عملکرد بد باشه . من فامیلمون کایرین 980 داره حدودا 1 ساله . روزی چندین ساعت هم پای کالافه . منم کایرین 710 اف دارم . حدودا 1 ساله . روزی 3 الی 4 ساعت باهاش گیم میزنم . هنوز لگ نداره . کایرین 810 و 820 هم که اصلا خدان !!! بس کنید . حداقل طرفدار اسنپدراگون هستید نیاید و هی در مورد کایرین نظر بدید . ممنون (:

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)