می دانیم که سنت اپل هیچ گاه علاقه زیادی به اعلام اعداد و ارقام مربوط به فرکانس پردازنده، حافظه، حجم رم دستگاه و بسیاری اطلاعات فنی دیگر ندارد و به جای آنها به شما میگوید که برای مثال، گوشی که ساخته، تا چند ساعت میتواند در تماشای ویدئو شما را همراهی کند یا نسبت به قبل چند برابر قویتر شده است. بررسی ها نشان از عملکرد خوب عمر باتری آیفون ۱۱ دارند. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا ببینیم چرا عمر باتری آیفون ۱۱ خیلی خوب است؟
عموما برای اینکه بدانیم اپل دقیقاً از چه سختافزاری روی گوشیهای خود استفاده کرده باید یا آنها را با نرمافزارهای تخصصی مورد بررسی قرار دهیم و یا منتظر کالبدشکافی آنها بمانیم تا ببینیم از چه تراشههایی روی برد آنها استفاده شده تا با استخراج اطلاعات فنی آنها بتوان مشخصات دقیق دستگاه را بدست آورد.
در مورد آیفون ۱۱ پرو مکس این شرکت در مراسم معرفی محصول اعلام کرد که میتوانیم با آن به مدت 20 ساعت پیاپی، ویدئو تماشا کنیم که 5 ساعت بیشتر از گوشی نسل قدیم این شرکت یعنی iPhone XS Max است. اما این افزایش کارایی به چه دلیل در این گوشی به وجود آمده است؟
قسمت اعظمی از بهبود کارایی در عملکرد شارژدهی دستگاه مربوط به افزایش ظرفیت باتری است. در این گوشی اپل به جای باتری 3179 میلیآمپر ساعتی نسل قبلی از یک باتری 3969 میلیآمپر ساعتی استفاده کرده که حدوداً 24 درصد ظرفیت بیشتری دارد.
در عین حال اگر عملکرد 20 ساعتی نمایش ویدئو آیفون 11 پرو مکس را در مقابل 15 ساعت آیفون XS Max قرار دهیم باید بگوییم که عملکرد دستگاه تا 33 درصد بهتر از قبل شده است که بخش مهمی از این اختلاف به علت استفاده از تراشه پردازشی Apple A13 روی این دستگاه است.
این تراشه 7 نانومتری از هستههای جدیدی موسم به Thunder استفاده میکند که میتوان آنها را با هستههای Tempest در نسل قبلی (تراشه Apple A12) مقایسه کرد. در این حالت اگر بتوانیم به صورت ویژه میزان اختلاف انرژی مصرفی دستگاه را در دو پردازنده با هم مقایسه کرد میتوانیم تا حد زیادی به علت کممصرفتر بودن دستگاه در مقایسه با نسل قبل پی ببریم.
در نظر داشته باشید که نمایشگر دو دستگاه تفاوت زیادی ندارند و شاید بهتر باشد آنها را در آزمونهای بررسی تخصصی کنار بگذاریم و مصرفشان را تقریباً یکسان فرض کنیم.
در همین زمینه وبسایت تخصصی AnandTech با یک بررسی جالب در مورد عملکردهای ویژه پردازشی در سه نسل از پردازندههای اپل تلاش نموده تا در هر حالت با اندازهگیریهای دقیق، میزان انرژی مصرف شده را اندازه گیری کرده تا نشان دهد در هر عملکردی میزان مصرف انرژی کدام هستههای پردازشی بهتر است.
همانگونه که در تصویر بالا مشاهده میکنید جدیدترین هستههای پردازشی اپل عملکردی به وضوح بهتری در مصرف انرژی دارند و در عین حال عملکرد پردازشی بهتری را نیز از خود نشان میدهند.
نکته دیگر این است که این هستهها در هر حالت نیز عملکرد بهتری در مدیریت مصرف انرژی نسبت به هستههای کم مصرف ARM Cortex-A55 دارند که در تراشههای پردازشی دستگاههای اندرویدی یا به صورت مستقیم و یا به صورت دستکاری شده به وفور مورد استفاده قرار میگیرد. این دقیقاً عاملی است که باعث عملکرد بسیار خوب آیفونهای جدید اپل در شارژدهی نسبت به پرچمداران اندرویدی میشود.
البته از دیگر عوامل جانبی که به اپل در عملکرد بهتر باتری کمک شایانی نموده، حذف لایه لمس سه بعدی است که باعث شده با بازتر شدن فضا، شرکت بتواند از باتری بزرگتری در این گوشیها استفاده کند و به همین خاطر پرچمدار کوپرتینویی توانسته بهترین عملکرد را در تاریخ آیفونهای عرضه شده به بازار در شارژ دهی از خود نشان دهد.
نظر شما چیست؟ عملکرد عمر باتری چقدر به شما در انتخاب بین چند دستگاه کمک می کند؟
قیمتش هم خیلی خوبه
A13 🙁