حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

واتسون، هوش مصنوعی IBM، سرطان خون یک زن را تشخیص داد

نوشته

8 سال قبل | 3 دیدگاه | مطالب ترنجی

واتسون، هوش مصنوعی شرکت IBM از برد در مسابقه Jeopardy گرفته تا پخت غذاهای عجیب‌وغریب، هر کاری انجام داده است. اما به نظر می‌رسد به‌تازگی موفق به انجام بزرگ‌ترین شاهکارش شده است؛ یعنی نجات جان یک انسان! پزشکان دانشگاه توکیو گزارش کردند که این نرم‌افزار هوش مصنوعی موفق شده نوع نادری از سرطان خون (لوسمی) یک زن ۶۰ ساله را که چند ماه پیش اشتباه تشخیص داده شده بود، به‌درستی تشخیص دهد. در ادامه مطلب با ترنجی همراه باشید…

این بیمار به مدت دو ماه تحت مراقبت بود و از دو نوع داروی مؤثر ضد سرطان استفاده می‌کرد، اما شرایطش روز به روز بدتر می‌شد و پزشکان نمی‌توانستند علت آن را تعیین کنند.

این سیستم تحلیلگر، ظرف ۱۰ دقیقه تغییرات ژنتیکی بیمار را (که در ۱۵۰۰ نقطه رخ داده بود) با پایگاه داده‌ای شامل ۲۰ میلیون مقاله پژوهشی سرطان مقایسه کرد و یک معالجه دقیق ارائه کرد که امکان انجام مداوای صحیح را فراهم کرد. واتسون مشخص کرد که این بیمار از یک نوع دومی از لوسمی نیز رنج می‌برد و داروی ضد سرطان دیگری را به پزشکان پیشنهاد کرد. بدون اقدام سریع، این خانم ممکن بود درنتیجه مسمومیت خونی یا سایر عوارض ناشی از تضعیف سیستم ایمنی‌اش بمیرد.

همچنین، به گفته پزشکان، واتسون در معالجه ۴۱ بیمار دیگر نیز اطلاعات برای معالجه ارائه کرده است و در دو بیمار دیگر نیز نوع خاصی از لوسمی را شناسایی کرده است. دانشگاه توکیو به‌صورت مشترک با شرکت فناوری اطلاعات IBM و سایر شرکت‌ها در حال کار بر روی این نرم‌افزارها است.

احتمالاً تا موقعی که واتسون و سایر نرم‌افزارهای هوش مصنوعی بتوانند به‌طور روزمره در بیمارستان‌ها راهنمای پزشکان باشند، نیاز به زمان زیادی باشد و اصلاً در موقعیت‌هایی که اطلاعات قابل‌مقایسه در دسترس نیست نمی‌توانند به این میزان مفید باشند.

به گفته پروفسور ساتورو میانو، یک پزشک در تشخیصش به دلیل حجم زیاد اطلاعات پزشکی که موجود است محدودیت دارد. اما هوش مصنوعی می‌تواند این حجم انبوه اطلاعات را ذخیره و مطالعه کند و لذا پتانسیل متحول کردن دنیای پزشکی را دارد.

به‌هرحال، این شاهکار واتسون نشان داد که فناوری چطور می‌تواند در دنیای پزشکی مفید و مؤثر واقع شود. پزشکان دیگر نیازی به زیرورو کردن مقالات پژوهشی یا مشاوره با یک بیمارستان دیگر به امید شناسایی یک بیماری مبهم ندارند. فقط کافی است اطلاعات موجود را به خورد کامپیوتر دهند و ظرف مدت کوتاهی از روی تشخیص ارائه‌شده، فرآیند درمان را آغاز کنند.

[su_button url=”https://www.engadget.com/2016/08/07/ibms-watson-ai-saved-a-woman-from-leukemia/” target=”blank”]Engadget[/su_button]

[su_button url=”http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20160804_29/?__prclt=j3haGNBZ” target=”blank”]NHK[/su_button]

اشتراک در
اطلاع از
3 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Blue Tech

IBMهم لامصب کلا چیزه دیگه اییی
کلا جز اونایی که دنیای تکنولوژی خیلی مدیونه بهش
اژدهای سربزیر
این میومد اسمارتفون میزد چی میشد خدا میدونه
ولی بحث سره سرطان خون بود اصن دلمو کباب کرد 🙁
میدونم نوع های مختلف داره و سرعت پیشرفتشون فرق میکنه ولی چن ماه پیش یکی از رفیقای دبستانم تو دو هفته مرد یعنی حدوده یه هفته داشت و نمیدونست یه هفته ی آخر بستری بود تهشم کماو…
حیف نبود هنوز ۱۸ سالش بود 😥 😥 😥
خیلیم بچه ی مهربون و خوش قلبی بود
ایشالا بشر به جایی برسه که هیچکی اینجوری تلف نشه

Alinet21

اگه بشه عالی ولی امکان اشتباهش هم هست

Mosayeb_s

کلا واتسون فقط یک نرم افزار نیست بلکه یک سخت افزار هست که قابلیت خوداموزی داره یه جور سخت افزار هوشمنده که بطور مرتب یاد میگیره و پیشرفته تر میشه
کمپانی IBM نواورترین و برترین کمپانی جهان هست که هرساله بیشترین مقدار پتنت رو ثبت میکنه و برای درک بهتر عظمت کارش بگم که پتنت هایی که ثبت میکنه ۹۵ درصدش مربوط به الکترونیک و تکنولوژی هست
یکی از تنها کمپانی هایی هس که تاثیر کارهاش همیشه روی تکنولوژی بوده و هست

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
علي رسول زاده