براساس شنیدههای جدید باید گفت که به نظر میرسد کوالکام بالاخره قصد دارد به تراشههای پوشیدنی خود توجه ویژهای نشان دهد. بازار ساعتهای هوشمند Wear OS اخیراً در نوعی رکود به سر میبرد. پس از عرضه اسنپدراگون W5 نسل ۱ و نسخه پلاس آن در سال ۲۰۲۲، کوالکام توجهی به این پلتفرم نداشته و تنها سامسونگ به توسعه تراشههای جدید برای پوشیدنیها ادامه داد. به عنوان مثال، ساعتهای هوشمند خود گوگل سه سال است که روی همان پلتفرم کوالکام گیر کردهاند. مدتی بود که صحبتهایی در مورد SoCهای احتمالی مبتنی بر RISC-V و همچنین تراشههای نسل بعدی وجود داشت، اما بدون هیچ جزئیات مشخصی. حالا اما گزارشی داریم که میگوید تراشه جدید کوالکام میتواند عملکرد ساعتهای هوشمند Wear OS را متحول کند.
به تازگی وبسایت Android Authority شواهد معتبری را مشاهده کرده که نشان میدهد کوالکام در حال کار بر روی یک پلتفرم پوشیدنی جدید و برخی از مشخصات آن است. اگر این تراشه روزی واقعا تولید شود، میتواند جهش عملکردی بسیار مورد نیازی را به نسل بعدی پوشیدنیهای Wear OS بدهد.
از نظر تاریخی، تراشههای پوشیدنی کوالکام هرگز به اندازه مدلهای گوشیهای هوشمند این شرکت مورد توجه قرار نگرفتهاند. آنها اغلب تراشههای گوشیهای هوشمند موجود با تغییرات جزئی هستند. در واقع، کوالکام هرگز یک طراحی کاملاً سفارشی (bespoke) را برای تراشههای پوشیدنی در اولویت قرار نداده است. تنها بخش کاملاً سفارشی این پلتفرم، تراشههای پردازنده کمکی خارجی بود، اما حتی آنها نیز به ارزانترین شکل ممکن و با استفاده از IP های آماده ساخته میشدند.
با این حال، به نظر میرسد کوالکام ممکن است اکنون این دسته را جدیتر بگیرد. بر اساس اطلاعات مشاهده شده، یک تراشه جدید به نام SW6100 با اسم رمز Aspen، در حال حاضر در مرحله آزمایش در کوالکام است. ما نمیدانیم نام تجاری این تراشه جدید چه خواهد بود، اما حدس زده میشود که یا W5 Gen 2 یا W6 Gen 1 نامیده شود.
ما همچنین اطلاعات زیادی در مورد آن به دست آوردهایم:
جالب اینجاست که کوالکام تنها شرکتی نیست که این پیکربندی را در یک تراشه پوشیدنی قرار میدهد، زیرا تراشه اگزینوس W1000 سامسونگ نیز دقیقاً از همین پیکربندی استفاده میکند.
البته، این هستهها هنوز قدیمی هستند و خوب بود که روزی چیزی جدیدتر را در یک ساعت ببینیم، اما آنها همچنان یک بهبود بزرگ نسبت به نسلهای قبلی هستند. امیدواریم که این یک تصمیم حسابشده برای ارائه بهرهوری بهتر به جای عملکرد اضافی باشد که احتمالاً در یک ساعت به هر حال مورد نیاز نیست.
اولین تراشه ۳ نانومتری سامسونگ با نام Exynos W1000 رسما معرفی شد
نکته جالب دیگر این است که کوالکام در حال همکاری با گوگل برای عرضه تراشههای پوشیدنی مبتنی بر RISC-V به بازار بود. این گزارش نشان میدهد که این اتفاق به این زودیها، رخ نخواهد داد.
ما نمیدانیم که این تراشه جدید چه زمانی منتشر خواهد شد، اما اگر به مرحله تولید برسد، میتوانیم آن را در ساعتهای هوشمند Wear OS در سال ۲۰۲۶ ببینیم.
نظر شما چیست؟ فکر میکنید تراشه ساعتهای هوشمند نیاز به قدرت بیشتر دارند یا باید در مصرف انرژی بهینهتر ظاهر شوند؟