حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

تراشه A15 در تست های مستقل سریعتر از میزان اعلام شده توسط اپل خود را نشان می‌دهد

نوشته

2 سال قبل | 18 دیدگاه | اپل، پردازشگرها

سری جدید آیفون ۱۳ اپل دارای جدیدترین پردازنده A15 Bionic می‌باشد که به گفته این شرکت، 50 درصد سریعتر از رقبا است. این ادعای مبهم نقطه ورود تحقیقات AnandTech در مورد تست عملکرد، کارآیی و بهبود هسته گرافیکی تراشه A15 بود که نتیجه‌گیری‌های استخراج شده از آن، نه‌تنها ادعای اپل را اثبات کرده، بلکه تاحدودی از آن نیز فراتر می‌رود.

تست صورت گرفته بر روی تراشه A15 اپل

 در مقایسه با رقبا، A15 آنطور که خود اپل ادعا می‌کند، 50 درصد سریعتر نیست، بلکه 62 درصد سریعتر است. درحالی‌که هسته‌های بزرگتر در تراشه اپل به انرژی بیشتری نیاز دارند، اما هنوز هم از این نظر بسیار کارآمد هستند.

دو ریزمعماری جدید CPU در A15، هم برای دو هسته عملکردی و هم برای چهار هسته با کارآیی بالا که احتمالاً در فرایند +5 نانومتر ساخته شده‌اند که TSMC از آن به‌عنوان N5P نیز یاد می‌کند، “نسخه بهبودیافته عملکرد” نسبت به فرایند 5 نانومتری عادی می‌باشند که حداکثر فرکانس‌های بالاتر را ممکن می‌سازد.

علاوه‌بر این، AnandTech اشاره می‌کند که حافظه کش سیستم A15 به 32 مگابایت افزایش یافته که دو برابر بیشتر از A14 است. این گزارش می‌افزاید: “این دو برابر شدن، رقابت را از بین برده و عامل کلیدی در بهره‌وری قدرت تراشه است، زیرا می‌توان دسترسی حافظه را بر روی یک سیلیکون یکسان حفظ کرد به‌جای اینکه به DRAM کندتر و قدرت کمتری اکتفا کند.”

اپل همچنین بر رشد 50 درصدی حافظه کش سطح 2 هسته‌های عملکرد A15، از 8 مگابایت به 12 مگابایت، که AnandTech آن را “humungous” می‌نامد، تاکید می‌کند، زیرا درحال‌حاضر به‌اندازه L2 تراشه M1 اپل بوده و بیش از دو برابر دیگر تراشه‌ها مانند Snapdragon 888 است. این افزایش حافظه کش به A15 کمک می‌کند تا از دستاوردهای “چشمگیر” ریزمعماری هسته‌ای که تفاوت چندانی با A14 سال گذشته ندارد، برخوردار شود، درحالی‌که یک ALU اضافی و زیرسیستم حافظه سریعتر در هسته‌هایی با بهره‌وری بالا، تنها به بهبود عملکرد کمک می‌کند.

تست صورت گرفته بر روی تراشه A15 اپل

تست صورت گرفته بر روی تراشه A15 اپل

 هسته‌های عملکردی Apple A15 بسیار چشمگیر هستند؛ چراکه معمولاً افزایش عملکرد همیشه با نوعی نقص در کارایی یا حداقل بازده یکسان همراه است. اپل درعوض توانسته ضمن کاهش مصرف انرژی، قدرت را افزایش دهد، بدین معنا که بازده انرژی در حالت‌های اوج عملکرد، 17 درصد در مقابل A14 بهبودیافته است.

در مورد پردازنده گرافیکی A15 جدید، AnandTech آن را “کاملاً شگفت‌انگیز” می‌نامد، زیرا پیشرفت‌هایی را نشان می‌دهد که بسیار فراتر از ادعاهای بازاریابی اپل است. تنها انتقاد واقعی در بررسی صورت‌گرفته، میزان throttling آیفون 13 پرو می‌باشد که AnandTech معتقد است به‌دلیل طراحی جدید PCB صورت گرفته است.

با این حال، گفته می‌شود که طراحی کلی برای دفع حرارت در آیفون جدید اپل، “قطعاً در میان بدترین‌هاست، چراکه فعالیت مناسبی در زمینه پخش گرما در بدنه گوشی انجام نمی‌دهد.” با این وجود، حتی با وجود ظرفیت حرارتی تا حدودی محدود، مدل‌های آیفون ۱۳، «هنوز بسیار سریعتر هستند و تجربه بازی بهتری را نسبت به گوشی‌های رقابتی ارائه می‌دهند».

درمجموع، AnandTech بیان می‌کند که پیشرفت A15 “قابل‌توجه” بوده و معتقد است که بهبود کارایی “کلید” عمر بسیار طولانی باتری در سری آیفون ۱۳ است. “درحالی‌که A15 تنها تکرار روند نیرومندسازی تراشه‌ها نمی‌باشد که ما در سال‌های اخیر به آن عادت کرده بودیم، اما با پیشرفت‌های نسبی قابل‌توجهی همراه است که به آن اجازه می‌دهد تا به‌میزان قابل‌توجهی بهتر از A14 باشد.”

امتیاز GeekBench تراشه A15 منتشر شد: قدرتمندتر از همیشه؛ تفاوت فاحش آیفون ١٣ با آیفون ١٣ پرو!

نظر شما پیرامون قدرت پردازنده و پردازشگر گرافیکی تراشه A15 اپل به‌واسطه‌ی بهینه‌سازی‌های صورت‌گرفته مخصوصا در جهت بهبود عمر باتری گوشی‌های خانواده آیفون ۱۳ چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
18 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Mahdi

این درجواب آقا نیما و علی که فکر میکنن من از روی تعصب نظر میدم ، می بینید که حافظه کش چقدر تاثیر داره

نیما عرفانی
Mahdi

No 😂

Mahdi

گفتی پای حافظه کش رو نکشید وسط یعنی مهم نیست 😂

نیما عرفانی

🙄🤦‍♂️

AŁɪ

چقدر تاثیر داره ؟؟؟ بازم میگم 🤣😂

Mahdi

مطلب را بخوان متوجه خواهی شد

AŁɪ

مطلب را 5 بار خوانده ام بانوی من 🤣 اگر در تجربه کاربری واقعی تفاوتی احساس میشود مدرک رو فرما …😆

Mahdi

تو کانال تلگر.ام ترنجی یکی نوشته پس وقتی تو کالاف شلیک میکنی ۱۰ ثانیه زودتر به حریف میخوره 😂😂😂 فازش رو نفهمیدم قدرت پردازنده و پینگ چه ربطی به هم دارن خدا میدونه

Auroro

شاید برا طنز گفته

Mahdi

نه جدی بود گفتم شوخی میکنی خیلی جدی حرف میزد

AŁɪ

Gsm امتیاز روشنایی دستی آیفون ۱۳ پرو مکس رو 852 زده پشمام 😅 از روشنایی خودکار بعضی گوشی های پرچمدار هم بیشتر .

Farcry

دکتر پروفسور
سیستم و معیار آزمایش جی اس ام آرنا برای سنجش روشنایی صفحه نمایش کلا متفاوت از بقیه سایت ها و حتی اعلامی سازنده هاست.اگر اشتباه نکنم جی اس ام آرنا بر اساس حداکثر روشنایی در صفحه سفید و حداقل روشنایی در صفحه مشکی روشنایی رو اندازه گیری میکنه
مثلا
برای اس ۲۱ الترا هم زده روشنایی دستی ۴۲۰ نیتی و خودکار ۱۰۵۰ نیت.اگر این طوری حساب کنیم روشنایی ۴۲۰ نیتی از گوشی های پایین رده هم کمتره ولی این طور نیست چون برای اون گوشی پایین رده هم جی اس ام آرنا حداکثر روشنایی رو کمتر از سایت های دیگه و اعلامی سارنده ها زده
یا برای Mi 11 ultra که توی همین سایت همه کشته مرده اون هستن حداکثر روشنایی دستی رو زده ۵۲۰ نیت و حداکثر خودکار رو زده ۱۰۹۰ نیت

AŁɪ

خوددرگیری مزمن دارید خب مگه من ردش کردم این تست رو 😐

Farcry

آره من آشتی متوجه شدم ببخشید 😅

Farcry

آشتی : اشتب
این تصحیح خودکار کیبورد واقعا توی مخ هست

m.b

اتفاقاً gsmarena بدترین حالات ممکن رو اندازه میگیره که برای دونستن حد توان صفحه بد نیست این اطلاعات… ما سه نوع الگوریتم متداول داریم که سایتا و یوتیوب استفاده میکنن و همشون متداوله… فرقشونم در میزان استفاده از رنگ مشکی و سفید و الگویی که استفاده میکنن هستش… شرکت ها از رنگ سفید کمتری استفاده میکنن تا نور بیشتری رو اندازه بگیرند و اعلام کنن… Gsmarena برعکسه… اینطور میشه نتایج بالانس‌تری داشت…
کاملترین منبع اما دیسپلی میت هست… اونجا با سه الگوریتم مختلف در 6 حالت اندازه گیری میکنه و دونه دونه نتایج رو لیست میکنه… از ادعای شرکت و حتی بالاتر از ادعای شرکتا! هست تا الگو های سخت‌تر و روشنایی کمتر…

تخصصی ترش اگر بخوام بگم بهش میگن APL که به صورت درصد بیان میشه… معمولاً روی 1 و 50 و 100 اندازه‌گیری میشه که gsmarena احتمال زیاد همونطور که گفتی رو سخت‌ترین حالت یعنی 100 که صفحه تماماً سفیده روشنایی رو اندازه میگیره… متعادل ترین حالت 50 هست که نزدیک ترین نتیجه به نتایج دستی روزمره هست… و حالت آرمانی 1 درصد هست که صفحات تا 1800 نیت حتی روشنایی میدند اما عملاً کاربردی نداره… فقط به رخ کشیدن توان پیکسل های صفحه در تولید حداکثر روشنایی هست…
میدونم منظور علی رو اشتباه متوجه شدی… اما گفتم با این حال کامل بگم شاید به درد کاربرا هم بخوره…

Farcry

آره من منظور Ali رو بد متوجه شدم
ممنون که توضیح دادی

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
امیرحسین ملکی