هفته گذشته شیائومی فناوری HyperCharge خود را که شارژ سریع ۲۰۰ وات و شارژ سریع بی سیم ۱۲۰ وات را برای گوشی های هوشمند آینده مهیا می کند، معرفی کرد. اکنون این شرکت به برخی از سوالات مربوط به این فناوری جدید پاسخ داده است. کمپانی چینی برخی از کاربران خود را به پرسش از مهندسان خود دعوت کرده است که در پاسخ به یکی از سوالات مطرح شده در مورد ایمنی تلفن های هوشمند، شیائومی ادعا کرده است که شارژ سریع ۲۰۰ وات شیائومی حتی تاثیر مثبت در عمر مفید باتری دارد!
به گزارش gizmochina، در پاسخ به پرسش کاربران، شیائومی تأیید کرد که استفاده از این فناوری، بی خطر بوده و همچنین افزود که مدت هاست که در زمینه تحقیق و توسعه این فناوری برای ارائه آن به صورت تجاری کار می کند. این شرکت اعلام کرد که 40 اقدام ایمنی و محافظتی در فناوری جدید شارژ آنها موجود است.
هنگامی که از این شرکت در مورد عمر باتری تلفن های هوشمند و تأثیر شارژ سریع ۲۰۰ وات بر روی آنها سوال شد، شیائومی بیان کرد که عمر باتری گوشی پس از 800 دوره شارژ، بالاتر از 80 درصد باقی مانده است، که بسیار بالاتر از استاندارد فعلی صنعت است که حدود ۶۰ درصد می باشد.
در زمان رونمایی از فناوری جدید شارژ سریع HyperCharge، شیائومی نشان داد که شارژ سیمی 200 وات می تواند باتری 4000 میلی آمپر ساعتی را فقط در مدت ۳ دقیقه تا ۵۰ درصد شارژ کند و تقریباً ۸ دقیقه طول می کشد تا به صورت کامل شارژ شود.
به همین ترتیب، شارژ بی سیم ۱۲۰ وات نیز، می تواند باتری 4000 میلی آمپر ساعت را فقط در چند دقیقه به طول کامل شارژ کند به طوریکه شارژ کامل گوشی تا 50 درصد، ۷ دقیقه طول می کشد و تنها 15 دقیقه برای شارژ کامل باتری آن، زمان لازم است.
HyperCharge بی سیم ۱۲۰ وات به عنوان جانشین شارژ بی سیم 80 وات شیائومی وارد بازار شد که در اکتبر سال گذشته معرفی شد. فناوری شارژ بی سیم 80 وات می توانست باتری 4000 میلی آمپری را در مدت زمان 19 دقیقه به طور کامل شارژ کند.
حال باید منتظر ماند و دید کدام تلفن هوشمند آینده شیائومی با فناوری جدید شارژ سریع همراه خواهد بود. اگر بخواهیم حدسی در این مورد بزنیم، انتظار داریم که نسل بعدی گوشی هوشمند پرچمدار سری Mi این شرکت، از فناوری HyperCharge بهره ببرد.
نظر شما راجع به تکنولوژي جدید شارژ سریع شیائومی و طول عمر بالای آن به ادعای این شرکت چیست؟
همونطور که حدس زده بودم و انتظار میرفت از باتری های دوگانه و سه پامپ استفاده شده…
و گفته بودم که باتری ها باید بالای 6c که مرز فعلی در گوشی هایی مثل ویوو و شیائومی و اوپو هست باشند… امروز خبرش اومد که 10c هستند… اولین نمونه در این صنعت… خوبه که چه در بازدهی و چه در چرخه شارژ حداقل در ادعا شیائومی خیلی فراتر از استاندارد ها که 400-600 چرخه و 60درصد بازدهی هست قدم گذاشته…
این 800 بار شارژ و دشارژ و 80 درصد بازدهی شده یه استاندارد برای شیائومی که از mi 10 ultra هم بوده…
راستی تیتر یکم عجیبه… من جایی همچین ادعایی ندیدم… فقط تجهیزاتی استفاده شده که از استاندارد ها فراتر باشند تا در بدترین سناریو ممکن حداقل به اندازه استاندارد ها ماندگاری داشته باشند…
فقط یه سوال؟
این ۶c و ۱۰c چیه؟
و اینکه بنظرت دمای گوشی موقع شارژ چقدر بالا میره؟
ریپلای نشد… پایین نوشتم…
http://store.rahauav.com/%D9%88%D8%A8%D9%84%D8%A7%DA%AF/lipo-battery-c-rating
گوگل زدم این مطلب ساده توضیح داده…
————————
کاربردش اینه که هرچقدر این ضریب بیشتر باشه میشه آستانه جریان خیلی بیشتری رو روی باتری اعمال کرد(چه خارج کردن چه وارد کردن)…
یه لوله آب رو در نظر بگیر… ضریب تخلیه و نفوذ(c) شبیه قطر این لوله میمونه… هرچقدر قطورتر باشه سریعتر میشه یه مخزن رو باهاش پر یا خالی کرد…
——————–
راجب دما احتمالاً بالاتر از حد معمول باید باشه اما خب از نمونه هایی مثل mi 10u تجربه استفاده از مواد جدیدی که محدودیت دمای زیر 40 درجه برای سلامت باتری رو داریم… یعنی ممکنه شاید روزی دما به 50 هم برسه اما از موادی استفاده شده باشه که این دماها هیچ تاثیری در کارکردشون نداشته باشه… البته با کوتاهتر شدن زمان شارژ به قول یکی از دوستان😅 در آینده اصلاً باتری وقت نمیکنه که گرم شه انقدر روند شارژ سریع تموم میشه…
ممنون
در جواب انتهای حرفاتون باید بگم که اینطور نیست که بگین باتری حتی فرصت نمیکنه گرم بشه.. چون اصلا ربطی نداره..
شما فک کن یه سیم المنت رو وصل کنی به برق. در کمتر از چند ثانیه داغ میشه.
حالا من نمیگم این باتری مثل المنت میمونه
ولی نمیشه گفت فرصت نمیکنه گرم بشه
فکر میکنم کمی باید جامع تر نگاه کرد… اولاً باتری فرق داره با یه سیم… اونی که شما میگی پامپ ها هستن که با انتقال جریان گرم میشند که به همین دلیل از سه پامپ استفاده شده…
دوما حتی اگر گرمایی باشه هم به دلیل مدت کوتاه شارژ به باتری فشاری وارد نمیکنه…چون این قاعده هست که دمای بالا به مدت طولانی باتری رو مستهلک میکنه نه به مدت کوتاه…
سوما و به دلایل دیگر اصلاً چیزی که شما میگی نیست… سایتایی مثل نوتبوک چک عکس گرمایی گوشی ها رو میگیرن… اگر دوربینشو داشته باشید میبینید که حداقل چندین دقیقه طول میکشه تا رنگ قسمت باتری گوشی از قرمز به سمت زرد و نهایتاً سفید بره که نشون میده دما چیزی نیست که تو یک یا دو دقیقه انفجاری عمل کنه…(تست های یوتیوب هم هست که موقع شارژ دمای باتری رو لحظه به لحظه چک میکنند)
چهارما و در بدترین فرض ممکن اگر حرف شما درست باشه و یهو قرار باشه دمای باتری ها بالا بره(که اصلاً همچین چیزی نیست)… در این سناریو قبل از اینکه اصلاً حرفی از 120 وات و 200 وات باشه گوشی هایی که شارژر های فست داشتن از قدیم برای باتری بعضاً خنک کننده قرار میدادند… و حتی نمونه های 120 وات هم خنک کننده های بسیار پیشرفتهای دارند… همونطور که میدونی خنک کننده ها ساخته شدند تا بسیار دیر گرم بشند و روند انتقال گرما در گوشی رو کندتر و کندتر کنند… هرچقدر زمان شارژ کمتر باشه میشه از خنککننده ها بهره بسیار بیشتری گرفت… مثلاً در یک ساعت زمان شارژ، خنک کننده دیگه گرم میشه و نمیتونه گرمای باتری رو جذب کنه چون خودش گرمه… اما در 10 دقیقه زمان شارژ خنککننده اصلاً فرصت کافی برای گرم شدن و افزایش دما رو نداره چون نهایتاً 7-8 دقیقه قراره در معرض گرما باشه… پس حتی در صورت درنظرگرفتن حرف شما هم باتری فرصت گرم شدن رو به دلیل گرم نشدن و جذب گرما توسط خنککننده نداره…
در نهایت اگر باز اعتقاد نداری نمیدونم گوشیت فست شارژه یا نه… میتونی بزنی به شارژ و دمای باتریتو لحظه به لحظه ببینی…
بله. من گوشیم شارژرش 40 واته( هواوی نوا 7i) دماش موقع شارژ حداکثر تا 38 درجه میره و بیشتر وقتا کمتر از این مقدار…
حرفای شما هم تا حدودی درسته. اما اینکه بگیم فرصت نمیکنه گرم شه حرف اشتباهیه.. من یه چیزایی در مورد فیزیک میدونم. شما هم احتمالا میدونین..
بحث بحث انتقال جریان هست.. وقتی قرار باشه حدود 15 آمپر جریان از جایی عبور کنه حتی اگه زمانش کم باشه باز گرمای زیادی تولید میشه. 8 دقیقه هم زمان کمی نیست.. و قطعا دمای گوشی حداقل به 45 درجه میرسه. و حتی بیشتر. شاید به 50 هم برسه…
به هر حال نه من کارشناس متخصص در این زمینه هستم نه شما و اطلاعات تخصصی نداریم که بخوایم بحث کنیم. فقط باید منتظر بمونیم این شارژر بیاد و ببینیم چقدر گرما تولید میشه
اینجوری هم به قضیه میشه نگاه کرد. حالا نمیدونم شیمی میدونین یا نه.
شما دو واکنش اکسایش و سوختن یه ماده رو در نظر بگیر. در هر دو حالت ماده با اکسیژن ترکیب میشه. و در هر دو حالت هم گرمای یکسانی تولید میشه. اما در واکنش اکسایش مدتی که طول میکشه این گرمای کل تولید بشه خیلی زیاده و ما گرمایی رو احساس نمیکنیم.( مثل شارژر با سرعت پایین)
اما در واکنش سوختن این گرما در مدت خیلی کم آزاد میشه و ما گرمای زیادی احساس میکنیم.
شارژر رو هم میتونیم اینجوری فرض کنیم. در سرعت های پایین این گرما به مرور تولید میشه و به مرور بخشی از اون توسط محیط مبادله میشه و از دست میره. اما در سرعت های بالا این گرما خیلی سریع تولید میشه و فرصت مبادله با محیط خیلی کمه و برا همین ممکنه بیشتر دیده بشه…
البته نمیگم حذف من درسته. ولی میگم با این دیدگاه هم میشه نگاه کرد.
موفق باشین