پیشتر شنیده بودیم که اپل به دنبال عرضه آیفون 17 پرو در سال 2025 و با تراشه 2 نانومتری بود، اما طبق گزارشهایی که از کره جنوبی منتشر شده ممکن است اپل برنامههای خود را یک سال به تعویق بیاندازد. در حقیقت گفته شده که احتمال تاخیر تولید تراشه ۲ نانومتری اپل به ۲۰۲۶ به دلیل مشکلات بازده TSMC وجود دارد.
جدیدترین اطلاعات منتشر شده از منابع آگاه ادعا میکند که TSMC با پایین بودن بازده تولید دست و پنجه نرم می کند و تراشه های 2 نانومتری هنوز برای تولید انبوه آماده نیستند. تقاضای زیادی برای محصولات پیشرفته وجود دارد و این برند تایوانی تحت فشار است تا امکانات موجود خود را برای فرآیند جدید تخصیص دهد.
تراشهساز تایوانی TSMC به طور انحصاری تراشههای لازم را برای محصولات اپل مانند آیفون و مک بوک تولید میکند، اما این شرکت به مشتریان برجسته دیگری مانند Nvidia و Qualcomm نیز خدمات میدهد. گفته می شود، این دو شرکت در حال مذاکره با سامسونگ الکترونیکس هستند تا در صورت تشدید تنش ها در تایوان، تولید خود را به ریخته گری کرهای انتقال دهند.
تیاسامسی در حال حاضر ماهانه ۱۰ هزار ویفر تولید می کند و قصد دارد تا سال 2026 به این عدد را به ۸۰ ویفر افزایش یابد. همچنین در آینده کارخانههای این برند در آریزوانی امریکا میتوانند مجموع تولید را به ۱۴۰ هزار ویفر برسانند.
گزارشی از تایوان میگوید که بازده ویفرهای 2 نانومتری 60 درصد است که نشان می دهد 40 درصد از مجموع تولید غیرقابل استفاده است. با هزینه حدود ۳۰ هزار دلاری تولید یک ویفر، TSMC به طور ماهانه 120 میلیون دلار را به دلیل نقص فرآیند جدید از دست می دهد.
راه حل ساده است. اپل تا یک سال دیگر به استفاده از فرآیند 3 نانومتری ادامه خواهد داد و به TSMC اجازه می دهد بازدهی را افزایش دهد و قیمت را بهبود بخشد.
سامسونگ نیز با چالشهایی نیز مواجه است. این شرکت کرهای باید هم بازده و هم عملکرد تراشههای ۲ نانومتری خود را که در مقایسه با رقیب تایوانی اصلیاش افزایش دهد.
نظر شما درباره وضعیت فعلی بازار تراشه چیست؟ فکر میکنید که حضور یا عدم حضور تراشه ۲ نانومتری اپل در آیفون ۱۷ میتواند روی نظر خریداران این محصول تاثیر بگذارد؟