حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

تراشه اپل A17 آیفون ۱۵ پرو با آیفون ۱۶ متفاوت خواهد بود

نوشته

1 سال قبل | بدون دیدگاه | اپل، شایعات

اگر به یاد داشته باشید پیش از این برای شما نوشتیم که تغییر فرآیند ساخت تراشه اپل A17 Bionic در سال ۲۰۲۴ برای کاهش هزینه‌ها، همراه با افت عملکرد خواهد بود. حال همان گزارش به شکل دیگری ارائه شده و می‌گوید تراشه اپل A17 آیفون ۱۵ پرو با آیفون ۱۶ متفاوت خواهد بود.

تفاوت تراشه اپل A17 آیفون ۱۵ پرو با آیفون ۱۶

انتظار می‌رود اپل اواخر سال جاری آیفون 15 و آیفون 15 پرو را با طیف قابل‌توجهی از تغییرات از نظر طراحی و مشخصات داخلی عرضه کند. مدل‌های استاندارد قرار است به تراشه A16 Bionic مجهز شوند، در حالی که مدل‌های iPhone 15 Pro تراشه بهبود یافته A17 Bionic مبتنی بر فرآیند 3 نانومتری TSMC را در خود جای خواهند داد.

ما انتظار داریم با استفاده از تراشه 3 نانومتری A17 Bionic افزایش عملکرد و کارایی قابل توجهی داشته باشیم، اما شایعات جدیدی داریم مبنی بر این که اپل فرآیند جدید N3E را در سال آینده معرفی خواهد کرد تا هزینه ها را کاهش دهد.

گفته می‌شود که آیفون 16 و آیفون 16 پلاس دارای تراشه A17 Bionic مبتنی بر فرآیند N3E برند TSMC خواهند بود که در مقایسه با تراشه اپل A17 ساخته شده با فرآیند N3B در iPhone 15 Pro دارای عملکرد پایین‌تری است.

در حال حاضر، تراشه اپل A16 Bionic در مدل‌های آیفون 14 پرو با فرآیند ۴ نانومتری TSMC ساخته می‌شود. برای مقایسه تراشه A17 Bionic به لطف فرآیند ۳ نانومتری در مقایسه با مدل‌های iPhone 14 Pro، عملکرد و عمر باتری بهتری را برای سری آیفون ۱۵ پرو به ارمغان می‌آورد.

با این حال، تنها دستگاه‌های آیفون 15 پرو و آیفون 15 پرو مکس قرار است به‌روزترین سخت افزار را دریافت کنند. اپل فاکتورهای متمایزکننده ای را بین مدل های استاندارد و پرو ایجاد کرده و پردازنده ها بخشی از این ترکیب هستند.

یک گزارش جدید ادعا دارد تراشه A17 Bionic که در آیفون 15 پرو استفاده خواهد شد بر اساس فرآیند N3B امسال TSMC تولید می‌شود. فرآیند N3B سه نانومتری TSMC به طور خاص برای اپل است، در حالی که فرآیند N3E سه نانومتری آن برای بقیه مشتریان استفاده می‌شود. همانطور که گفته شد، تراشه اپل A17 آیفون ۱۶ و آیفون ۱۶ پلاس از فرآیند N3E استفاده خواهند کرد.

اپل احتمالاً این تغییر را برای کاهش هزینه ها ارائه خواهد کرد، اما طبیعتا کارایی به خطر می افتد. برخلاف فرآیند N3B، فرآیند N3E دارای لایه‌های EUV کاهش یافته و ترانزیستورهای نسبتاً کمتری است.

نظر شما چیست؟ فکر می‌کنید که اپل برای این تغییر دست به تغییر نام در تراشه A17 بزند؟ آیا به عنوان یک مصرف‌کننده نهایی این تغییر سخت‌افزار برای شما اهمیت دارد؟

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)