سامسونگ اولین سنسور دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی موبایل را در سال ۲۰۱۹ معرفی کرده و به تولید انبوه رساند. هفته گذشته نیز، این شرکت اولین سنسور دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی جهان به نام ISOCELL HP1 را رونمایی کرد. با این حال، بهنظر میرسد که کمپانی کرهای قصد دارد پا را حتی فراتر نیز بگذارد. سال گذشته سامسونگ اعلام کرده بود که میخواهد سنسور دوربین ۶۰۰ مگاپیکسلی تولید کند، اما جزئیات دقیقتری از آن را منتشر نکرد. حال امروز، نقشه راهی از برنامه سامسونگ برای معرفی سنسورهای دوربین موبایل از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۵ لو رفته است که تنها چشمانداز معرفی نشده آن، سنسور ۵۷۶ مگاپیکسلی این شرکت برای استفاده در دوربین گوشیهای هوشمند میباشد.
مسئول ارشد سنسورهای خودکار سامسونگ الکترونیکس، Haechang Lee، در هنگام ارائه خود در اجلاس SEMI Europe از اسلاید جالبی استفاده کرد. این اسلاید نمای کلی پیکسلهای سنسور دوربین و روند رشد وضوح آنها را از سال 2000 نشان میدهد. همچنین در این اسلاید ذکر شده است سامسونگ قصد دارد سنسور دوربین ۵۷۶ مگاپیکسلی خود را در سال 2025 عرضه کند. با این حال، این حسگر تصویر ممکن است در تلفنهای هوشمند، استفاده نشده و در عوض، بهنظر میرسد که برای خودروها توسعه داده شود. البته از آنجایی که سنسورهای بهنمایش درآمده در این نقشه راه، همگی مختص گوشیهای موبایل بودهاند، دور از ذهن نیست که سامسونگ سنسور آینده خود را نیز، برای اسمارتفونها در نظر گرفته باشد؛ علیالخصوص که شاهد افزایش دو برابری تعداد مگاپیکسل سنسورهای ایزوسل این شرکت، بهازای هر دو سال یکبار هستیم؛ بنابراین، همه چیز برای ارائه سنسور ۵۷۶ مگاپیسکلی، در حدود ۴ سال آینده، کاملا منطقی بهنظر میرسد.
وبسایت رسمی سامسونگ پیشتر اشاره کرده بود که چشم انسان با رزولوشن 500 مگاپیکسلی مطابقت دارد و این شرکت میخواهد فراتر از این مقدار برود. با سنسور 576 مگاپیکسلی، کمپانی مستقر در سئول ممکن است به این موفقیت دست یابد، اما لزوماً به این معنی نیست که برای تلفنهای هوشمند مناسب خواهد بود؛ در عوض، چنین سنسورهایی میتوانند در خودروهای خودران، هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات پزشکی استفاده شوند. خودروهای خودران نیز برای پردازش تصاویر و فیلمهایی که از چنین سنسوری با وضوح بالا استخراج میشوند، به تراشههای فوقالعاده قدرتمند نیاز دارند.
برای گوشیهای هوشمند، سنسور 50 مگاپیکسلی ISOCELL GN2 این شرکت گزینهی مناسبتری بهشمار میرود؛ چراکه دارای اندازه پیکسل بزرگ (2.8µmm)، فوکوس خودکار دوال پیکسل، پردازش HDR عالی، 4K 120fps و فیلمبرداری 8K 30fps بوده و فضای زیادی را نیز اشغال نمیکند. همچنین شایعه شده است که گلکسی S22 و گلکسی +S22 آینده سامسونگ میتوانند از این سنسور 50 مگاپیکسلی استفاده کنند. پیش از این نیز، این حسگر را در پرچمدار حالحاضر شیائومی یعنی Mi 11 Ultra دیدهایم که کیفیت عکسهای ثبت شده توسط آن، کاملا مناسب و در حد بهترینهای بازار میباشد.
نظر شما راجعبه ارائه سنسور دوربین ۵۷۶ مگاپیکسلی از سوی سامسونگ در سال ۲۰۲۵ چیست؟ آیا کمپانی کرهای از این حسگر تصویر در گوشیهای هوشمند آینده خود استفاده خواهد کرد یا آن را صرفا به خودروهای خودران و سایر موارد صنعتی دیگر محدود میکند؟
😐 باشه
#دژاوو_واقعی😂😂😂😂
😅
باورت میشه تا قبل اینکه متن این مطلب و شاتی که فرستادی رو نمیدیدم، اون کامنت یادم نبود؟؟ در هر صورت ممنون علی جان که بیشتر از من نکته سنج ظاهر شدی و با ریزبینی نشون دادی که بر اتفاقات گذشته واقفی 🙂🙏
علی ای حال؛ البته با فلش بک به چند صباحی قبل تر از اون کامنت و در قالب اکانت اصلی ، اگه دنباله ی همون محاسبات رو میگرفتم قطعاً یکی از نتایج همین عدد ۵۷۶ میشد…
https://toranji.ir/?p=1070712/#comment-198198
به عبارتی یعنی به طور دقیق و بدون اعشار؛ این سنسور با پیکسل باینینگ هگزا تریاکونتا ۶ × ۶ (ادغام پیکسلی ۳۶ تایی) ، رزولوشن ۱6mp میده و بالعکس که میشه با پیکسل باینینگ هگزادکا ۴ × ۴ (ادغام پیکسلی ۱۶ تایی) ، به رزولوشن ۳۶mp دست پیدا کرد.
در واقع انتصاب رزولوشن های افزونه ی اکتسابی منوط به در اختیار داشتن و اطلاع از رزولوشن پایه هست که ما اینجا رزولوشن پایه ی این سنسور رو ۱۶ مگاپیکسل در نظر گرفتیم که یک عدد طبیعی محسوب میشه اما ممکنه صحبت از پیکسل باینینگ های بالاتر به میون بیاد که در اون صورت مقدار رزولوشن پایه مون هرچند بازم دقیق هست ولی عدد گویا و اعشاری میشه که شاید حداقل تا موعد انجام و عمل و تجاری سازی شدن چندان قابل اتکا نباشه…
در خصوص ابعاد سنسور و سایز پیکسل سنسور مذکور به طور دقیق نمیشه گفت شرکت توسعه دهنده و تولید کننده چه برنامه ای داره چون همه چیز دست خودشه و بستگی داره چه سیاست و تفکری مدنظر داره لذا ممکنه با محاسبات ما همخونی نداشته باشه و در عین حال تو این بخش ، محاسبات فردی و انتسابیه و به وفور پیش اومده که به اصطلاح چند اپسیلون(کم و زیاد) بین محاسبات فردی و محصول نهایی کارخونه و خط تولید تفاوت هایی بوده…
هگزادکاسل : سلول شانزده گانه
هگزا تریاکونتاسل : سلول سی و شش گانه
البته اینم اضافه کنم ؛ این کامنتی که ازم فرستادی دومین نظری بود که در رابطه با وضوح چشم انسان ارسال کردم. اولیش متأسفانه حضور ذهن ندارم تو کدوم پست بود که مطرحش کردم اما یادمه ۲ سال پیش(۲۰۱۹) یا حتی ۳ سال پیش(۲۰۱۸) دربارش با بچه ها به تبادل نظر پرداختیم…
ممکنه این سنسور برای گوشی های هوشمند نباشه… آینده روشن یعنی همین که انقدر به راهت اعتماد داری که لحظهای توش شک نمیکنی و تا سالهای آینده برنامت مشخصه براش…
قطعاً شبیه مدیاتک که این روز ها با اسنپدراگون مقایسه میشه سامسونگ رو به زودی در درجات خیلی چالشی تری با سونی میبینیم اگر با همین سرعت به پیشرفت ادامه بده…
“آینده روشن یعنی همین که انقدر به راهت اعتماد داری که لحظهای توش شک نمیکنی و تا سالهای آینده برنامت مشخصه براش…”
والا سایپا هم یه برنامه ای برای چند سال آینده داره ،دیگه اینکه سامسونگه😂😂😂
این اختیار رو دارید که مسخره کنید…تو عملکرد سامسونگ در زمینه سنسور ها خدشهای وارد نمیکنه…
خوشم نمیاد ، بیشتر رو الگوریتم کار کنن.
۵۷۶ مگاپیکسلی 🤕🤕
حرفی ندارم🙂
استیو جابز خدا بیامرز الان داره. ب ریشمون میخنده😂😂