هفته گذشته اوپو کنفرانس مطبوعاتی مربوط به تکنولوژي شارژ سریع را در چین برگزار کرد. در این رویداد، شرکت چینی در مورد آخرین تحولات خود پیرامون این فناوری صحبت کرده که هدف اصلی، آن توسعه شارژی نهتنها سریع، بلکه ایمن میباشد. بهطور خاص در این مراسم، در مورد هلیوم نیترید، مدارهای کوچک برای کنترل ایمنی باتری، یک باتری ایمن از نوع ساندویچ و سایر پیشرفتها صحبت شد. با این حال اما، مسئول بخش باتری و شارژ اوپو در پاسخ به سؤالی درباره عدم عرضه شارژ سریع ۱۲۵ وات آنها که بیش از یکسال از زمان معرفی آن میگذرد، بیان کرد که ایمنی این فناوری هنوز بهحدی نرسیده که بتوان از آن در گوشیهای هوشمند استفاده کرد.
در پایان کنفرانس، رئیس تجارت شارژ سریع Oppo با رسانهها مصاحبه کرد که در آن، وی اظهار داشت که قدرت شارژ سریع دستگاهها، بینهایت نیست. حال وظیفه ما اینست که حداکثر آنچه را که قبلاً ایجاد کردهایم، بهبود بخشیده و گسترش دهیم.
اوپو دارای یک شارژر سریع 125 وات میباشد که آنها یک سال پیش معرفی کرد. اما تا امروز، این شرکت تلفن هوشمند و آداپتور شارژی را عرضه نکرده است که بتواند با این سرعت، شارژ شود. در واقع حداکثر قدرت شارژ ارائه شده در گوشیهای هوشمند اوپو، ۶۵ وات میباشد.
روزنامهنگاران از مدیر ارشد شرکت نیز سؤال کردند که چرا باوجود معرفی شارژ سریع 125 وات، عرضه دستگاههای پشتیبانی کننده از آن بهتأخیر افتاده است؛ و این پاسخی است که آنها شنیدند:
“برای شروع تولید انبوه این فناوری، اکنون مشکلی وجود ندارد، اما ما کماکان از وضعیت موجود راضی نیستیم، بنابراین به مرحلهی تولید انبوه نرسیدهایم. این نارضایتی بیشتر از بابت نیاز به استفاده از سلولهای با سرعت بالا و درعین حال ظرفیت کم باتری و عمر باتری ضعیف است. برای توسعهی یک باتری خوب با استقامت بالا که منجر به ضخیم شدن تلفن نیز نشود، همانطور که وجود و عدم وجود این موارد مورد قبول ما نیز نمیباشد، نیاز به پیشرفت بیشتر در زمینهی فناوری باتری داریم. بنابراین مشکلات و خطرات ایمنی زیادی وجود دارد که در اثر فعالیت واکنش شیمیایی بیشتر باتری با سرعت بالا ایجاد میشود.”
در حقیقت، وی تأیید میکند که استفاده از شارژ سریع، باعث افزایش سرعت فرسودگی باتری میشود، مخصوصاً زمانیکه ظرفیت باتری کم باشد. همچنین میلیآمپر زیاد باتری نیز، بهمعنای افزایش ضخامت گوشی هوشمند بوده که این موارد در شرایط فعلی، غیرقابلقبول است. برای یافتن تعادل مناسب، بهبود باتریهای مدرن و اطمینان از ایمنی آداپتورهای شارژ، امری ضروریست.
نظر شما راجعبه عقبنشینی اوپو از فناوری شارژ سریع ۱۲۵ وات خود و اقرار به ناکارآمد بودن آن در زمان حال چیست؟ بهنظر شما، وضعیت کمپانیهای دیگر استفاده کننده از این فناوری مانند ویوو، ریلمی، ZTE و حتی شیائومی و اینفینیکس که بهتازگی شارژ بالای ۱۵۰ وات خود را معرفی کرده و حتی ادعای سالم بودن فناوری خود را نیز دارند، چگونه است؟ آیا آنها از ایمنی این فناوری اطمینان کامل کسب کرده و یا آن را با ریسک پدیدآمدن خطرات ایمنی عرضه کردهاند؟
یعنی این خبر خوراک ماهیگیری بود! 😂
چون منو یاد بحث های بیفایده(از این نظر که دوستان نمیخواستن بفهمند!) میندازه…
اشکال نداره بازم شد درس برای اونها که بدون اطلاعات ادعا نکنند…
و اما بگذریم… راجب این مسئله خوبی که مطرح کردید:
“بهنظر شما، وضعیت کمپانیهای دیگر استفاده کننده از این فناوری مانند ویوو، ریلمی، ZTE و حتی شیائومی و اینفینیکس که بهتازگی شارژ بالای ۱۵۰ وات خود را معرفی کرده و حتی ادعای سالم بودن فناوری خود را نیز دارند، چگونه است؟ آیا آنها از ایمنی این فناوری اطمینان کامل کسب کرده و یا آن را با ریسک پدیدآمدن خطرات ایمنی عرضه کردهاند؟”
تو متن بیانیه اوپو هستش که اونا از سمت شارژر تکنولوژی کافی و دانش و پتانسیلش رو دارند و جایی که محدودشون کرده فناوری های باتری هاست که آماده همچین سرعت هایی نشده هنوز…
بنابراین در این سوالی که مطرح کردید برای جواب هم باید به سرعت شارژر و فناوری شارژ این شرکت ها نگاه کرد و هم بخش های باتری ها و انواع و تکنولوژی اونها…
فناوری شارژ این شرکت ها در محدودیت تقریباً مشابه هست با وجود تفاوتشون، و عامل محدودکننده بزرگتر باتریه که شکی نیست که در این لیست عملاً شرکت هایی مثل ویوو و شیائومی حسابشون جداست و هم روی کاغذ و هم عملاً یکساله که در توان های مشابه در حال جلورفتن هستند و خداروشکر مشکل ایمنی نداشتند کاربراشون…
من راستش رو بگم از ویوو دقیق خبر ندارم که چه تغییری در باتریهاش داده در این چند سال اما شیائومی در سه سال اخیر سه بار تکنولوژی باتری هاشو تغییر داده… قطعا حرف اوپو در اینکه در سرعت های بالا فقط شارژر ملاک نیست و در باتری ها هم باید تغییرات ایجاد کرد درسته و اونها باز به بازی برمیگردند… همین چند روز پیش 65 وات جدیدشون برخلافِ نسل های اولیه که خبر های مضر بودن برای گوشی ازشون رسید و دنیای شارژ های سریع رو بدنام کرد(چون اون موقع اوپو پیشرو و مرز این دنیا بود و بقیه دنبالهرو بودند)، ثابت کرد که تمام مشکلات قبلی حل شده و اونها چند برابر استاندارد ها پایداری باتری رو در 65 وات جدیدشون رقم زدند…
هوآوی هم با معرفی 100 واتش و سامسونگ با معرفی 65 وات ثابت میکنند که دیگه نباید از شارژر های سریع ترسید… این شرکت ها براشون هیچوقت بازی با اعداد شارژ سریع نسبت به دوام باتری اولویت نبوده و وقتی دیگه بجز اپل و چند شرکت دیگه همه در یک جبهه شارژ های سریع پیش میرند یعنی ضرر فقط یه بهانه برای توجیه ناتوانی های این چند شرکت محدوده که جامعه خبری قویای دارند… وگرنه اگر شایعه بدون پورت شدن آیفون ها در آینده نزدیک عملی شه میبینید که چطور همین اپل تکنولوژی شارژ وایرلسش یهو از وعده ضرر داشتن عملاً به سرعت های بالاتر میرسه…
هر شرکتی از سیاست های خودش دفاع میکنه و اونها رو توجیه میکنه… طبیعیه وقتی یه شرکت شارژ سریعی نداره بگه اونها ضرر دارند…
دقیقاً مشابه همین ماجرا بر روی دوربین های مگاپیکسل بالا هم هست… بعد ها اگر عمری بود یادتون میارم که چطور شرکت هایی که متعصبانه از مگاپیکسل پایین حمایت میکردن خودشون رفتن سراغ اعداد بالاتر…
زمان میگذره و تکنولوژی بالاخره خودشو ثابت میکنه…
وقتی وانپلاس نورد ۲ توی ۳۰ دقیقه صفر تا صد شارژ میکنه چه اصراری دارن سریعتر بزنن به جاش دنبال یه فناوری جدید برن که تو حجم مشابه باتری ظرفیتش بیشتر باشه
هر دو لازمه…