شنیده ایم که “آنچه بگندد نمکش می زنند، وای به روزی که بگندد نمک!” اگر جای فعل گندیدن، فیلتر کردن را قرار دهید و نمک هم استعاره از فیلترشکن باشد، باید بگوییم نمک می خورند و نمکدان می شکنند! پس از موج دوم فیلتر تلگرام، موج دوم نصب کردن فیلترشکن آن هم فقط به دلیل فیلترشدن تلگرام حتی سونامی طور تر از موج اول نصب فیلترشکن برای تلگرام، در حال حرکت به سوی سد فیلترینگ است. حالا خبر می رسد که این سد قرار است فرار رو به جلو داشته باشد و آغاز فیلترکردن فیلترشکن ها از امروز در دست کار است! در ادامه با ترنجی همراه باشید تا ببینیم اوضاع از چه قرار است!
بیشتر بخوانید: افت سرعت و قطع شدن فیلترشکن ها
در ترنجی خواندیم فیلترشکن سایفون پس از فیلتر اولیه تلگرام به میزان دو برابر بیشتر روی دستگاه کاربران باقی مانده که این خود معنی فاجعه است! چرا؟ چون کاربری که نمی دانست فیلترشکن چیست، به چه کار می آید یا حتی کاربری که اصلا به سبب رده سنی اش دسترسی به چنین موضوعی برایش مناسب نیست، همه و همه نه تنها یک فیلترشکن، بلکه چندین فیلترشکن برای مواقع اضطرار روی موبایل خود نصب دارند.
وزیر ارتباطات در پست اینستاگرامی خود در واکنش به این موضوع اینطور نوشت:
” امروز خبرنگاری از دلایل اعمال محدودیت بر فیلترشکنها پرسید، در پاسخ به این نکات اشاره کردم:
۱. یکی از دلایل مخالفت دولت با اعمال محدودیت کلی بر پیام رسانها فراگیر شدن فیلترشکنها بود.
۲. اگر ظنی بر ارتباط برخی پیامرسانها مثل تلگرام با سرویسهای اطلاعاتی وجود داشت، در مورد برخی فیلترشکنها این ارتباط دیگر ظن نیست بلکه یقین است و بودجه برخی از آنها مستقیما از طرف دولت آمریکا تامین میشود. بنابراین اکنون با فراگیر شدن فیلترشکنها که قابل پیشبینی بود، شرایط نامناسبتری رخ داده است.
۳. در سیاستهای اعلامی دولتهای متخاصم با مردم ایران، راهکارهایی برای فراگیر شدن فیلترشکنها در ایران مطرح و پیگیری شده است. عدم تدبیر برای همراهی مردم در تصمیماتی که برای فضای مجازی اتخاذ میشود، عملا باعث ترویج فیلترشکنها و در نتیجه تقویت برنامههای متخاصمین است.
۴. جدا از این دسته فیلترشکنها، دستهای دیگر نیز باج افزار و بدافزار هستند و در زمانیکه زندگی روزمره مردم در فضای مجازی شکل گرفته، تهدید بزرگی برای امنیت آنها مطرح میشود.
۵. اختلاف نظر در مسئولین و نارضایتی جمعی از مردم اکنون تهدید بزرگتری را برای امنیت فضای مجازی فراهم کرده که نمیتوان از کنار آن به راحتی گذشت و باید برای آن چاره جدی اندیشید.”
بدین ترتیب به زودی شاهد تلاش ویژه برای فیلترکردن فیلترشکن ها خواهیم بود. حتی در روزهای اخیر شاهد قطع شدن فیلترشکن ها و عملکرد نامناسب آن ها هستیم. شما چطور فکر می کنید؟ این درگیری ها تا کجا ادامه خواهد داشت؟ هزینه عظیم فیلترینگ، هزینه عظیم خرید فیلترشکن ها و در پایان تصمیمی که مطمئنا نظر 40 میلیون کاربر تاییدکننده است، آیا واقعا ارزش وارد شدن به بازی را دارد که انتهای آن مشخص است؟
به نظر من همچین چیزی غیر ممکن هستش بی نهایت فندق شکن وجود داره بعدم فندق شکنام واینستادن هر روز تکنولوژیشون تغییر میکنه به نوعی ک الان داریم میبینیم یه جنگی بین ایران و ..یفون افتاده اونا فندق میکنن اینا تغییر میدن دوباره کانکت میشه مثل قضیه همون فندق تل به طوری ک هیچ فندق شکنی هم کار نکنس یا مثل فیلترینگ هوشمند.همچین چیزی غیرممکن هستش.اگه نگران امنیت ما هستید اینترنت روازاد در اختیار بزارید و فقط سایتای پورن رومثل مابقی شرکتا فیلتر کنید نه سایتی مثل یوتیوب ک از فیلماش توپروژه هام استفاده میکنم ولی نگران امنیت ما نیستید قضیه چیز دیگس
بنظرم فیلترشکنها فیلتر نمیشنا
بعدشم مگه قرار نیست تا چند روز دیگه نسخه بلاکچین تلگرام بیاد
پس اگ این نسخه واقعا زد فیلتره تلاش اینا برا چیه؟!!!
قرار؟ کی همچنین قولی داده؟
اگه فیلتر کنن برید سراغ فیلتر شکن گولی و ارزون مثل next vpn که الان من دارم باهاش راحت میرم تلگرام بدون قطعی متاسفم برای این همه فشار و محدودیت
* پولی
من سال ها مشتری VPN Makers بودم که با اپلیکیشن Next VPN کار میکنه. ولی اینم مثل سابق نیست. مشکلاتی پیش اومده. بگیر نگیر داره.
از وقتی اکانتش ۳۰۰۰ تومن بود میخریدم ازش. بعد شد ۵۰۰۰ تومن. الانم شده ۷۰۰۰ تومن.
اخه یکی نیس بگه گوساله تو که خودت با ف ی ل ت ر شکن میای توئیتر… دگ چی میگی
داداش اینترنت برای رییس جمهور و وزرا و یه عده دیگه بدون فندق و با سرعت خیلی خیلی بالا هستش این ما هستیم ک بدبخت بیچاره ایم
والا ..برا خودشون بیخطره برا مردم خطرناکه
اخوی، اینها خودشون با VPN نمیرن.
یادمه یه سری یکیشون گفت ما به دلیل شغل و جایگاهی که داریم، باید اینترنت بدون ف داشته باشیم.
وگرنه اینا که مثل ما نیستن در به در دنبال VPN بگردن.
این خبر هم امروز منتشر شد:
http://entekhab.ir/fa/news/408613
ایشان گفته: بنابر شواهد کاربران در مقابل تصمیم قضایی مقاومت نشان داده اند.
یعنی خودشون هم میدونن که مردم این مسدودسازی رو نپذیرفتن.
در بخش دیگری هم گفته: به این نتیجه رسیدیم که مجموع توان پیان رسان های داخلی ۱۵ میلیون کاربر فعال است.
در حالی که تلگرام ۴۰ الی ۴۵ میلیون کاربر فعال داره توی ایران. چجوری میخوان به ۴۵ میلیون کاربر خدمات بدن در حالی که ماکسیمم برای ۱۵ میلیون کاربر ظرفیت دارن.
تلگرام مگه کم چیزیه. بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر فعال داره. حتی بیشتر از اینم ساپورت میکنه.
همین الان نسخه های جدید سایفون براحتی داره کار میکنه
اینا باید کلی هزینه کنند همین سایفون رو ببندند با صد ها فیلترشکن دیگه چه میکنند؟
منم چند روزه چنتا از vpn هام کار نمیکنن یعنی وصل میشن ولی کار نمیکنن
ولی خوب بعضیاشونم کار میکنن خوبم هستن