دوربین گلکسی اس 9+ و گلکسی اس 9 مهم ترین نقطه قوت این دستگاه ها نسبت به موبایل های نسل پیش است و بررسی DxO از دوربین گلکسی اس 9+ نشان داد که سامسونگ کار خود را به خوبی انجام داده است. یکی از نقاط قوت ویژه دوربین گلکسی اس 9+ در شرایط نوری ضعیف و دیافراگم متغیر قابل تنظیم روی حالت f/1.5 است. در این مطلب می خواهیم نگاهی به عملکرد موضوع مذکور داشته باشیم، در ادامه با ترنجی همراه باشید.
در تئوری دوربین اصلی گلکسی اس 9+ و تنها دوربین گلکسی اس 9 در حالتی که روشنایی کافی باشد روی f/2.4 تنظیم می شوند و دلیل این است که با این میزان گشودگی دیافراگم شاهد دامنه فوکوس بیشتر نسبت به f/1.5 هستیم و تصاویر شارپ تر خواهند بود. در شرایط نوری ضعیف یعنی روشنایی زیر 100lux اگر در شرایط عکاسی خودکار باشید، گشودگی دیافراگم افزایش یافته و به f/1.5 می رسد تا تصاویر روشنی بگیرید.
در عمل اما به خروجی ها که نگاه می کنیم در شرایط نوری ضعیف هر چند اصل سوژه (نقطه ای که برای فوکوس و تنظیم نور لمس می شود) با جزئیات خوبی ثبت شده اما باقی تصویر دچار نوردهی بیش از حد می شود و جزئیات در نقاط روشن کاملا از بین می روند. این موضوع در پیکسل 2 ایکس ال به خوبی مدیریت می شود و عکس های حالت شب آن دستگاه را بسیار دوست می داریم.
هر چند شما حالت عکاسی دستی را دارید و می توانید در آن شرایط هر گشودگی دیافراگمی را که می خواهید استفاده کنید اما بیاید قبول کنیم که عموم کاربران واقعا از وجود چنین امکانی غافل هستند و بهترین موبایل موبایلی است با که نیازمند به کمترین دانش برای گرفتن بهترین خروجی باشد.
فوکوس فوق سریع دوال پیکسل گلکسی اس 9+ همانند گلکسی اس 8 و گلکسی اس 7 در شرایط نوری ضعیف بسیار سریع است و همچنان از خیلی از رقبا عملکرد بهتری را ارایه می کند. در مجموع می توان گفت عملکرد دوربین گلکسی اس 9+ در شرایط نوری ضعیف همچنان از بهترین هاست اما اگر آلگوریتم پردازش تصویر آن همانند آن چیزی که در پیکسل های گوگل دیدیم می بود، قطعا خروجی دلچسب تر بود.
بعضی جاها بیش از حد روشن نمیشه؟
اوه اوه وقتی از f1.5 استفاده می کرد خیلی روشن می شد و جزئیات از بین میرفت شدیدا شما اینجور فکر نمی کنید؟
این همون لینک یوتیوبی هست که در پست های قبلی برات گذاشتم.
اون یکی لینک دیگه رو هم یه نگاهی بنداز. اونجا قشنگ عکس گرفته و کنار هم گذاشته. با F2.4 و F 1.5
وضوح و روشنی F 1.5 در اون تصاویر به خوبی مشخصه.
با تنظیم سرعت شاتر، تنظیم ایزو و حالا تغییر دریچه دیافراگم همه چیز در اختیار کاربره. حتی تنظیمات دیگه مثل وایت بالانس، میزان نوردهی و کنتراست.
به نظر منم عکس اون آقاهه خیلی روشن شد با F 1.5
نمیدونم دقیقا روی چه حالتی تنظیم کرده بوده، ولی به نظر میومد که باید کمی مقدار ایزو رو کم میکرد.
در مورد مقایسه با گوگل پیکسل 2 هم باید عرض کنم که اون گوشی F 1.8 داشت و قطعا توی مکان های کم نورتر، گوگل پیکسل 2 نسبت به گلکسی S9 کم میاره.
اما نباید از تاثیر ایزو و سرعت شاتر هم غافل بود. من برای آزمایش در یک محیط خیلی تاریک با فقط یه دونه چراغ خواب کوچیک، با تنظیم سرعت شاتر روی 1 ثانیه و ایزوی 3200 یک عکس گرفتم که درسته پر از نویز بود ولی نتیجه اش طوری بود که از چشم خودم اجسام توی محیط رو بهتر نشون داده بود. خودم یه سری چیزها رو اصلا به زور میدیدم انقدر تاریک بود ولی توی عکس ثبت میشد، با F 2.0
خیلی حال داری داداش…باشه سامسونگ ابر اسمارتفون سازه اس ۹ هم برترین اسمارتفون قرن بقیه هم برن ته صف بوق بزنن
نزن جاده خاکی!
سه تا مقایسه دیگه گذاشتم.
منبعش هم روش نوشته شده.
دیگه قضاوت با خودت…
کم کم دارم به DXO شک می کنم.
نمیدونم چقدر به عکاسی آشنایی داری، ولی در این حد خدمتت عرض کنم که دیافراگم خیلی باز زمانی استفاده میشه که بخوایم سوژه مورد نظر ما روشن تر بشه. حالا اگر یک منبع نوری بیاد توی کادر، دوربین با توجه به جایی که روش فوکوس کرده داره عکس میگیره و نمیتونه دیگه خودش رو با اون منبع نوری منطبق کنه. در واقع هدف این بوده که سوژه روشن تر و واضح تر بشه که میبینیم شده. چشم انسان هم دقیقا همین طوره. من یکبار برای معاینه چشم رفتم چشم پزشکی، قطره ای توی چشم من ریخت که مردک چشمم گشاد بشه. وقتی که از مطب خارج شدم، همه منبع نورها رو پخش میدیدم. چون اون میزان گشادی مردمک مال اون محیط نبود. در واقع راهی هم نداره، وقتی F رو خیلی کم کنی، انتظار داری سوژه روشن باشه، در نتیجه اون منبع نوری هم شدتش بیشتر میشه و نورش مقداری پخش میشه.
به نظرم عالی کار کرده برای جایی که فوکوس روش بوده.
مقایسه اول که تصویر نیمکت بود، کنار هم گذاشتم:
http://uupload.ir/files/suig_1.png
رسول جان دقیقا منظورم این عکس بود نگاه کن به آفتابگیر بالای نیمکت ها تو عکس f1. 5جزئیات کاملا از بین رفته
بله دیدم.
مقایسه دوم که تصویر اون آقاهه بود، کنار هم گذاشتم:
http://uupload.ir/files/dv12_2.jpg
تو این عکس هم سمت چپ پشت اون اقا در ورودی رو ببین جزئیاتشو
یه توضیح برای آقا امیر نوشتم. یکم بالاتر.
مقایسه اول بین F1.5 با F2.4 در گلکسی S9:
http://uupload.ir/files/29gy_p1.png
مقایسه دوم بین F1.5 با F2.4 در گلکسی S9:
http://uupload.ir/files/lm5i_p2.png
مقایسه سوم بین F1.5 با F2.4 در گلکسی S9:
http://uupload.ir/files/6ms5_p3.png
من این مقایسه رو چند روز \یش دیدم و اولین چیزی که به ذهنم رسید این بود که طرف عکاسی بلد نیست . اما بعدش به خودم گفتم که ای کاش سامسونگ این امکان میذاشت که دیافراگم رو فقط ۱.۵ یا ۲.۴ انتخاب نکنیم بلکه حداقل دوتا کزینه دیگه هم بین این دو داشتیم . قبل از معرفی فکر میکردم اینطوریه اما…
توی حالت خودکار میزان F کاملا متغیره. به طوری که با توجه به شرایط میتونه مقدار F رو از 1.5 تا 2.4 تغییر بده.
اما توی حالت دستی، فقط دوتا حالت 1.5 و 2.4 رو داره.
با توجه به اینکه در حالت خودکار میشه گشودگی های مابین رو هم داشت اما در حالت دستی نداره، این پاسخ رو شنیدم که احتمالا سامسونگ میخواسته این بخش رو ساده سازی کنه و کاربران مبتدی چون نمیدونن مقدار F رو باید روی 1.7 بذارن یا 1.9 یا 2.1 موجب سردرگمی کاربر میشده.
اما خب من از این پاسخ قانع نشدم. کاربر مبتدی میتونه در حالت خودکار عکس بگیره. مقدار F دلخواه رو هم بذاره برای کاربر حرفه ای. بالاخره عکاس حرفه ای میدونه برای این محیط 1.7 مناسبه یا 2.2
مع الوصف چون این قابلیت توی بخش خودکارش هست، میشه با دستکاری هایی در رام گوشی، این F دو حالته رو در مد دستی چند حالته کرد.
اما جای نگرانی نیست. اگر از مد خودکار استفاده بشه، اون خودش مقدار F رو تعیین میکنه و جایی که نور نسبتا کافی باشه، از F 1.5 استفاده نمیکنه، ممکنه از F 1.8 استفاده کنه. در نتیجه نور خیلی زیادی نمیاد توی عکس.
منبع:
https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s9-dual-aperture-explained-830288/
پیمان این تیکه رو بخون:
In bright lighting conditions, the S9’s camera will use the tighter f/2.4 aperture, while dark lighting conditions will result in the camera using the wider f/1.5 aperture.
Because the aperture is hardware based, you aren’t able to pick which aperture you’d like to use you only get f/2.4 or f/1.5. You can choose one or the other in pro mode, but the device will pick for you in automatic mode
منبع:
https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s9-809963/
میگه شما باید یکی از دو حالت 1.5 یا 2.4 رو انتخاب کنی، یا اینکه در حالت Pro مقدار F رو بذاری روی Auto که خودش بتونه سایر گشودگی ها رو انتخاب کنه.
توی منبع قبلی یک دلیل دیگه برای اینکه گشودگی های مابین رو در حالت دستی نداره، نوشته شاید به خاطر سایز مینیاتوریش باشه که در عمل تفاوت چشمگیری بین 1.8 و 1.9 با 2.0 نباشه.
اما خب به نظرم بهتر بود 3 حالته میذاشتش در مود دستی. مقادیر 1.5 و 2.0 و 2.4
عه . چه خوب . فکر نمیکردم رو حالت خودکار میشه مغادیر دیگه هم انتخاب کرد.
ممنون از پاسخت
عامو ی نفس بگیر خفه کردی خودتو. هرچند معلومه خوب بهت میرسه سامسونگ وگرنه کسی اینجوری خودشو خفه نمیکنه زیر پست سامسونگ خودشو
آقای آریان اصلا اینطور نیست و توی حالت خودکار هم فقط میتونه از دو دیافراگم F1.5 و F2.4 استفاده بکنه
اصلا اون قسمتی که نوشتین معنیش این نبود و همه جا حتی سایت خود سامسونگ نوشته Dual Aperture!
اینم نوشته سایت سامسونگ
*Dual Aperture supports F1.5 and F2.4 modes. Installed on the rear camera (Galaxy S9)/rear wide camera (Galaxy S9+).
قطعا اگر کاملا متغیر بود بین F1.5 و F2.4 خیلی بیشتر تبلیغ میکرد براش سامسونگ!
هرچند الان هم کارش خیلی خوب بوده ولی شاید F1.5 یکم دیگه زیاد بوده و F1.6 شاید مورد بهتری میبود
این تعبیر من نبود. روی سایت دیجیاتو هم نوشته که در حالت خودکار F متغیر داره بین 1.5 تا 2.4
مگر اینکه نویسنده اون سایت هم اشتباه کرده باشه. مقدار F توی اطلاعات عکس گرفته شده ثبت میشه. اگر گوشی در اختیارم بود میتونستم تست کنم.
شایدم حرف شما درست باشه.
بعدا معلوم میشه.
منظورشون این هست دیافراگم متغیر هست بین این دو حالت
یا F1.5 هست یا F2.4
وقتی میگن Dual Aperture قطعا فقط دو حالت داره
اگر کاملا متغیر بود و میشد بین F1.5 و F2.4 هم باشه باید میگفتن Variable Aperture
فقط فرقش اینه که توی حالت خودکار خودش بر حسب روشنایی محیط از F1.5 یا F2.4 استفاده میکنه و نیازی به تنظیم دستی نیست
حس میکنم دیافراگم ۱.۵ با این اندازه پیکسل بزرگ مچ نیست و خیلی بیش از حد نورگیری می کنه و مخصوص محیط های خیلی تاریکه البته تو حالت دستی با ایزو پایین تر یا سرعت شاتر سریع تر میشه بهترین خروجیها رو ازش گرفت