عکاسی بهترین کار برای ثبت خاطراتمان است. چه بهتر که این کار را اصولی انجام دهیم. در این پست ترنجی قصد دارد ترفند هایی ساده برای ثبت تصاویری زیبا با اسمارتفون ارایه کند. با ترنجی در ادامه همراه باشید.
گاهی اوقات لنز اسمارتفون ها به علت استعداد شدید شیشه در جذب اثر انگشت و گرد و خاک، کثیف میشود. (دستمال های میکروفیبری برای تمیز کردن اثر انگشت و گرد و خاک مناسب میباشد). البته گاهی اوقات مشکلات لنز داخلی میباشد. برای مثال رطوبت و یا گرد و خاک میتواند از قسمت درونی لنز، باعث تاری در تصاویر شود.
استفاده از زوم دیجیتال، کیفیت تصاویر را به مراتب پایین میآورد. اما گاهی لازم است! اما چرا بعد از گرفتن تصاویر، آنها را کراپ نکنیم؟ بله؛ درست است! بهتر است بعد از گرفتن تصاویر با دید بهتر بر روی سوژه و کادربندی، آنها را کراپ نماییم. البته وجود زوم اپتیکال (همانند Galaxy K zoom) یک مزیت میباشد. چه بهتر است در صورت نیاز از آن استفاد شود.
استفاده از فلاش داخلی اسمارتفون ها در تصاویر، باعث بسته شدن تصویر و در صورت نزدیکی سوژه به فلاش، شاهد اندک تغییر در رنگ تصاویر میباشیم. بهتر است در صورت تمایل بر روی سوژه نورپردازی شود.
شما میتوانید در جهت ثبت هرچند بهتر تصاویر خود، از راهنمای قاعدهی یک سوم برای کادربندی اصولی تر، استفاده کنید.
دوربین اسمارتفون ها کماکان در حال پیشرفتند. همچنین ابزار جانبی متعددی برای بهبود کیفیت در عکاسی با اسمارتفون ها ارایه شده است. استفاده از لنز های گوناگون همانند واید لنز ها، ماکرو لنز ها، آی فیش(eye fish) لنز ها و … امکانات بینظیری در اختیار ما قرار میدهند.
سازنده ها، امکانات نرم افزاری زیادی در اسمارتفون های خود میگنجانند. HDR، Buty و… از جمله امکانات نرم افزاری اسمارتفون ها هستند. حالت دستی(manual) هر اسمارتفون دارای امکانات زیادی میباشد. در قسمت دستی چندی از اسمارتفون ها همانند LG G4، بعضی از Nokia/Microsoft Lumia ها و…، امکان تغییر سرعت شاتر و اندازه گشادی اپرچر وجود دارد.
گاهی اوقات تصاویری زیبا از انعکاس نور خورشید میبینیم. باید این را در نظر داشته باشیم تصاویر ثبت شده توسط دوربین های حرفهای به علت وجود آینه در مقابل سنسور، در کسری از ثانیه گرفته میشود و آسیب جدی به سنسور وارد نمیشود. در صورتیکه در اسمارتفون ها تصاویر به صورت Live view نمایش داده میشود و میتواند در بلند مدت به سنسور دوربین آسیب برساند.
سخن پایانی: هدف ترنجی از سری پست های عکاسی این است که شما بتوانید تصاویری هر چند زیبا تر از خاطراتتان رقم بزنید. در نهایت باید از عکاس جوان، آقای امیر حسین نادعلی تشکر کنم که مرا در نوشتن این مقاله یاری رساندند.
ممنون مقاله خوبی بود :rose: :heart:
یک راهنمایی دیگه
ال جی جی فور بخرید
بسیارعالی
فق به دوربین توجه نکنید. جی تری داشتم باتریش واقعا زود توم میشه ٢ ساعتم نمیشه اینترنت بری. ی چیزی بگیرید که باطری خوبی داشته باشه وگرنه همشون ی جورن
واقعا جی فور دوربیم عالی دارد
ممنون
مقاله خوبی بود ولی در قسمت اول سونی میمونه با سری زد۵ تا پنج برابر زوم بدون افت کیفیت داشته باشه. ولی شما به جای گذاشتن این گوشی از گوشی سامسونگ گلکسی کا زوم که زوم اپتیکال نا مناسبی داشت نام بردید، شما تو قسمت امکانات نرم افزاری هم علنا تبلیغ جی ۴ رو انجام دادید.
خداییش چرا همیشه با همه چی مشکل دارید؟؟
کاری میکنید نویسنده ای که فقط برا اموزی چن نکته ب ما زحمت کشیده از کارش پشیمون شه
مطلب مال زمانیه که z5 نیومده بوده
دوست عزیز ، یه سوال میپرسم در مورد اظهار نظرتون ، به نظر شما زد ۵ توسط سایت های معتبر تست و بررسی شده ؟؟؟؟؟؟ این یه ادعا از طرف کمپانی سونی بوده و تا بررسی نشه نمیشه اونو درست دونست و دوستمون اومده از گلکسی کا نام برده که دارای زوم اپتیکال هست نه زوم دیجیتال ،
در ضمن در مورد نظر دومتون که شما گفتید تبلیغ جی ۴ شده نویسنده برای اینکه درگیری بین طرفداران بسیار زیاد کمپانی های سامسونگ اپل سونی و اچ تی سی که در سایت عضو هستن پیش نیاد اومده از مثال کمپانی های ال جی و مایکروسافت که طرفدارانشون در سایت کم هستن و همیشه طرفداران این کمپانی ها هیچ دعوا و درگیری به وجود نیاووردن اسم آوورده .
در ضمن اینو بگم خودم گوشیم فبلت سونی زد اولترا هستم ولی در مورد مقالشون واقعاً لذت بردم که بدون اینکه هیچ درگیری پیش بیارن یک مقاله مفید رو آماده کردن
تشکر از نویسنده مقاله :heart: :rose:
با سلام و تشکر از شما دوست عزیز
به زومی زوم اپتیکال میگند که از تغییر نقطه کانونی و نقطه مرکزی عدسی ها باشه. گالاکسی کی زوم یه گوشیه که لنزش قابل تغییره و زوم اپتیکال میکنه. البته زوم دیجیتالی هم داره. البته زومی که سونی زد ۵ داره به این علت که کیفیتش خیلی بالاهه اما اون هم زوم دیجیتال به حساب میاد. ممنون که روی پست ها دقت میکنید. یا حق!
مقاله خوب و آموزنده ای بود
تقریبا ۹۰ درصد گوشیهای پرچمدار کیفیتشون یکیه اون ۱۰ درصد هم که عکسهای متفاوت میندازن که شاید خوب باشه شاید نه g4 و یکی دو تا از لومیا ها هستن.
گوشی با دوربین خوب و متفاوت میخوای g4 و لومیا ها
گوشی با دوربین خوب میخوای سامی سونی هواوی اچ تی سی…
مقاله ی خوبی بود، برای مبتدی ها لازمه دونستنشون.
۱ اشکال فنی : کدوم گوشی هوشمندی، قادر به تغییر گشادگی اپرچر هست ؟
۱ ابهام : در مورد نور خورشید، هیچوقت چیزی در مورد آسیب سنسور نشنیدم و ندیدم، ولی این مورد برای پرده های شاتر (در اس ال آر ها) میدونم که صدق میکنه .. ممنون میشم اگه رفع ابهام کنید
با سلام
توی گوشی LG G4، اپرچر(F) قابل تغییر بود.
آسیب نور خورشید به سنسور رو توی مجله عکاسی pop photo magazine مالعه کردم. البته از مرکز تعمیرات توشیبا هم که سازنده سنسور دوربین هستند، سوال کردم.
ممنون که انتقاد کردیند.
جدی ؟ جی۴ دیافش متغیر هست ؟؟ نمیدونستم ! چند استپ میتونه تغییر کنه ؟ (از چند تا چند در کل ؟)
ممنون از رفع ابهام.
🚶♂️