حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

نقد و بررسی اکسپریا زد ۳+ (+Xperia Z3) : به بهانه زیبایی

نوشته

10 سال قبل | 137 دیدگاه | ترنجی

سخت افزار ( بنچمارک ها، باتری و صدا)

Xperia Z3 plus review-Toranji (57)

سونی در انتقاد به عدم استفاده از اسنپدراگون ۸۰۵ در اکسپریا زد ۳ گفته بود که این شرکت هرگز از این پردازنده استفاده نخواهد کرد. این یعنی پرچمدار بعدی را با پردازنده اسنپدراگون ۸۱۰ خواهیم دید که همینطور هم شد. اکسپریا زد ۳ پلاس اولین تجربه سونی برای استفاده از این پردازنده است.

این چیپست، یک پردازنده مرکزی دارای ۸ هسته و در غالب دو شاخه است. اجازه بدهید ابتدا لیست مشخصات سخت افزاری اکسپریا زد ۳ پلاس را با هم مرور کنیم:

چیپست شرکت کوالکام، مدل اسنپدراگون ۸۱۰ (MSM 8994)، پردازنده مرکزی ۸ هسته ای با فناوری big.LITTLE شرکت آرم – دارای دو شاخه پردازنده، ۴ هسته به فرکانس ۱٫۵ گیگاهرتز و از نوع Cortexa-A53 ، ۴ هسته به فرکانس ۲ گیگاهرتز و از نوع Cortex-A57، پردازنده گرافیکی Adreno 430 به فرکانس ۶۰۰ مگاهرتز
حافظه رم ۳ گیگابایت، حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی تا ۱۲۸ گیگابایت

پشتیبانی از استاندارد های a/b/g/n/ac وای فای، NFC، بلوتوث نسخه ۴٫۱، GPS و A-GPS ، GLONASS یا Beidou (بسته به بازار)، پورت USB 2.0 با قابلیت پشتیبانی از MHL 3.0، OTG، پشتیبانی از ۴G LTE Cat.6

بلندگوهای استریو در جلو، حذف نویز فعال، خروجی با کیفیت صوتی از طریق USB

باتری به حجم ۲۹۳۰ میلی آمپر، در مدل دو سیم کارته شارژ سریع پشتیبانی نمی شود.

Xperia Z3+ review-toranji (34)

همانطور که می بینید این مشخصات در کنار آن نمایشگر FHD انتظار عملکرد عالی را در ما به وجود می آورد که همینطور هم هست اما … . اما تا وقتی دمای دستگاه بالا نرود. همه ما درباره داغ شدن پردازنده اسنپدراگون ۸۱۰ شنیده ایم، پردازنده ای که مدیر عامل این شرکت آن را خنک ترین چیپست خود خوانده بود! بله این حقیقت دارد و دستگاه هایی که از این پردازنده استفاده می کنند باید با این مسئله دست و پنجه نرم کنند. وان ام ۹ و جی فلکس ۲ از دستگاه هایی معروف با این پردازنده هستند.

سونی نسخه اصلاح شده این پردازنده را برای اکسپریا زد ۳ پلاس سفارش داده است و این یعنی انتظار گرمای کمتر. به محض روشن کردن دستگاه، ۲ به روزرسانی برای بهبود در عملکرد و کنترل دما ارایه شد که ترنجی از ابتدای آغاز بررسی خود هر دو آپدیت را اعمال کرد، جالب آن که بررسی های پیشین بدون این به روزرسانی ها انجام شده بوده است.

Xperia Z3+ review-toranji (2) Xperia Z3+ review-toranji (1) Xperia Z3+ review-toranji (6) Xperia Z3+ review-toranji (5) Xperia Z3+ review-toranji (4) Xperia Z3+ review-toranji (3) Xperia Z3+ review-toranji (13)

قبل از این که هرگونه اظهار نظر درباره این مشکل، باید دقت کنید که این روزها دمای هوا هم بالاست، این دستگاه در شرایطی تست می شد که دمای هوای بیرون برابر ۳۷ تا ۴۳ درجه هم بوده است. اگر توجه کرده باشید حتی دمای دستگاه خود شما هم بیشتر از روزهای دیگر است. و این مسئله باعث می شود عملکرد دستگاهی مثل زد ۳ پلاس که به خودی خود گرم هست کمی سوال برانگیز بشود.

Xperia Z3 plus review-Toranji (20)

بدون هیچ ملاحظه ای اگر بخواهیم بگوییم اکسپریا زد ۳ پلاس در هر حالتی نسبت به دیگر دستگاه های بازار گرم تر است. این اظهار نظر فعلا پس از ارایه دو به روزرسانی سونی است که شاید بعدا هم به روزرسانی دیگری منتشر شود. گاهی اوقات می دانید چرا دستگاه داغ است، مثلا دیتا موبایل روشن است و وبگردی می کنید، یا در حال بازی کردن هستید خب این ها قابل درک است اما گاهی در گالری خود می گردید و می بینید گروه هایی که دز آن ها عضو هستید چه توشه ای برای شما داشته اند(!) اما پس از مدت کوتاهی شاهد گرم شدن دستگاه هستید.

اما درباره داغ شدن این دستگاه باید بدانید که ناحیه کوچکی از بدنه دمای خیلی بالایی دارد و در بقیه مناطق دما معتدل است. این قسمت دقیقا در محدوده بین لوگو NFC و دوربین است، اما در ناحیه ای که معمولا در دست شما قرار می گیرد گرمای زیادی احساس نمی شود. اما اگر این گرم شدن بدون تبعات بعدی می بود، شاید قابل تحمل یا چشم پوشی می بود.

Xperia Z3 plus review-Toranji (18)

در اکسپریا زد ۳ پلاس وقتی در برنامه دوربین هستید، به محض از حد گذشتن دمای مجاز برای دستگاه، برنامه دوربین بسته می شود. در این شرایط نور نمایشگر کم می شود (چیزی شبیه به الجی جی ۳)، تاچ کمی بد عمل می کند و در نهایت دستگاه برای کنترل دما، فرکانس پردازنده را کم می کند که این یعنی لگ و مکث های معنی دار در عملکرد. این هاست که کمی می تواند نگران کننده باشد. این کاستن از فرکانس پردازنده را می توان به وضوح در تست احتقان پردازنده ها دید.

Xperia Z3 plus review-Toranji (53)

اما وقتی دستگاه در دمای عادی است، عملکرد کاملا بدون لگ و تاخیر، خیلی سریع و چشم نواز است. همه چیز سریع است و معطل بارگذاری برنامه ها نمی شوید. خوشبختانه مشکل مدیریت رم هم در این دستگاه وجود ندارد. اما عملکرد در برنامه دوربین همچنان سوال برانگیز است. ولی بنچ مارک ها چه امتیازی را می دهند؟ اسکرین شات های زیر برای شماست:

 

باتری:

Xperia Z3 plus review-Toranji (49)

اکسپریا زد ۳ پلاس یک باتری ۲۹۳۰ میلی آمپری دارد، یعنی ۱۷۰ میلی آمپر کمتر از اکسپریا زد ۳٫ از آنجا که نمایشگر همچنان FHD این کاهش حجم باتری زیاد نگران کننده نیست و عمر باتری را زیاد تحت تاثیر قرار نمی دهد، حداقل ما اینطور فکر می کردیم. عمر باتری اکسپریا زد ۳ پلاس واقعا نسبت به اکسپریا زد ۳ کمتر شده است و می توان آن را به وضوح حس کرد. آیا باید سونی را از بابت کم کردن حجم باتری سرزنش کرد؟ به نظر ما خیر، چرا که سونی به کم کردن ضخامت  و وزن دستگاه بیشتر از عمر باتری نیاز داشته است.

Xperia-Z3+-dual

اما همین عمر باتری که کمتر شده است می تواند بهتر یا در حد دیگر پرچمدارهای امسال ظاهر شود و حداقل یک روز را در کنار شما باید اگر زیادی خون آن را جوش نیاورید و بیش از حد گرم نشود. در غیر این صورت هدر رفت باتری در حالت آماده به کار کاملا مشخص است.

عمر باتری اکسپریا زد ۳ پلاس در تست پخش ویدیو ترنجی با شرایط زیر برابر بود با :‌ ۱۰ ساعت پخش ویدیو

Screenshot_2015-07-06-19-23-48 Screenshot_2015-07-06-19-53-56

ویدیو به حجم ۱ گیگابایت
رزلوشن HD
پسوند MKV
نور نمایشگر ۵۰٪ به صورت دستی
صدا ۱۰۰٪ با هندزفری

صدا:

Xperia Z3 plus review-Toranji (66)

صدا یکی از بخش هایی است که برند سونی در آن تبحر خاصی دارد. از دیرباز سیستم های صوتی سونی زبان زد بوده اند و هستند و این عادت به تلفن های همراه پرچمدار این شرکت هم منتقل شده است. در اکسپریا زد ۳ پلاس شما می توانید یک هدفون با قابلیت حذف نویز را استفاده کنید و به معنای واقعی این قابلیت در آن هدفون اجرا شود، چرا که به صورت پیش فرض از آن پشتیبانی می شود. متاسفانه هندزفری همراه دستگاه این قابلیت را ندارد.

Xperia Z3+ review-toranji (37)

صدای بلندگوها اما با کیفیت است و نه آنچنان گوش خراش یا بلند. دو بلندگو در قاب جلویی دستگاه قرار دارند که صدای با کیفیت را برای شما به ارمغان می آورند. کیفیت صدا به حدی است که شیشه پشتی دستگاه کاملا می لرزد و می توان صدا را در آن حس کرد.

تنظمیات صوتی خیلی خوبی هم در رابط کاربری حضور دارد که می توانید با تغییرات آنها عادت شنوایی خود را ارضا کنید. در مجموع این دستگاه برای علاقه مندان به موسیقی خیلی عالی است اگر هندزفری همراه آن را روز اول کنار گذاشته و یک هندزفری عالی از برند خود سونی بخرند.

اشتراک در
اطلاع از
137 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Salvatore

واقعا مزخرف ترین و چرت ترین گوشیارو سونی میزنه
فقط ظاهرشون گول زنکه همش تو تبلیغاتش دروغ و بزرگنمایی میکنه
هی زد اب زد اب میکنه بعد اب میره تو دوربینش میبری نمایندگی میگه اب خوردگی جز گارانتی نیست
پول خون پدرشم میگیره واسه تعمیرش
واسه همینه که فروشش انقدر افتضافه مردم یچیزی میدونن که گوشیای دیگه رو ترجیه میدن

Salvatore

تصحیح :
ترجیح ، ضد

Aria.A97

شاید گوشی های سونی مشکل داشته باشن ولی دیگه مزخرف ترین گوشی رو نمیزنه.

واسه ضد آب بودن:
۱- مطمئن سو تمام پورت ها بسته اس و پلاستیک دور پورت ها مشکلی مثل خراش یا له شدگی یا تغییر شکل نداشته باشه.

۲- ضد آب به این معنی نیست که بگیریش زیر شلنگ آب پر فشار 😐 با فشار کم و متوسط مشکلی پیش نمیاد. بنده ۲ ساله لا اقل ۲ ماه یه بار دارم گوشی سونیم میشورم مشکلی هم پیش نیومده خدا رو شکر :yahoo:

Salvatore

نه برادر گوشی من ۱ ماه بیش تر نیست که خریدمش
بله مشکل داره مشکلشم طراحی افتضاح سونیه که از کنار دوربینش اب میره داخل
زیر فشار اب هم نبوده فقط پنج دقیقه توی استخر بردمش اونم نه زیره اب فقط روی اب بوده بش اب پاشیده
موقعی که نمایندگی (!) سونی داشت پول تعمیرشو ازم میگرفت با کمال پررویی گفت ضد آب همش الکیه نباید میبردیش تو آب !!!!!!!!
شا هم واقعا خداروشکر کن که گوشیت سالمه منم دعا میکنم شما به مشکل من دچار نشید که واستون گرون تموم میشه

REZA

بیاین تو این شبا واسه دوتا چیز دعا کنیم:یکی بعضی از کاربرا یکی هم سرعت سایت!!

راستی فک کنم اخر هفته خبرا خوبی باشه!!الان نمیگن تا مردم سوتی ندن!!ما بریم دعا :whistle:

pika

توافق و ازین حرفا؟

Aria.A97

ترنجی ترو خدا یه فکری به حال سایت بکن 😥

الان صفحه دومم نمیتونم برم صفحات بعدی فقط ۵۰۳ Service Not Available میاره 🙁 دیوونه شدم

Moazez

واسه من چند روز پیش مشکل داشت ولی از دیروز خیلی سریعه!! قضیه چیه بعضیا فقط مشکل دارن؟

pika

آقای عطایی اگه امکانش هست و جی۴ هنوز دستتونه ببینین آپدیت مربوط ب تاچ اومده؟ اگه اومده ی مقاله کوچولو واسش بزنین مطمئن شیم درست شده یا نه , ممنون

Mehrshad.HTC

من تو خبر ها خوندم اومده ولی واسه همه هنوز نیومده

alirezame

من کلا به بنچمارک علاقه ای ندارم ولی الان یه تست همینطوری از ام ۸ خودم گرفتم عدد ۴۷۵۳۵ اومد تازه پر از برنامه و این حرفاس

عجیبه که اسنپ ۸۱۰ اینقدر پایین بیاد . (اسنپ امسال بدجور گند واقعا)

در کل گوشی های امسال هیچکدوم کامل نیستن و با توجه به ارزون شدن نسل های قبلی این گوشی ها مثه z3 -note4 – m8 چون قیمتشون افت قابل توجهی کرده ارزش خرید بیشتری دارن

K.m

برادر عزیز خیلی بدبینانه به قضایا نگاه نکن،به غیر از مساله افت قیمت همه برندها ارتقاهای خوبی انجام دادن.

Ari khan

چقدر این گوشی زیباست!!!رنگ مسیش که فوق العاده است!!!!!!! 😉
حیف این گوشی که باید بخاطر اشتباه کوالکام و سیاستای غلط سونی بسوزه!! :negative:

master

“اما نکته درباره رنگ قرمز وجود دارد که باید گفت. در اکسپریا زد ۳ پلاس، رنگ قرمز گرایش زیادی به صورتی دارد و به طبع آن، نارنجی اش به قرمز. این موضوع زیاد جالب نیست و برای دقت رنگ مشکل ایجاد می کند.”
این صفحه:
https://toranji.ir/%d9%85%d9%82%d8%a7%db%8c%d8%b3%d9%87-%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%b1-%da%af%d9%84%da%a9%d8%b3%db%8c-%d8%a7%d8%b3-6-%d8%a7%d8%ac-%d8%a8%d8%a7-%d8%a7%da%a9%d8%b3%d9%be%d8%b1%db%8c%d8%a7/
رو دوستان طرفدارهای سونی ترکوندن! فکر می کردن میشه با دروغ و تعریف بیجا واقعیت رو پنهان کرد.
اینجاست که مشخص میشه تست های عملی وبسایتهای مختلف مبنی بر دقت رنگ نمایشگر نوت ۴ و اس۶ چقدر درست بوده.جالبه که اینجا کیفیت رنگ نمایشگرها رو با نمایشگرهای قدیمی که اطرافشون هست مقایسه میکنن(مثل نمایشگر لپتاپ و مانیتور و …) و یا کیفیت رنگ رو با گرفتن یک عکس با دوربین گوشی!! بعد به این نتیجه میرسن که رنگ قرمز رو نارنجی نشون میده!!
در مورد رنگ سفید هم همین قضیه وجود داره و برای تست باید از محتوای استاندارد و قابل اطمینان استفاده بشه و نکته دیگه اینکه برای رنگ سفید محدودیتی وجود نداره! یعنی هر رنگ سفیدی که نور بیشتری داشته باشه در مقایسه با رنگ سفیدی که نور کمتری داره سفید تر دیده میشه.ولی به این معنی نیست که سفیدی که نور کمتری تو مقایسه داشته سفید نبوده و مثلا تیره تره!(می دونم یکم گیج کننده است!)
برای مثال اگر نور سفید یه لامپ LED قوی رو با یه نور افکن قویتر رو در کنار هم روشن کنیم و مقایسه کنیم به وضوح میشه دید که نور لامپ LED سفید مایل به خاکستری یا همون تیره تر دیده میشه!
در مورد نمایشگر هم همینطور وقتی شما به نمایشگر گوشیتون نگاه میکنید(مثلا اس۶ یا نوت ۴) رنگ سفید کاملا سفیده و مشکلی نداره ولی وقتی در کنار یک نمایشگر پرنور تر قرار میدید و مقایسه می کنید می بینید رنگ سفید تیره تر نشون داده میشه! (که کاملا طبیعیه.)
برای همینه که استاندارد خاصی برای رنگ سفید(با دمای رنگ) تعریف شده.و دوستان در مورد صحت و دقت رنگ سفید نمایشگرشون وقتی گفته میشه “مثلا ۶۵۰۰k یا نزدیک به ۶۵۰۰k هست” میتونن اطمینان داشته باشن و نیازی به مقایسه نیست.
البته این رو باید اضافه کنم که برای رنگهای دیگه اینطور نیست و محدودیت وجود داره و بر اساس شدت روشنایی رنگهای دیگه تغییر میکنن! مثلا قرمز که هرچی شدت نورش کمتر باشه پررنگ تر میشه و هرچقدر شدت نور بیشتر باشه کم رنگ تر میشه(میشه گفت اساس کار نمایشگر ها برای تولید رنگ تغییر شدت نور هست)

Hossein_abd

با سلام و خسته نباشید آقای عطایی، من ۳،۴ روزه این گوشیرو دارم تقریبا همه ی اونایی که نوشتین درست و دقیق بودن
فقط اون دو تا آپدیتی که گفتین بعد روشن کردن آورد اونموقع گوشی من دست یکی دیگه بود ردش کرده، من چطور میتونم بازم اون آپدیتو بیارم نصب کنم؟ خواهش میکنم کمک کنین

m.s

درود
من ی سوال دارم!
عایا z2 و z3 که مشکل گرم شدن بیش از حد پردازنده تو دوربینو داشتن هم از اسنپ ۸۱۰ استفاده شده بود؟؟
سونی تو استپ ۸۰۱ مشکل گرم شدن داشت حالا ۸۱۰ که بماند!
بقدری پردازندرو محدود کرده که راندمانش با ۸۰۱ یکی شده خوب چکاریه از اسنپ ۸۰۵ استفاده میکرد حالا ۳۲ باشه از این که بهتره حداقل راندمان بالاتری داشت مخصوصا رو fhd!
از اون گذشته شما ی تاچ غیر قابل اطمینان داری رو این گوشی و باید گلسو برچسب استفاده کنی روش گلس که زخامتشو زیاد میکنه برچسبم که حس شیشرو از بین میبره و در نهایت او هنزفری داخل جعبه و بقیه ی مشکلات گوشی!!
حتما اینا همه احترام ب مشتریه اقایون ترول نه؟!

m.s

درود
من ی سوال دارم!
عایا z2 و z3 که مشکل گرم شدن بیش از حد پردازنده تو دوربینو داشتن هم از اسنپ ۸۱۰ استفاده شده بود؟؟
سونی تو استپ ۸۰۱ مشکل گرم شدن داشت حالا ۸۱۰ که بماند!
بقدری پردازندرو محدود کرده که راندمانش با ۸۰۱ یکی شده خوب چکاریه از اسنپ ۸۰۵ استفاده میکرد حالا ۳۲ بیت باشه از این که بهتره حداقل راندمان بالاتری داشت مخصوصا رو fhd!
از اون گذشته شما ی تاچ غیر قابل اطمینان داری رو این گوشی و باید گلسو برچسب استفاده کنی روش گلس که زخامتشو زیاد میکنه برچسبم که حس شیشرو از بین میبره و در نهایت او هنزفری داخل جعبه و بقیه ی مشکلات گوشی!!
حتما اینا همه احترام ب مشتریه اقایون ترول نه؟!

Kousha

من به هندزفریش شک کردم. این مدل یعنی MH410c مخصوص میانرده های سونیه نه پرچمداراش. مدلی که با سری Z ارائه میشد یه مدل توگوشی خیلی با کیفیته نه این. :scratch:

K.m

تو هر قسمتش که بررسی شد یه اما توش هست.خسته است نیومده.

Aryan.e.m

سلام به همه طرفدارای واقعی سونی
من تازه اومدم این سایت و تازه ثبت نام کردم درواقع از دیجیکالا کوچ کردم اونجا خیلی چرت بود و خوب نقد نمیکرد اما نویسنده های اینجا به نسبت بهترن درمورد این گوشی هم بگم که گرفتم دستم بعد گرخیدم خیلی مهیجه انصافا و طراحی جلوشم بگی نگی عین زد تو هست

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
آینده روشن با انتخاب بهتر ✨ در ترنجی سعی دارم تا بهترین محتوا رو برای انتخاب صحیح‌ت ارائه کنم، ممنون از همراهی‌ت 🙌🏼❤️