همراه با رونمایی از سری iPhone 15 Pro از تراشه Apple A17 Pro نیز رونمایی شد. پس از مدتها، این اولین تراشه سری A محسوب میشود که پسوند bionic را کنار گذاشته است و حتی مدل پایه هم ندارد. در حقیقت پسوند Pro کمی عجیب به نظر میرسد و این سرنخ را به ما میدهد که در آینده قرار است تراشه A17 به یک خانواده چند عضوی تبدیل شود. از نامگذاری که بگذریم، پرسش اصلی آن است که تراشه اپل A17 Pro چقدر از اپل A16 سریعتر است. بیاید مقایسه نتایج GeekBench را با هم داشته باشیم.
در وصف تراشه جدید اپل A17 Pro میتوان گفت که اولین تراشه در دنیا است که با فرآیند ۳ نانومتری ساخته شده است. اپل قبلاً تأیید کرده بود که A17 Pro حدودا تا ۲۰ درصد سریعتر از A16 Bionic است. بیاید ببینیم این ادعا چقدر صحیح خواهد بود؟
اولین نتایج Geekbench از آیفون ۱۵ پرو در Geekbench منتشر شده است. این یک پلتفرم بنچمارک است که عملکرد CPU را اندازه گیری میکند و به کاربران اجازه میدهد نتایج را بین دستگاههای مختلف مقایسه کنند.
طبق گفته اپل، A17 Pro دارای یک پردازنده گرافیکی جدید است که ۲۰ درصد سریعتر از A16 Bionic سال گذشته است، در حالی که CPU فقط ۱۰ درصد سریعتر خواهد بود.
باید بگوییم که اعداد به دست آمده از نتایج Geekbench مقایسه های انجام شده توسط اپل را تایید می کند.
تراشه اپل A17 Pro در تست تکهستهای GeekBench امتیاز 2914 و در تست چندهستهای آن امتیاز 7199 را به دست میآورد. این حدود 13 درصد بیشتر از امتیاز چند هسته ای A16 Bionic است.
وقتی اپل A17 Pro با تراشههای قدیمیتری مانند A15 Bionic در آیفون 13 مقایسه شود، تفاوتها بیشتر است و تا ۴۰ درصد سریعتر از A15 ظاهر میشود.
شاید جالب باشد بدانید که تراشه جدید A17 Pro همچنین به امتیاز چند هستهای تراشه M1 اپل که در مک و آیپد استفاده می شود، نزدیکتر شده است.
این امتیازها را برای مقایسه به صورت زیر برای شما مرتب کردهایم:
نتایج بنچمارک آیفون 15 پرو همچنین تایید میکند که گوشیهای جدید 8 گیگابایت رم دارند و این در مقایسه با 6 گیگابایت رم در مدلهای سال گذشته ارتقا دارد.
اگرچه A17 Pro به طور قابل توجهی سریعتر از A16 Bionic نیست، تراشه جدید چندین پیشرفت دیگر را به همراه دارد. به عنوان مثال، معماری 3 نانومتری باعث کارآمدتر شدن تراشه، کاهش مصرف انرژی و افزایش عمر باتری آیفون می شود. A17 Pro همچنین دارای پشتیبانی از ردیابی پرتو (Ray Tracing) برای گرافیک سه بعدی بهتر و دیکدینگ سخت افزاری کدک AV1 است.
یکی دیگر از جزئیاتی که باید در نظر داشت این است که فقط تراشه A17 Pro دارای کنترلر USB 3 است که هنگام استفاده از کابل USB-C سازگار، سرعت انتقال دادهها را سریعتر میکند.
نظر شما درباره عملکرد اپل در تراشه جدید موبایلی خود چیست؟