دیروز برای شما نوشتیم که کلیات طرح صیانت تصویب شد. برای اینکه با ویرایش جدید این طرح با نام طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی بیشتر آشنا شوید، متن کامل طرح صیانت ویرایش بهمن ۱۴۰۰ را هم برای شما منتشر کردیم. دیشب اما خبری درباره ابطال رای کلیات طرح صیانت توسط معاونت قوانین مجلس منتشر شد. بیاید ببینیم ماجرای لغو شدن طرح صیانت چیست؟ آیا کاملا ملغی شده یا فعلا در مقابل واکنش شدید کاربران شاهد نرمش هستیم.
کوچی عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت گفت:
معاونت قوانین در نامه ای از رعایت نشدن آئین نامه داخلی در فرایند بررسی طرح صیانت خبرداد و تاکید کرده که آنچه در جلسه امروز کمیسیون مشترک رای گیری شده متفاوت از طرحی است که از صحن علنی مجلس به این کمیسیون ارجاع شده و اساسا نباید مبنای رسیدگی و رای گیری در کمیسیون قرار می گرفت
قرار بوده کمیسیون، موادی که براساس حکم رهبر انقلاب در صلاحیت شورای عالی فضای مجازی است را استخراج و مطابق مصوبه شورای عالی آن دسته از مواردی که در صلاحت تقنینی مجلس است را تصویب کند اما آن چه تصویب شده مطابق با این موارد نیست.
اگر کمیسیون بنا داشت متن ارجاع شده از صحن علنی را تغییر دهد تنها راه آن استفاده از ماده 142 آئین نامه داخلی و ارجاع به مرکز پژوهش ها بود اما این موضوع تحقق نیافته و لذا در رای گیری کلیات طرح، قانون آئین نامه مجلس رعایت نشده است.
به دلایل ذکر شده و این که مصوبه اخیر متفاوت از طرح ارجاعی به این کمیسیون است، آنچه رای گیری شده امکان بارگذاری درسامانه قوانین مجلس را ندارد و نمی تواند مبنای رسیدگی کمیسیون قرار گیرد.
«پاشایی بهرام» نماینده مردم مرند و جلفا:
معاونت قوانین مجلس در نامهای به رئیس کمیسیون ویژه طرح حمایت از حقوق کاربران بر اساس قانون آئیننامه داخلی مجلس، رایگیری امروز کمیسیون ویژه و تصویب کلیات را غیر قانونی دانسته، پس به علت تخلف از مفاد صریح قانون، تصمیمگیری شتابزده امروز عملا باطل میشود.
همزمان نظرهای مخالف جالبی هم وجود دارد که می گوید این طرح همچنان پابرجاست.
به دنبال انتشار نامۀ معاون قوانین مجلس، آقای پورسید، خطاب به رئیس کمیسیون، آقای تقیپورانوری این تصور پیش آمده است که مصوبۀ کمیسیون ابطال شده است. این برداشت غلط است و مصوبه هنوز ابطال نشده است. نامۀ کارشناسانۀ معاون قوانین شامل ایرادات متعدد کارشناسی در فرآیند بررسی و تصویب طرح درکمیسیون است.
معاونت قوانین یکی از بخشهای اداری مجلس است. کار بررسی و تصویب طرحها و لوایح منحصراً در اختیار مجلس و گاه کمیسیونهاست. بخشهای اداری نمیتوانند در این امر مداخله کنند. آنها ، از قبیل مرکز پژوهشها و معاونت قوانین، صرفاً نظر کارشناسی میدهند. تصمیم با مجلس است. کمااینکه در همین نامه نیز آمده است که هیأت رئیسۀ کمیسیون باید برای رفع ایرادات تدبیر کند.
قاعدتاً هیأت رئیسۀ مجلس و خود نمایندگان در صحن علنی نیز میتوانند در این مورد مداخله کنند. بههرحال مصوبه هنوز ابطال نشده است و حکایت همچنان باقی است.
نظر شما درباره این حواشی لغو شدن طرح صیانت چیست؟