دو هفته پیش بود که برای شما در ترنجی به شما گفتیم که نصب نرم افزار روی گوشی های HMS هواوی به چه صورت است. ما آنجا ۵ روش مختلف را به شما آموزش دادیم. نصب کردن نرم افزار و بازی روی هر دستگاهی یک مقوله است و اجرای آن یک مقوله دیگر. امروز می خواهیم با هم در ترنجی ببینیم که سازگاری نرم افزارهای محبوب با HMS روی هواوی Y7p چقدر است؟ برای این کار ما ۶۹ نرم افزار و بازی محبوب هر زمینه را انتخاب کرده ایم و با هم به بررسی قابل استفاده بودن یا نبودن آن روی اولین موبایل HMS هواوی در ایران یعنی Y7p می پردازیم. همچنین از ساعت انتشار این مطلب تا ۲۴ ساعت بعد می توانید در بخش کامنت ها درخواست بدهید تا نرم افزار یا بازی مورد نظر شما را روی هواوی Y7P تست کنیم تا ببینیم آیا سازگاری دارد یا خیر.
شرکت هواوی با وجود محدودیت های موجود از سوی دولت امریکا برای همکاری این شرکت چینی با شرکت هایی امریکایی اما دست از تلاش برنداشته و در حالت غنیتر کردن اکوسیستم اختصاصی خود یعنی HMS یا Huawei Mobile Services است.
نسخه اصلی این مطلب ۲۶ خرداد ۹۹ منتشر شده است و امروز ۱۸ بهمن ۹۹ با ارایه به روزرسانی های قابل توجه از سوی شرکت هواوی برای سازگاری هر چه بیشتر نرم افزارها و بازی های ایرانی (و خارجی) با اکوسیستم خود، به روز می شود تا اطلاعات صحیح تری را به شما بدهد.
در ابتدا لیست ۵۲ نرم افزار و بازی ایرانی سازگار با گوشی های HMS هواوی را با هم مرور می کنیم:
سپس به لیست ۴۸ نرم افزار و بازی غیر ایرانی سازگار با گوشی های HMS می پردازیم:
پشتیبانی از سرویس پوش نوتیفیکیشن پوشه نیز به اکوسیستم HMS هواوی افزوده شد است.
نرم افزارهای زیر در کافه بازار با HSM هواوی سازگار هستند:
همچنین این نرم افزارهای ایرانی در App Gallery هواوی یعنی فروشگاه نرم افزاری رسمی این شرکت، ارائه شده اند:
نکته مهم
پایان آپدیت مطلب. لطفا توجه داشته باشید که اطلاعات آورده شده قبل از جمله بر اطلاعات عنوان شده پس از آن ها ارجح است و مبنای سازگاری یا عدم سازگاری، اطلاعات ارایه شده در آپدیت مطلب (محتوای بالای این جمله) است.
پیش از آغاز بد نیست بگویم که اکثر این نرم افزار و بازی ها را ما از فروشگاه نرم افزاری APKpure دریافت کردیم. هر چند راه های دیگری همانند App Gallery هواوی یا بازار وجود دارد اما درصد بالایی از نیاز ما با این فروشگاه نرم افزاری برطرف شد و آن را به عنوان فروشگاه نرم افزاری پیش فرض این مطلب در نظر می گیریم.
پیش از آغاز اما شایان ذکر است که ما تمام تلاش خود را کرده ایم تا تمام عملکردهای یک نرم افزار یا بازی را بررسی کنیم اما امکان دارد که برخی موارد بنا به عدم آشنایی ما با آن سرویس از قلم بیافتد، امیدواریم که اینطور نباشد اما لطفا این را در نظر داشته باشید.
همچنین اگر عادت داشته اید وارد هر سرویسی که می شوید، Sign in with Google را انتخاب کنید، شاید نیاز به فراموشی رمز آن سرویس داشته باشید یا داده های شما قابل دسترسی روی این دستگاه نیست. البته توجه کنید که می توانید از روش های ورود دیگر مانند Facebook استفاده کنید. همچنین باید بدانید که داده های شما از بین نخواهد رفت.
اولین خانواده ای که به نظر ما بیشترین استفاده را در یک موبایل هوشمند همراه می تواند داشته باشد، خانواده نرم افزارهای ارتباطی و شبکه های اجتماعی است. ما با این خانواده آغاز می کنیم و سازگاری ۱۱ نرم افزار شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها با گوشی های HMS هواوی را بررسی می کنیم.
۱- تلگرام: هر چند این پیام رسان در کشور ما فیلتر است اما هنوز کاربران فراوانی دارد. خوشبختانه تلگرام به راحتی نصب و اجرا می شود. در ارسال و دریافت پیام، تماس، دریافت نوتیفیکیشن یا اکثر ویژگی های هیچ مشکلی وجود ندارد مگر بحث ارسال موقعیت مکانی (Location) از درون خود نرم افزار. اگر نیاز به این ویژگی داشتید می توانید با استفاده از یکی از نرم افزارهایی که در بخش موقعیت و مسیریابی معرفی می کنیم، موقعیت خود را برای دیگران بفرستید که البته در بیشتر مواقع نیاز دارد فرد دریافت کننده هم آن نرم افزار را داشته باشد. قابل توجه است که ویژگی Live Location هم اینجا در دسترس نیست.
۲- واتس اپ: واتس اپ به راحتی نصب خواهد شد و اجرا می شود. بزرگترین مشکل این است که شما نمی توانید بک آپ خود را برگردانید یا از اطلاعات واتس اپ خود روی این دستگاه بک آپ روی گوگل درایو بگیرید. البته یک راه حل ویژه برای برگرداندن بک آپ واتس اپ روی گوشی های HMS هواوی برای شما منتشر کردیم که می توانید از اینجا آن را مشاهده کنید:
آموزش انتقال بک آپ واتس اپ به صورت آفلاین روی گوشی های HMS هواوی
خوشبختانه مشکل ارسال موقعیت مکانی یا حتی Live Location اینجا وجود ندارد. نوتیفکیشن ها هم مشکلی ندارند.
۳- واتس اپ بیزنس: همانند واتس اپ است و مشکل برگرداندن بک آپ گوگل درایو یا بکآپ گرفتن از این طریق را دارد. در این جا هم از آموزش بالا می توانید استفاده کنید.
۴- بله: پیام رسان داخلی بله نصب می شود، اجرا شده ولی مشکل ارسال موقعیت مکانی را دارد. همچنین از ارسال نوتیفیکیشن محروم است.
۵- گپ: پیام رسان داخلی گپ نصب می شود، اجرا شده ولی مشکل ارسال موقعیت مکانی را دارد. همچنین از ارسال نوتیفیکیشن محروم است.
۶- اسکایپ: نرم افزار پیام رسان و تماس تصویری و صوتی مایکروسافت بدون مشکل نصب و اجرا می شود و
۷- اینستاگرام: اینستاگرام محبوبترین شبکه اجتماعی در ایران است که فیلتر نیست. اینستاگرام به راحتی نصب می شود و اجرا خواهد شد. مشکلی در عملکرد آن شاهد نبودیم. از لایو گرفتن تا پست کردن و تماس تصویری و دیگر عمکلردهای روتین تر.
۸- فیس بوک: شاید فیس بوک در کشور ما با افت محبوبیت روبهرو شده باشد اما هنوز به عنوان محبوبترین شبکه اجتماعی در جهان ارزش بررسی عملکرد روی HMS هواوی را دارد. این شبکه اجتماعی به راحتی نصب شده و اکثر کاربریهای ساده ای که ما از آن داشتیم عمل می کرد.
۹- توییتر: این شبکه اجتماعی با وجود فیلتر بودن در ایران اما محبوبیت خود را داراست. توییتر نصب و اجرا می شود و اکثر عملکردهای آن در دسترس است. مشکل تشخیص موقعیت مکانی در این جا هم وجود دارد.
۱۰- تیک تاک: به راحتی نصب و اجرا می شود.
۱۱- لینکداین: به راحتی نصب و اجرا می شود. همچنین در ارسال موقعیت مکانی ندارد.
بحث سازگاری بازی ها خیلی گسترده تر از این ۹ مثالی است که من برای شما آماده کرده ام. البته تلاش بر این بوده که محبوبترین ها را انتخاب کنیم و پاسخ بیشترین کاربر ممکن را بدهیم. در این بخش علاوه بر موارد دیگر، موضوع سینک بودن حساب کاربری بازی شما با سرویس به جز گوگل پلی سرویس اهمیت بیشتری دارد.
۱- پابجی: بازی های سبک بتل رویال مانند PUBG بسیار محبوب شده اند و خیلی از کاربران دوست دارند که آن را روی موبایل خود تجربه کنند. خوشبختانه این بازی به راحتی نصب و اجرا می شود. البته به دلیل عدم حضور Google Play Games بهتر است قبل از کوچ از موبایل قبلی خود، حساب کاربری خود را با فیس بوک یا توییتر سینک کنید تا بتوانید اینجا به وسیله آن اکانت قبلی خود را بازگردانید.
۲- کال آف دیوتی موبایل: به راحتی نصب شده و اجرا می شود. همچنین حساب کاربری Activision یا فیس بوک می تواند بازی شما را به این گوشی منتقل کند.
۳- آسفالت ۹: متاسفانه من با دو بار نصب این بازی از دو منبع مختلف اما قادر به اجرای آن نشدم. دستگاه در صفحه اول لوگوی Gameloft باقی می ماند و هیچ خطای خاصی داده نمی شود. به گفته هواوی این بازی با نصب از App Gallery قابل استفاده است.
۴- کلش رویال: به راحتی نصب و اجرا می شود. به لطف اکانت یکپارچه سوپرسل دیگر نگرانی از بابت سینک شدن بازی ندارید. پیش از انتقال حتما بررسی کنید که بازی شما به حساب سوپرسل یا فیسبوک متصل باشد.
۵- کلش آف کلنز: همانند کلش رویال، این عنوان محبوب دیگر سوپرسل هم همان شرایط را دارد.
۶- Candy Crash: من نمی دانم چرا در تصویر به جای Candy Crash بازی Bad Piggies را قرار دادم (!) اما هر دو بازی به راحتی اجرا می شوند و مشکلی وجود ندارد.
۷- The Witchs lsle: عنوان نه چندان مشهور اما جذاب که بدون مشکل نصب و اجرا می شود.
۸- آمیرزا: بازی محبوب ایرانی بازی با حروف که به راحتی نصب و اجرا می شود.
۹- تهران مافیا: برای کسانی که مافیا زیاد بازی می کنند، به راحتی نصب و اجرا می شود.
۱- نرم افزار Open Street Map به نام OsmAnd: اولین نرم افزاری که دوست دارم اینجا با آن آغاز کنم OsmAnd است. این نرم افزار شاید UI به روزی نداشته باشد اما همه کاربران، چه اندرویدی با GSM و چه iOS و حتی چه دسکتاپ بهتر است از این سرویس به جای گوگل مپ استفاده کنند. دقت بالای اطلاعات ثبت شده در آن بی نظیر است. همچنین روی گوشی های اندرویدی HMS هواوی هم به خوبی و بدون مشکل کار می کند.
۲- نشان: از بین نمونه داخلی برحسب عادت و ویژگی های خاص من نشان را می پسندم. مسیریابی با کمک حمل و نقل عمومی بسیار خوب است و نقشه نسبتا کاملی را به شما ارایه می کند چرا که از Open Street Map بهره می برد. این سرویس نیز بدون مشکل اجرا می شود.
۳- بلد: نمونه داخلی دیگر که عملکرد خوبی داشته باشد و بدون مشکل نصب و اجرا می شود.
۴- ویز: اگر با وجود سه گزینه بالا همچنان به استفاده از Waze اصرار داشته باشید باید بگویم که برای شما کار نخواهد کرد. هواوی می گوید نسخه حاضر در App Gallery این نرم افزار بدون مشکل کار می کند.
۵- نقشه همراه مشهد: یک سرویس مفید محلی که می تواند اطلاعات شهری مختلف را به شما بدهد و بدون مشکل مکان یابی کرده و مسیریابی هم به شما می دهد.
۶- گوگل مپ: گوگل مپ به خوبی مکان یابی می کند و مسیریابی هم می کند. البته خطاهای گاه و بیگاه نبود گوگل پلی سرویس اینجا وجود دارد. همچنین اگر از Local Guider های گوگل مپ هستید این دستگاه برای شما خیلی مفید نیست چون از طریق نرم افزار نمی تواند به داده های خود دسترسی داشته باشید، مگر اینکه از نسخه تحت مرورگر استفاده کنید.
۷- اسنپ: در بررسی ترنجی از هواوی Y7p به شما گفتیم که اسنپ به راحتی کار می کند. همینطور هم بود اما برای نسخه ای که از موبایل خود با Mini Share به آن انتقال داده بودیم. وقتی برای نگارش این مطلب از بازار و Apkpure استفاده کردیم، بدون باز شدن نرم افزار، بسته می شود و قابل استفاده نیست. همچنان اما شما می توانید مانند کاربران iOS از نسخه تحت استفاده کنید.
۸- تپسی: با نمایش خطای عدم نصب گوگل پلی سرویس، غیر قابل استفاده است. همچنان اما شما می توانید مانند کاربران iOS از نسخه تحت استفاده کنید.
۹- الوپیک: با وجود نمایش نصب گوگل پلی سرویس اما با در نظر نگرفتن آن خطا می توانید وارد نرم افزار شوید. مشکل مکان یابی وجود دارد اما اگر حوصله کنید و مبدا را دستی انتخاب کنید، می توانید از آن استفاده کنید.
۱۰- تاکسی ۳۶۰: این سرویس به شما کمک می کند تا سرویس های مختلف را از نظر قیمتی مقایسه کنید. متاسفانه این سرویس هم به گوگل پلی سرویس نیاز دارد تا کار کند.
ما در این بخش به چند نرم افزار پرداختی و کاربردی پرداخته ایم که نمونه های داخلی هستند.
۱- ۷۸۰: سرویس ۷۸۰ بدون مشکل نصب شده و اجرا می شود.
۲- ۷۲۴: سرویس ۷۲۴ بانک سامان به خطای ۷۹۰ می دهد و می گوید که “الزامات امنیتی اجرای اپلیکیشن ۷۲۴” را ندارید. احتمالا منظورش خدمات گوگل است و به شما اجازه ورود به نرم افزار را نمی دهد.
۳- آپ: بدون مشکل نصب شده و اجرا می شود.
۴- دیوار: بدون مشکل نصب و جرا می شود.
۵- شیپور: بدون مشکل نصب و اجرا می شود.
۶- دیجیکالا: بدون مشکل نصب و اجرا می شود. حتی در بخش مشخص کردن آدرس، مکان یابی به درستی کار می کند.
۷- همراه من: بدون مشکل نصب و اجرا می شود.
۸- ایرانسل من: بدون مشکل نصب و اجرا می شود.
۹- نرم افزار بانک تجارت: بدون مشکل نصب و اجرا می شود. این برای اکثر نرم افزارهای بانکی صادق است.
۱۰- تقویم فارسی: بدون مشکل نصب و اجرا می شود.
هر چند که شاید نبود یوتیوب در این بخش ناراحت کننده باشد اما خوشبختانه به راحتی می توانید از نسخه تحت وب آن استفاده کنید اما تجربه کامل کار با نرم افزار را نخواهید داشت.
۱- ساوندکلاد: در ابتدا خطای نصب گوگل پلی سرویس می دهد اما بدون مشکل نصب شده و کار می کند.
۲- اسپاتیفای: بدون مشکل نصب و اجرا می شود.
۳- رادیو جوان: بدون مشکل نصب و اجرا می شود.
۴- ویمو (Vimeo): سرویس محبوب پخش ویدیو که بدون مشکل نصب و اجرا می شود.
۵- آنتن: بدون مشکل نصب و اجرا خواهد شد.
۶- آپارات: بدون مشکل نصب و اجرا خواهد شد.
۷- فیلیمو: بدون مشکل نصب و اجرا خواهد شد.
۸- تلویزیون: بدون مشکل نصب و اجرا خواهد شد.
مشخصا انتظار نداریم که در این بخش نرم افزارهای زیادی از سرویس های گوگل با HMS هواوی سازگار باشند اما خبر خوب این که برخی از آن ها برای شما کار می کنند! اگر هم کار نکردند تقریبا همه آن ها سرویس تحت وب قوی دارند که تا حدودی کار شما را راه می اندازد.
۱- جستجو گوگل: نصب شده اما کار نمی کند. لطفا توجه کنید شما همچنان می توانید در هر مرورگی در گوگل جستجو کنید.
۲- گوگل پلی Games: نصب شده اما کار نمی کند.
۳- پلی استور: نصب شده اما کار نمی کند.
۴- گوگل کروم: نصب شده و کار می کند اما نمی توانید وارد حساب کاربری خود بشوید و سابقه وبگردی یا رمزهای خود را داشته باشید. حضور این نرم افزار برای وب-اپ ها (مثلا ایزی-تریدر برای بورس بازها!) می تواند مفید باشد. هواوی می گوید، اگر در نسخه وب وارد حساب کاربری خود شوید، اطلاعات سینک می شود.
۵- استریت ویوو: نصب می شود، در ورود اول خطای نصب گوگل پلی سرویس می دهد. در نهایت می توانید از محتوای آن استفاده کنید اما اگر Google Trusted Photographer هستید و نمی توانید وارد حساب کاربری گوگل شوید و مثلا عکس های ۳۶۰ خود را آپلود نمایید.
۶- گوگل کیپ: نصب می شود اما کار نمی کند.
۷- گوگل آنالیتیکس: نصب می شود اما کار نمی کند.
۸- گوگل ترنسلیت: نصب می شود و به خوبی کار می کند. حتی ویژگی های ترجمه با دوربین هم در دسترس هستند.
۹- یوتیوب: نصب می شود کار نمی کند. همانطور که بالاتر گفتیم و مانند اکثر این سرویس ها، از نسخه وب آن می توانید استفاده کنید.
۱۰- گوگل لنز: نصب می شود کار نمی کند.
۱۱- اسنپسید: ویرایشگر تصویر دوست داشتنی که به خوبی کار می کند.
۱۲- گوگل پادکست: نصب می شود و کار می کند اما وارد حساب خود نمی توانید بشوید.
۱۳- گوگل داکس: نصب شده اما کار نمی کند.
۱۴- تقویم گوگل: نصب می شود کار نمی کند.
۱۵- نرم افزار پیام: نصب می شود و کار می کند.
۱۶- نسخه Go جستجو: گفتیم شاید نسخه های Go عملکرد داشته باشد چون به نوعی تحت وب هستند اما خیر.
۱۷- کیبرد گوگل Gborad: نصب می شود و کار می کند.
۱۸- گوگل فوتو: نصب می شود و کار می کند اما قابلیت سینک کردن تصاویر با حساب گوگل ممکن نیست.
۱۹- جی میل: نصب می شود اما عمل نمی کند.
۲۰- گوگل درایو: نصب می شود اما عمل نمی کند.
۲۱- Wear OS: برای ساعت های هوشمند مجهز به سیستم عامل Wear OS گوگل است که نصب می شود اما به گوگل پلی سرویس نیاز دارد و عمل نمی کند.
امیدواریم بررسی این ۶۹ نرم افزار و بازی به شما کمک کرده باشد که انتخاب خوبی داشته باشید. از ساعت انتشار این مطلب تا ۲۴ ساعت بعد می توانید در بخش کامنت ها درخواست بدهید تا نرم افزار یا بازی مورد نظر شما را روی هواوی Y7P تست کنیم تا ببینیم آیا سازگاری دارد یا خیر.
قابلیت نصب اکثر نرم افزار ها هست ولی من به هیچ عنوان حاضر نیستم یه همچین چیزی بگیرم چون خیلی دردسر داره و تنها موقعی حاضر میشه که قیمت پرچم دار رو مثلا در میان رده عرضه کنه که توانایی خرید یه گوشی پایین رده یا میان رده برای خدمات گوگل وجود داسته باشه
در مورد بخش بازی ها یه نکته خیلی جالب بود
به راحتی نصب و اجرا میشوند غلطه
صحیحش اینه : به راحتی نصب میشوند
اما اجرا به راحتی؟ اونم با کایرین ۷۱۰ ؟
شوخی میکنید یا ایسگا گرفتید یا فردا میاید دست تکون میدید میگید دوربین مخفی بود؟
این قسمتش همون زخمی کردن ملته 😉
تبلیغات y7 شروع شد باز حالا دقیقا چی داره این گوشی که 3500 بی ارزه
منطق ترنجی : همین که سامسونگ نیست و هواوی هست ینی گوشی خوبی هست حتی اگه بنچمارکش هنوز رو ۱۶۰ هزار باشه و پورت میکرو یو اس بی با صفحه ال سی دی داشته باشه
بله بله اینا جزو نقاط مثبتش ب حساب میاد😁😁
ربطی به ترنجی نداره همه ی سایت های آی تی دارن تبلیغش را انجام میدن هواوی ایران خیلی هزینه کرده
داره کم کم اعصابم خورد می شه این تبلیغ از y7p
بقول بازی مافیا: اصلا ندارد
به راحتی نصب میشوند ، هر برنامه یا بازی رو از یه جایی نصب کنید
باز هم y7p 😐
آقا نخرید نخرید نخرید…
Y7p تو تبلیغات کولاک کرده تمام سایت ها تبلیغش می کنند اما مردم نمی خرند.
هر جا بگی یه گوشی بهت میدن گورن تر از هم رده ها بدون خدمات گوگل میخندن بهت ایج ما از دست اینا تو هیچ سایتی راحت نیستیم
دوستان خواهشاً تق نزنین دیگه!
میلاد۷ حرف خوبی زد.