حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

سهم بازار CPU های AMD حالا به بالاترین حد خود رسیده است + آمار فروش

اگر چند سال پیش می‌خواستیم برترین سازنده CPU و برترین سازنده کارت گرافیک را مشخص کنیم، به ترتیب نگاه همه به سوی اینتل و AMD بود. اما حال شاهد این هستیم که سهم بازار CPU های AMD به بالاترین حد خود رسیده است و اینتل بابت این موضوع نگران و مضطرب است. با ترنجی همراه باشید.

سهم بازار CPU های AMD به یک رشد فوق‌العاده رسیده است…!

AMD علیرغم افت فروش کلی تراشه‌های خود، رکورد جدیدی را برای سهم بازار پردازنده‌هایی (پردازنده‌های x86) ثبت کرده است. اعداد و ارقام فروش CPU برای سه ماهه اول ۲۰۲۲ که توسط Mercury Research منتشر شده است، نشان می‌دهد که AMD به بالاترین حد خود یعنی ۲۷.۷ درصد از سهم بازار پردازنده‌ها دست یافته است (البته اینتل باقی مانده سهم را در اختیار دارد). این میزان نسبت به ۲۰.۷ درصد در سه ماهه مشابه سال ۲۰۲۱ به افزایش شدیدی را تجربه کرده است و به این معنی است که سال به سال، AMD حدود ۷ درصد از سهم بازار (با یک سوم افزایش) را به خود اختصاص داده است.

این آمارها شامل تمام تراشه‌های x86 است، یعنی نه تنها پردازنده‌های دسکتاپ، لپ‌تاپ و سرور، بلکه تراشه‌های سفارشی‌ سازی شده برای کنسول‌های بازی (همراه با دستگاه‌های اینترنت اشیا) را نیز شامل می‌شود. دین مک کارون از موسسه تحقیقاتی Mercury Research گفته است که برای سهم فراگیر، AMD در سه ماهه اول سهمی عالی به دست آورده و رکورد جدیدی را با ۲۷.۷ درصد از بازار ثبت کرده است که رکورد ۲۵.۶ درصدی را که در سه ماهه گذشته ثبت شده بود، شکسته است. اگر به یاد بیاورید، سه ماهه گذشته AMD رکوردی را که بیش از ۱۵ سال پیش ثبت کرده بود، یعنی ۲۵.۳ درصد را شکسته است.

سهم بازار CPU های AMD

همانطور که می‌بینید، این شرکت اکنون در موقعیت قوی‌تری نسبت به نقطه اوج قبلی خود در یک دهه و نیم پیش قرار دارد. با این وعده که اگر بتواند بیشتر به جلو حرکت کند و دستاوردهای بیشتری به دست آورد. اما بازار کلی CPU در تمام بخش‌ها، از جمله افت نسبتا شدید ۳۰ درصدی، از نظر تعداد واحدهای عرضه شده برای رایانه‌های شخصی رومیزی در این فصل به سه ماهه قبل سقوط کرده است. این نشان دهنده بزرگ‌ترین حرکتی است که تا به حال از یک چهارم سال دیگر دیده شده است تا آن را به عنوان یک چشم انداز قرار دهیم.

با وجود پردازنده‌های دسکتاپ، AMD سهمی ۱۸.۳ درصدی را در اختیار داشت که بخشی از کاهش اخیر شرکت در طول سال گذشته را جبران کرد و در سه ماهه اول ۲۰۲۱، یعنی یک سال قبل، سهم این شرکت در واقع ۱۹.۳ درصد بود. اما سهم ۱۸.۳ درصدی سه ماهه اول ۲۰۲۲ به شدت نسبت به سه ماهه قبل افزایش یافته است، جایی که سهم AMD به ۱۶.۲ درصد کاهش یافته است و بدترین عملکرد آن از سال ۲۰۱۸ را رقم زده است. البته با وجود CPU های Alder Lake اینتل، بدون شک فروش خوبی را برای این شرکت در سه ماهه پایانی ۲۰۲۱ ایجاد شده است.

برای سهم بازار پردازنده‌های نوت‌بوک، سهم AMD به ۲۲.۵ درصد رسیده است که نسبت به ۲۱.۶ درصد سه ماهه قبل، افزایش خوبی داشته و با یک پیشرفت قابل توجه همراه شده است . با این حال، یکی از مهم‌ترین تغییرات در بازار پردازنده سرور‌ها رخ داده است، جایی که AMD به سهم ۱۱.۶ درصدی رسیده است که نسبت به سال گذشته، ۸.۹ درصد افزایش داشته و هر سه ماه یک بار سود ثابتی را ایحاد کرده است.

افزایش سهم فروش سرورهای AMD به نگرانی برای اینتل تبدیل شده است…

اگرچه سهم بازار سرورهای AMD هنوز نسبتا متوسط ​​است، اینتل بدون شک نگران فرسایش در این حوزه خاص خواهد بود. تیم رد اکنون ۱۱.۶ درصد از بازار را در اختیار دارد و این میزان نسبت به سهم ۵.۱ درصدی این شرکت در ابتدای سال ۲۰۲۰، به شدت افزایش یافته است و سطحی از ثبات در مورد پیشرفت صعودی AMD وجود دارد که یک نگرانی واقعی برای قدرت برتر اینتل خواهد بود. در واقع، اگر زمان را به سال ۲۰۱۸ برگردانیم، AMD تقریبا عملکردی بدون سهم بازار در این زمینه را داشت.

پردازنده‌های Epyc AMD چیزی بیشتر از یک حرکت عادی نبوده‌اند، چرا که تراشه‌های Milan-X اخیرا با حافظه نهان سه‌بعدی V، افزایش عملکرد فوق‌العاده و وعده صرفه‌جویی جدی در مصرف انرژی که کاهش هزینه‌ها را در طولانی‌ مدت را به همراه دارد (البته این یک جنبه حیاتی از محصولات سرور است)، امیدواری این شرکت را بیشتر کرده است. AMD مطمئنا از پیشرفت خود در بازار سرورها و به طور کلی برای کل سهم x86 خوشحال خواهد شد، همانطور که قبلا ذکر کردیم، این شرکت با ارائه تراشه برای کنسول‌ها کمک زیادی به سهم خود می‌کند.

سهم بازار CPU های AMD

به گفته TechRadar، نکته دیگری که در این دسته از ارقام به چشم می‌خورد، کاهش کاهش شدید ۳۰ درصدی در فروش پردازنده‌های دسکتاپ است. مووسه تحقیاتی مرکوری می‌گوید که اینتل و AMD تعداد محصولات خود را در این زمینه کاهش می‌دهند، اما AMD کمی بهتر عمل می‌کند، زیرا در این سه ماهه شاهد بودیم که خرده‌فروشان موجودی اضافی CPU های این شرکت را فروختند و این تعداد بیشتر از کاهش تولید برای اینتل است.

به عبارت دیگر، AMD در چند وقت اخیر تعداد زیادی پردازنده دسکتاپ تولید نکرده است و ما شاهد این بودیم که در برخی از کمبودهای موجودی، تولیدات این شرکت کاهش یافته است. زیرا تیم رد تولید آن تراشه‌های Epyc را در اولویت قرار داده است و نسبت به مدل‌های مصرف کننده سود بیشتری دارند.

کاهش فروش CPU های دسکتاپ ممکن است با افرادی که درآمد کمتری دارند نیز مرتبط باشد، زیرا مشکلات و شک‌های منفی اقتصادی به طور فزاینده‌ای وارد بازار می‌شوند، مانند افزایش هزینه‌های انرژی، تورم و غیره. همچنین، به خاطر داشته باشید که موضوع همه‌گیری کرونا و افرادی که از خانه کار می‌کنند، ارتقاء سخت‌افزار و فروش را در سال‌های اخیر افزایش داده است و ممکن است اکنون شاهد کاهش این فعالیت باشیم. نظر شما درباره افزایش سهم بازار CPU های AMD چیست؟!

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
محسن علیرضائیان