حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

پیام رسان های داخلی در مدت قطعی اینترنت امتحان خود را چگونه پس دادند؟

نوشته

5 سال قبل | 28 دیدگاه | اخبار داخلی، پیام رسان

در شرایطی که اکنون سایت‌های ایرانی با اتکا به سرورهای داخلی پاسخگوی نیاز کاربران هستند، اما برخی شواهد نشان می‌دهند پیام رسان های داخلی در غیاب ۱۰۰ درصدی نمونه‌های خارجی، هنوز کاملا از پس اقناع کاربران برنیامده‌اند. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا ببینیم.

پیام رسان های داخلی

پیام رسان های داخلی

پیام رسان های داخلی

پس از فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی از فیس‌بوک و توییتر و پیام رسان‌هایی مانند وایبر و وی‌چت، با روی کار آمدن واتس‌اپ، تلگرام و اینستاگرام به عنوان شبکه‌های اجتماعی نسل جدید انتظار می‌رفت سرنوشت مشابهی گریبانگیر آن‌ها شود و حتی در برهه‌ای انتقال سرورهای شبکه‌های اجتماعی خارجی به داخل مطرح بود که در نهایت به جایی نرسید.

هرچند با فیلترینگ موقت تلگرام و اینستاگرام و رفع فیلتر آن‌ها، این امید در دل کاربران ایرانی ایجاد شده بود که وعده‌هایی مبنی بر این‌که فیلترینگ اتفاق نمی‌افتد، تحقق یابد، اما بنا به مقتضیات زمان و لزوم تصمیم برای پالایش، بالاخره تلگرام فیلترینگ ادامه‌دار را برای مدت بیش از یک سال و نیم تجربه می‌کند.

اما این روزها در حالی که با وجود محدودیت‌هایی که برای اینترنت جهانی و دسترسی کاربران ایجاد شده، سایت‌های ایرانی با بهره‌گیری از سرورهای داخلی، به فعالیت خود ادامه می‌دهند، در کنار انواع اپلیکیشن‌های حمل و نقل و مسیریاب، فروشگاه‌های آنلاین داخلی شبکه شتاب بانکی و شبکه خدمات‌رسانی بانک‌ها، اگرچه پیام‌رسان‌هایی هم هستند که با مراجعه کاربران مواجه شده باشند، اما همین جاست که نقص خدمات بومی بر بستر شبکه ملی اطلاعات نسبت به نمونه‌های خارجی آن آشکار می‌شود.

اینستاگرام فیلتر می شود؟ مصوبه مجلس خبرگان برای جلوگیری فعالیت شبکه های خارجی

پیام رسان های داخلی در طول چند سال گذشته آغاز به کار کرده و مشغول فعالیت شده‌اند، اما بیش‌ترین نمود استفاده از این ابزارهای داخلی زمانی خود را نشان داد که پیام‌رسان خارجی تلگرام فیلتر شد و این موضوع فرصتی به پیام‌رسان‌های داخلی داد که وارد عرصه رقابت شوند.

هرچند برخی کارشناسان و تحلیلگران همان زمان هم معتقد بودند فیلترینگ پیام‌رسان‌های خارجی تنها راه مناسب برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی نیست، این روند تا امروز ادامه‌دار شده است و البته از طرف برخی مسؤولان همواره به رشد پیام‌رسان‌های داخلی پس از اعمال فیلترینگ روی تلگرام و خروج اکثر کاربران از آن و کوچ به شبکه‌های داخلی اشاره شده است. البته فعالیت ادامه‌دار تلگرام اصلی با فیلترشکن و نسخه‌های فارسی‌اش با پروکسی‌های داخلی، همواره مورد انتقاد قرار داشته است.

از طرفی در حال حاضر که دسترسی به اینترنت جهانی و به‌تبع آن تمامی شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی هم امکانپذیر نیست و حتی با استفاده از فیلترشکن هم در دسترس نیستند، مراجعه مردم به سرویس‌های داخلی از موتورهای جست‌وجو تا پیام‌رسان‌های داخلی افزایش یافته است. با وجود این، به نظر می‌رسد این پیام‌رسان‌های بومی نتوانستند آن طور که باید و شایسته است، نیاز کاربران را برطرف کنند،  یکی از علتهای آن می‌تواند مشکلات فنی این پیام رسان‌ها باشد.

مشکلات فنی مقصر عدم سرویس دهی پیام رسان های داخلی در زمان قطع اینترنت؟

بنا به مواردی که در سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات آمده است، دسترسی مردم به محتوا و خدمات داخلی نباید منوط به اتصال به اینترنت باشد؛ کما اینکه اتصال به سرویس‌های داخلی در این روزها که اینترنت جهانی از دسترس خارج شده، حاکی از همین موضوع است. اما در کنار تمامی خدماتی که با وجود محدودیت‌های ایجادشده همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند، به اذعان کاربران، پیام‌رسان‌های داخلی نتوانستند جای خالی پیام‌رسان‌های خارجی و حتی فیلترشده را پر کنند.

پیامرسان داخلی

پیامرسان داخلی

همچنین درحالی که مسوولان ارتباطی کشور ادعای پیاده‌سازی ۸۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات را دارند، به گفته سیدابوالحسن فیروزآبادی -رییس مرکز ملی فضای مجازی- این ۸۰ درصد حاکی از پیاده‌سازی شبکه ارتباطی است و طبق سند الزامات شبکه ملی اطلاعات که به شفافی خدمات کاربردی پایه همچون موتور جست‌وجو، پیام‌رسان، خدمات ابری و ایمیل را اعلام کرده، این شبکه هنوز به‌طور کامل پیاده‌سازی نشده است.

فیروزآبادی چندی پیش با بیان این‌که مرکز ملی فضای مجازی چند نوع خدمت در اسناد خود تعریف کرده که یکی خدمت پایه کاربردی است که مربوط به شبکه ملی اطلاعات است، گفته بود:

اگر شبکه ملی اطلاعات این خدمات پایه را نداشته باشد، نمی‌توان به آن شبکه ملی اطلاعات گفت و در واقع صرفا شبکه ارتباطی است. وقتی تقریبا بیش از ۸۰ درصد از پیام‌رسان‌های مورد استفاده کشور خارجی است، بنابراین هنوز ما شبکه ملی اطلاعات نداریم.

شبکه ملی اطلاعات بی معنی است زمانی که ۸۰٪ ترافیک برای پیام رسان های خارجی است

در نظرسنجی انجام‌شده توسط ایسپا، در تیرماه سال جاری، در پاسخ به این‌که از کدام یک از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید؟ این آمار به دست آمد که : ۴۲.۸ درصد شرکت‌کنندگان از واتس‌اپ، ۴۲.۴ درصد از تلگرام، ۳۹.۵ درصد از اینستاگرام، ۲.۸ درصد از سروش، ۲.۳ درصد از  فیسبوک، ۱.۹ درصد از توییتر، ۰.۸ درصد از لاین، ۰.۷ درصد از بله، ۰.۶ درصد از آی‌گپ، ۰.۵ درصد  از گپ، ۰.۲ درصد از بیسفون و ۰.۱ درصد از ساینا استفاده می‌کنند.

این آمار و  استفاده کاربران از شبکه‌های اجتماعی داخلی نشان می‌دهد حتی در شرایطی که به دلیل قطعی اینترنت، کاربران برای رفع نیاز خود به ابزارهای بومی مراجعه کنند، نمی‌توانند از خدمات لازم بهره‌مند شوند و فراتر از موضوع امنیت پیام‌رسان‌ها و حفظ حریم شخصی که قطعا یکی از لازمه‌های رجوع کاربران به پیام‌رسان‌های داخلی به شمار می‌رود، مشکلات فنی آن‌ها همچنان پابرجاست.

در هر صورت، کارشناسان تاکید دارند که باید در شرایط مناسب و حتی قبل‌تر از ایجاد محدودیت برای پیام‌رسان‌های خارجی، پیام‌رسان داخلی با حمایت از توان داخلی و با مزیت‌هایی همچون برقراری تماس تصویری و تبادلات پولی و غیره راه‌اندازی می‌شد تا کاربران، به‌واسطه مزیت‌های نسبی این پیام‌رسان‌ها و به‌صورت اقناعی آن را انتخاب کنند. البته به نظر می‌رسد پیام‌رسان‌های مطرح داخلی با توانمندی‌های که ایجاد کرده‌اند، توانایی پذیرش بخشی از کاربران فعلی را دارند.

نظر شما چیست؟ شما در زمان قطعی اینترنت تلاش کردید از پیام رسان داخلی استفاده کنید؟ کدام یک را انتخاب کردید و دلیلش چیست؟ تجربه خوبی برای شما ثبت شد؟

اشتراک در
اطلاع از
28 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
mehrdad_ma

من که یه روز نصبشون کردم دیروز گفتن نت برگشته حذفشون کردم .
همشون تبلیغ کانالهای وطنی بود و اینترفیس همشون کپی تلگرامه هیچ ایده ای ندارن وقتی کپیشون بدتره تازه خود پیام رسانشون مدام قطع میشد و هی پیام میدادن که ببخشید سرمون شلوغه و….. خدمات دهی با مشکلاتی رو به رو شده

همچنان اینترنت ملی و خبری از اینترنت جهانی نیست

mehrdad_ma

چرا رفت برای تأیید

chalton

دوستان اینترنت وصل شد👏👏👏👍

mehrdad_ma

تو پیامی که رفت برای تأیید نوشتم قطعه برای ما

chalton

چون آدم بی ادبی هستی تو رو اخرین نفر وصل میکنن.

mehrdad_ma

نیست
علاوه بر گرانی بنزین و قطعی اینترنت امسال هم باران نبارید شد خشک سالی

چه نحسی بزرگی ایرانو گرفته

hamid reza

نت من هنوز قطعه ما که حتی یه اعتراض هم تو شهرمون نداشتیم م.ا.د.ر.ت.و ج.ه.ر.م.ی

mehrdad_ma

وجدانن فکر میکنی جمهوریه ؟
همشون که یه مشت ملافه به سر هستن نه سربازی رفتن نه دادگاهی برای تخلفات دارن

Dr.Nazer

نوشته جهرمی نه جمهوری😐😂

mehrdad_ma

بسی اغنا شدم
وقتی فاصله گذاشته خیلی شبیه هم شدن

chalton

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:اپراتورها باید مدت زمان قطعی اینترنت را به مدت اعتبار بسته‌ها اضافه کنند

mehrdad_ma

ک.س شر گفته
چون برای من پیام ۸۵ درصد اومد ؛ فردا میگه تو سایت های داخلی استفاده کردین

تامام

hamid reza

یادش بخیر دو سال پیش که گرونی افتاد هر روز ت و ی ت میزد 5 هزار 10 هزار گوشی پیدا شده همه خوشحال میشدن قیمت میاد پایین ولی حتی یه ریال هم پایین نیومد شما هیچ حرفی رو از این دروغ گو بیشرف به دل نگیر

mTAAHAAm

من هم ازش خوشم نمیاد (متنفرم)ولی انصافا نسبت به اون موقع گوشی خیلی ارزونتر شده
ای50 نزدیک 5 تومان بود
الان گوشی حدود سی چهل درصد ارزونتر شده.
بهر حال باید بپذیریم که کاهش ارزش پول ملی ربطی به این وزارتخونه نداره.

hamid reza

گرونی باعث شده تا شما هم مشکل فراموشی بگیرید برای مثال اینو عرض میکنم اس7 که امسال میخواستی بخری 2000 سال بعد قیمتش به 1500 میرسید حالا شما دارید حباب قیمتی رو به ارزون شدن قیمت گوشی نسبت میدید! زمانی که آقای ج.ه.ر.م.ی اعلام کردن گوشی ارزون میشه اصلا a50 وجود نداشت اون زمان میان رده های سامسونگ سری a8 و a6 بودن من تعجب میکنم شما به a50 ربط میدید
ودرضمن کاهش قیمت گوشی ها ربطی به ایران نداره سامسونگ جنس بدنه سری a رو از فلز و شیشه به گلاستیک تغییر داد تا بتونه قیمت رو بیاره پایین حتی برای اولین بار اندروید رو همگام با اندروید پرچمدار ارائه کرد تا بتونه با چینی ها رقابت کنه درصورتی که در سری های j a هایی که قبلا ارائه داده بود همیشه یه نسخه قبلی که رو پرچمدار ها بود و میزد
و درمورد شیائومی هم همه دیدیم که امسال قیمت سری ردمی نوت 8 از طرف شیائومی چقدر کمتر از سری ردمی نوت7 اعلام شد

hamid reza

بله نصب نشد سرعت ایتا و سروش هم فاجعه عکس پروفایل تو ایتا با نت 4G لود کردم 1 ساعت طول کشید درصورتی که تو ت ل گ ر ا م نهایت 1 دقیقه طول میکشه عکس و فیلم هم بخوای لود و آپلود کنی باید صبر ایوب داشته باشی

mehrdad_ma

بزرگترین چالشی که من باهاش مواجه هستم اینه که پیام‌رسان های داخلی دلیت اکانت ندارن
یا من فعلا ندیدم

chalton

سرویس شدیم این اینترنت بی نا.موس رو چرا وصل نمیکنن کار و بارمون خوابیده

Ali007

امتحان خود را چگونه پس دادند؟
بنام خدا
ری.دن

Mahdi

من که نمیدونم اصلا کدوم ایکون واسه کدوم پیام رسانه

mehrdad_ma

وقتی اخبار کیهان رو میخوانی که همه معترضان باید اعدام بشن و آمریکا چون دخالت کرده بهمون ضرر رسیده ما هم باید کشتیشو بزنیم
ترس اصلاح طلبان از بازداشت سران فته و….

فعلا هم که یکی از دوستان محمود احمدی نژاد رو به جرم همکاری با آیت نیوز گرفتن
کلی عکس زن چادری هست اسم کانالش حجاب ۱۱۰ هست

دیگه خیلی خیلی وطنی هست

سردار

ریاضی ۲
شیمی ۵
فیزیک ۶
ادبیات ۱ (وات د هل)
ورزش ۲۰
انگشت کردن معلم ۹۹۹۹۹
زیست ۵
__________________
معدل ۶٫۷ طفلیا افتادن 😔😔🤣😂

_V_

😂

persian64

. استفاده از پیام رسان داخلی یعنی تایید موفقیت قطع اینترنت یعنی ما ملت گوسفندیم و هیچ اراده ای نداریم ، ولی کور خوندن

android 10

هر کاری میکنین پیام رسان داخ.لی نصب نکنین…به هیچ عنوان از موتور های جستجو داخ.لی استفاده نکنین…

emadpumad

من هیچ وقت این لجن های به اصطلاح شبکه های مجازی داخلی رو نصب نمیکنم به دلیل اینکه تمام اینها حکومتی هستن و فقط و فقط دردسر ایجاد میکنن. نصب کردن اینا تاییدیه بر فشار بیشتر بر روی حکومت فاسد آ خو.ن دی

Milad7

بله افتضاحه مدام قطع و وصل میشه 😐

Milad7

راه بدون برگشت ( سروش ) را هم نصب نکردم

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)