حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

طرح رجیستری برای ردیابی گوشی سرقتی کارایی دارد؟

نوشته

5 سال قبل | 2 دیدگاه | اخبار داخلی

طرح رجیستری یکی از طرح های موفقی است که در تلاش برای جلوگیری از قاچاق تلفن همراه (و چند محصول دیگر) ارایه شد و با این آرمان که شرکت های تولیدکننده موبایل نباید موبایل های خود را بدون خدمات پس از فروش و بدون گارانتی در کشور بفروشند و البته اینکه آمار سرقت تلفن های همراه را با کنترل ویژه پایین بیاورند، راه اندازی شد. حالا به نظر می رسد به جز همان بخش اول درآمدزا برای دولت، دیگر هیچ کارایی دیگری از آرمان ها و شعارهای طرح رجیستری محقق نشده است. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا ببینیم طرح رجیستری برای ردیابی گوشی سرقتی کارایی دارد؟

طرح رجیستری و موبایل سرقتی

طرح رجیستری و موبایل سرقتی

یکی از ویژگی‌های طرح رجیستری، ردیابی گوشی های سرقتی است، اما تاکنون طرح رجیستری در این زمینه موفق نبوده و اکنون با رشد قیمت گوشی های موبایل، آمار سرقت آن‌ها نیز افزایش پیدا کرده است.

مدتی است که با افزایش سه برابری قیمت گوشی های موبایل، آمار گوشی های سرقتی افزایش پیدا کرده و حتی اگر طرح رجیستری نیز بتواند گوشی های سرقتی را ردیابی کند، باز هم کارساز نخواهد بود؛ زیرا برخی از سارقان با هدف اوراق کردن تلفن همراه ردیابی آن‌ها را بسیار سخت کرده‌اند.

طرح رجیستری موبایل با هدف جلوگیری از قاچاق گوشی های موبایل شروع شده است. به کمک این طرح فقط گوشی های موبایلی که از راه‌های قانونی وارد کشور شده‌اند قادر به فعال‌سازی بوده و سایر تلفن های همراه پس از فرصت یک ماهه برای ثبت شناسه، غیرفعال خواهند شد. در واقع با رجیستری کردن، شناسه‌های تلفن همراه در یک سامانه جامع ثبت شده و این سامانه نیز به سایر شبکه‌های ارتباطی متصل می‌شود. همچنین یکی از هدف‌های فرعی طرح رجیستری ردیابی گوشی‌های سرقتی اعلام شد.

تاکنون طرح رجیستری برای پیدا کردن گوشی های سرقتی کارساز نبوده

در حال حاضر خرید و فروش گوشی های دست دوم نیز در بازار ایران رونق زیادی دارد و با اجرای طرح رجیستری، هنگام فروش موبایل دست دوم باید مراحل انتقال مالکیت انجام شود؛ زیرا در غیر این صورت با وارد کردن سیم کارت جدید در گوشی موبایل، پس از یک ماه گوشی غیرفعال می‌شود. به‌ صورت کلی تاکنون طرح رجیستری برای پیدا کردن گوشی های سرقتی کارساز نبوده و هدف‌های این طرح به خوبی عملی نشده است.

طرح رجیستری و موبایل سرقتی

طرح رجیستری و موبایل سرقتی

 

آیا به صورت کلی با طرح رجیستری می‌توان گوشی های سرقتی را ردیابی کرد؟

مدتی قبل حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این زمینه اظهار کرد برای انجام رجیستری گوشی های موبایل، زوج شماره‌های سیم کارت و شماره IMEI به صورت یکتا در سامانه همتا ثبت می‌شوند و با استفاده از این شماره‌ها می‌توانیم گوشی های سرقتی را ردیابی کرده و از ادامه فعالیت آن‌ها جلوگیری کنیم. البته این فرایند جزو هدف‌های فرعی این طرح بوده و ما با هدف جلوگیری از قاچاق این طرح را اجرا کردیم.

از سویی حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی طرح رجیستری نیز در این خصوص بیان کرد طرح رجیستری با هدف‌های مختلفی همچون جلوگیری از قاچاق تلفن همراه و ردیابی گوشی های سرقتی اجرا شده که البته باید سازوکار لازم در جامعه فراهم شده و پس از بهره‌برداری از این سیستم باید آموزش‌های لازم به مردم داده شود. وی افزود با شرایط فعلی، ردیابی گوشی های سرقت شده با طرح رجیستری حداقل تا پایان سال جاری عملی نخواهد شد.

ردیابی گوشی های سرقت شده حداقل تا پایان سال جاری عملی نخواهد شد

یکی از هدف‌های اصلی طرح رجیستری جلوگیری از قاچاق گوشی های موبایل بود که با موفقیت همراه شد، اما هدف دوم این طرح که جلوگیری از سرقت گوشی بود، همچنان محقق نشده و نمی‌توان با این سیستم آمار گوشی های سرقتی را کاهش داد و یا گوشی های سرقتی را ردیابی کرد. در این خصوص حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عنوان کرد ردیابی گوشی های سرقتی جزو اهداف فرعی این طرح شناخته می‌شود، اما اگر پلیس اطلاعاتی را در این خصوص از ما بخواهد به راحتی این اطلاعات را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم.

در حال حاضر میزان سرقت گوشی های موبایل افزایش پیدا کرده است

فلاح جوشقانی در ادامه افزود در حال حاضر میزان سرقت گوشی های موبایل افزایش پیدا کرده است و از طرفی ما صرفا به آخرین موقعیتی که گوشی موبایل روشن بوده است دسترسی داریم و این اطلاعات برای ردیابی گوشی های سرقتی کافی نیست. البته مالکان تلفن همراه می‌توانند گوشی خود را اعلام سرقت کنند تا در لیست سیاه قرار گرفته و از دسترس خارج شود. لازم به ذکر است برخی از سارقان، گوشی های سرقتی را اوراق کرده و قطعاتی مانند ال سی دی آن را در بازار به فروش می‌رسانند که در این شرایط امکان ردیابی آن‌ها ممکن نخواهد بود.

این مقام مسئول در ادامه تاکید کرد در حال حاضر پس از سرقت تلفن همراه، مالکان باید به پلیس و دستگاه‌های قضایی مراجعه کنند و در صورت صدور دستور قضایی یا کلانتری، قادر خواهیم بود اطلاعاتی همچون شماره IMEI تلفن همراه سرقت شده را در اختیار آن‌ها قرار دهیم. گفتنی است جدیدا سارقان پس از سرقت گوشی موبایل، بلافاصله آن را خاموش می‌کنند تا ردیابی نشوند و حتی برای فروش آن را اوراق کرده و قطعات آن را جدا می‌فروشند.

اشتراک در
اطلاع از
2 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
CAPCOM

طرح رجیستری یکی از طرح های موفقی است که در تلاش برای جلوگیری از قاچاق تلفن همراه (و چند محصول دیگر) ارایه شد و با این آرمان که شرکت های تولیدکننده موبایل نباید موبایل های خود را بدون خدمات پس از فروش و بدون گارانتی در کشور بفروشند و البته اینکه آمار سرقت تلفن های همراه را با کنترل ویژه پایین بیاورند، راه اندازی شد. حالا به نظر می رسد به جز همان بخش اول درآمدزا برای دولت، دیگر هیچ کارایی دیگری از آرمان ها و شعارهای طرح رجیستری محقق نشده است
همین پاراگراف در توصیف طرح رجیستری کافیست
دولت عزیز یک بار دیگه نشون داد فقط بفکر منافع خودشه
بنظره ماله خودتونو سفت بچسبید و هیچ چیز دلخوش نکنید

MR.CAMPER

گوشیای سرقتی رو میدن به تعمیر کارها از قطعاتش استفاده میکنن کجای کارین شماها????
بعضی از این تعمیراتیا کارشون اسقاط گوشیای دزدیه خیلی براشون صرف داره گوشیو اوراق میکنن قطعاتش میفروشن اکثر اینایی که گوشی میدزدن قشر معتاد جامعه ان ادم معتاد واسه یک گرم جنس ادمم میکشه سرقت گوشی که بماند

الان ی مشت دکتر و مهندس میریزن اینجا شروع میکنن به منفی دادن مث پست های قبل متاسفانه ی عده فازشون مشخص نیس حقیقتو میگی یا میریزن پاچتو میگیرن یا منفی میدن

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)