حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

دلیل رشد کند توسعه شبکه 5G در ایران و جهان چیست؟

نوشته

5 سال قبل | 4 دیدگاه | اخبار داخلی، فناوری‌های نوین

رییس پنجمین کنفرانس موج میلیمتری و تراهرتز با بیان اینکه فناوری فرکانس بالا در جهت نیل به اهداف عالیه خود در چنددهه اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته است، گفت: فناوری فرکانس بالا در دسترسی به پهنای باند زیاد،کاهش ابعاد مدار و افزایش سرعت و ظرفیت سیستم به منظور به کارگیری در مخابرات، پزشکی، مهندسی پزشکی و امنیت پیشرفت‌های زیادی داشته است. این بستر برای ارایه نسل پنجم شبکه های مخابراتی اهمیت ویژه دارد. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا ببینیم دلیل رشد کند توسعه شبکه 5G در ایران و جهان چیست؟

دکتر عبدالعلی عبدی‌پور امروز در پنجمین کنفرانس موج میلیمتری و تراهرتز که در دانشگاه امیرکبیر در حال برگزاری است، با اشاره به اینکه فناوری موج میلی‌متری جزو آن طیف امواج الکترومغناطیسی است که نیازمند کار جدی، دانش فنی بالا و هزینه بالا است، گفت: همین مساله شاید یکی از عواملی باشد که موجب رشد کند این فناوری در جهان و ایران شده است. به منظور دسترسی به این فناوری قطب علمی سیستم مخابرات رادیویی فرکانس بالا دانشگاه امیرکبیر و قطب علمی سیستم‌های الکترومغناطیس کاربردی دانشگاه تهران جلسه‌ای داشتند که در آن جلسه این کنفرانس طراحی شد و تصمیم گرفته شد که این کنفرانس هر دو سال یکبار و به صورت یک درمیان در دانشگاه‌های امیرکبیر و تهران برگزار شود تا بتوانیم آخرین نتایج تحقیقاتی در این زمینه را ارائه دهیم.


وی با بیان اینکه دکتر فرجی دانا به نوعی بنیانگذار این کنفرانس بوده‌اند، گفت: رشد این کنفرانس مرهون تلاش همکاران در این دانشکده و دانشگاه‌های دیگر است. امید همه‌ ما به دانشجویان است که در سخت‌ترین شرایط و کمترین امکانات فعالیت‌های ریشه‌ای در حوزه موج میلی‌متری انجام داده‌اند و ادامه‌ خواهند داد.

استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره تفاوت‌های پنجمین دوره کنفرانس موج میلی‌متری و تراهرتز با دیگر دوره‌ها، اظهار کرد: تفاوت این کنفرانس با دیگر دوره‌های این کنفرانس این است ‌که به دلیل اعتمادی که ما به استادان و پژوهشگران داخلی داریم، همه‌ سخنرانان مدعو از داخل ایران بوده‌اند، درحالی که سال‌های گذشته همکاران از دانشگاه‌های خارج از کشور هم تشریف می‌آوردند؛ هم‌چنین تعداد مقاله‌های خارجی در این دوره کنفرانس تقریبا دو برابر شده است.

عبدی‌پور ادامه داد: ۶۰ مقاله در این کنفرانس دریافت کردیم که هر کدام از مقاله‌ها را سه دوره داوری و بیش از پنج جلسه بررسی کردیم و در نهایت موفق شدیم ۲۷ مقاله و یک سخنران کلیدی را انتخاب کنیم.

رییس پنجمین کنفرانس موج میلی‌متری و تراهرتز در ادامه با اشاره به اینکه در بعضی قسمت‌ها مثل تراهرتز و بخش اندازه‌گیری از لحاظ امکانات با برخی کشورها همسطح هستیم، اظهار امیدواری کرد در بخش پزشکی بتوانیم این فناوری را به اشتراک بگذاریم و همه‌ جهانیان و از جمله ایرانیان از این فناوری استفاده کنند و بتوانیم بخش پزشکی را در این بخش غنی کنیم.

وی در پایان از کمیته برگزار کننده، کمیته علمی، رؤسای نشست‌های تخصصی، مولفان، داوران، رئیس دانشکده و دانشجویان قدردانی کرد.
دکتر طالبی، رئیس دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در پنجمین کنفرانس موج میلی‌متری و تراهرتز گفت: موج میلی‌متری و تراهرتز در صنعت ارتباطات، موبایل، فناوری زیستی و اینترنت اشیا اهمیت دارد.

طالبی با تشکر از برگزارکنندگان این کنفرانس، گفت: اولین دوره این کنفرانس به همت دو قطب معتبر دانشگاه تهران و دانشگاه امیرکبیر برگزار شده تا استادان و محققان آخرین یافته‌های علمی خود را به اشتراک بگذارند. وی درباره داوری مقالات گفت: فرآیند کاملا منصفانه و جدی‌ای پشت داوری مقالات بوده است و همه‌ مقالات سه دوره داوری داشتند که به طور کاملا علمی انجام شده است.

اشتراک در
اطلاع از
4 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
shamim1362

خدا عمرتون بده همون G خالی یا 2G را هم اگر برای روستاها کشور بیارن ما ممنونتون میشیم، یک پیام در حد سلام را اگر بخواهیم با اپلیکیشن واتس‌اپ از روستا بوسیله دیتا تلفن همراه بفرستیم فکر کنم نصف روز طول بکشه تا بخواد ارسال بشه، البته ناگفته نمونه که کسی هم جوابگو نیس چونکه مسئولین ما ایران و ایرانی را همون جمعیت شهرها میبینن، البته روز انتخابات که میشه ما جز ایرانی‌ها حساب میشیم

dele_tanha

دوست عزیز مقصر اصلی صدا و سیما هست که باند 700 و 800 رو آزاد نمیکنه که اپراتورها بتونن روش فورجی ارایه بدن(باند 800 و 700 منطقه بسیار وسیعی رو پوشش میدن) که برای مناطق روستایی بسیار مفید هست و در مورد نسل پنجم فقط در شهر ها فعال میشه چون هم هزینه راه اندازیش زیاد هست (چون انتن های زیادی باید نصب بشه چون منطقه پوشش بسیار کمی داره) و فقط در مناطق شهری نصب میشه. اینم بگم انتن نسل پنج با انتن های بی تی اس نسل چهار و سه فرق داره

Saeed393

روز اولی که 4g ایرانسل راه انداختن اینجا تو خونمون تو دو ساعت و نیم ۶۰ گیگ بازی پلی استیشن دانلود میکردم حداکثر سرعت رو داشتم، گوشیم 4g+ ساپورت نمیکنه با این حال فکر کنم به حدود 50Mb میرسید،چند وقته گند زده شده بهش حتی در حد 3g هم نیست
امروز چند تا speedtest گرفتم سرعت 4Mbit بود تو یه ساعتایی تا ۹مگابیت رفت
تنها امید من برای 5g ارزون شدن نت نسبت به سرعتش و کاهش پینگشه، امیدوارم بتونیم نت خوبی رو برای گیم داشته باشیم

CAPCOM

تو کشور ما فقط جلسه و کنفرانس میگیرن و یه عده دور هم جمع میشن برا همدیگه مقاله میخونن بعدشم میرن خونه هاشون
بیشترین جمله ای که من تو این متن خوندم این بود:
پنجمین دوره کنفرانس موج میلی‌متری و تراهرتز
میلی متری و تراهرتز

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)