این روزها کلان شهرهای زیادی بر این کره بینوا حکومت میکنند. هر کدامشان سازی جداگانه میزنند. هر کدامشان به شیوه خودشان روزهایشان را میگذرانند. اکنون در این مجموعه، میخواهیم ببینیم شهرهای بزرگی که آرزوی زندگی کردن در آن ها را داریم، از آسمان آبی (!) که این روز ها خیلی کم دیده میشود، چه شکلی به نظر میرسند. از یک سو هنر مهندسان شهرسازی و از سوی دیگر صحنه دلخراش نابود شدن طبیعت! داریم به کدام سمت میرویم، خودمان هم نمیدانیم…
برای مشاهده شمارههای اول، دوم، سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم و هشتم از همین لینکها استفاده کنید!
در مجموعههای اخیر زیاد از طبیعت و زیباییهایش مینویسیم! این که چطور دنیای ما را متفاوت و دوست داشتنی کردهاند. اما در مجموعهای که پیش روی شماست، میخواهیم سنت شکنی کنیم و از طبیعت خارج بشویم. میخواهیم تصاویری از واقعیتهای دنیای امروزی نشانتان بدهیم، این که شهرها چقدر میتوانند بیرحم باشند! همین شهرهایی که گاه از بالینشان فرار کرده و به طبیعت روی میآوریم. به طبیعت اطراف میرویم، تا آن جا را هم نابود کنیم. دنیایی که نامش عصر تکنولوژی است، دارد دودمان همهمان را به باد میدهد. ولی امان! امان که حتی خودمان هم نمیفهمیم…
۱۸٫ بمبئی، هندوستان *** Mumbai, India یا Bombay
قصد داریم کمی از شهرهای خطکشی شده، فاصله گرفته و سری به شهرهایی بزنیم که شاید معماریشان حداقل برای ما، ملموستر و آشناتر باشد. چیزی شبیه “بینظم دوست داشتنی”. شهر آدم، هرچقد هم زشت باشد، باز هم وطن من است. حتی اگر برچسب جهان سومی رویش بزنند، حتی اگر مرکز تمسخر دیگران هم بشوم، باز هم شهر من است. همانند حس پسربچهای دبستانی، که تنها به خاطر فقیر بودن والدینش، کسی زنگ تفریحش را با او تقسیم نمیکند… همه چیز بسته به طرز نگاه منوتوست!
آنقدر غرق افکارم شدم که فراموش کردم چیزهایی در مورد این شهر به شما بگویم. سالها پیش، بمبئی، بمبئی نبود، بلکه ممبئی بود. اما در طی حکومت بریتانیاییها بر این سرزمین، نام شهر تغییر پیدا کرد.
۱۹٫ تورنتو، کانادا *** Toronto, Canada
باز هم به منطقه شابلونیها برمیگردیم. اما این بار مقصد ما، شهر هیجانانگیز تورنتو در کشور کاناداست. حال که حرف از این کشور شد، بگذارید چیزی به شما بگویم. در شیراز محلهای مسکونی به نام “کانادا” است. در تلوزیون تبلیغات زیادی از مهاجرت به این کشور میبینیم. و همین موضوع همیشه باعث خنده ماست. چرا که در شیراز کافیست سوار به تاکسی شده و خیلی راحت خودتان را به کانادا برسانید. حتی شنیدهام عدهای با ماشینهای شخصیشان در این منطقه گردش میکنند! شهر با امکانات رفاهی که میگویند، دقیقا شیراز است. و عجیب پرچممان بالاست…
تورنتو را میتوانید به عنوان چهارمین بزرگترین شهر شمال آمریکا، شناسایی کنید. در این میان، مکزیک، نیویورک و لسآنجلس به ترتیب مقامهای سوم تا اول را به خود اختصاص دادهاند.
۲۰٫ ریودجانریو، برزیل *** Rio de Janeiro, Brazil
ریو. از زیباییهای این شهر هر چه بگویم کم است. آخر کجای دنیا میشود چنین منظره بکر و دوستداشتنی را یافت؟ از موهبتهای طبیعیاش که بگذریم، به فرهنگ و تاریخ این مرز و بوم میرسیم. گفته میشود که ریو را به عنوان پایتخت فرهنگی برزیل میشناسند. و دلیل این انتخاب به جا، چیزی جز، انواع موزهها، ادبیات غنی، موسیقی اصیل و البته فستیوالهای دلپذیرش نیست. شما چه فکر میکنید؟
برتراند راسل
شب بر شما آرام
شماره ۱۸ زیبا بود،به قول خودتان شباهت زیادی به ساختار بی نظم نقشه شهر تهران و شیراز داشت!:)با این تنفاوت که آنها کمی بیشتر برای “محیط زیستشان”کوشا هستند!
متاسفانه هر چه هم از نابودی طبیعت و عصر “تکنولوژی” گلایه کنیم تفاوتی نمیکند.(همان آَش و همان کاسه)
فکر کنم نگاه های اینچنینی در جامعه جهانی ،نه بخاطر شیوه زندگی و نوع شهر سازی ،بلکه بخاطر مواردی دیگر که بسیار مفصل و طولانی هستند شکل گرفته!(اگر هم بخواهم ذکر کنم بی شک نظر پخش نخواهد شد:) )به هر حال تشبیهی که بکار بردید جالب و متفاوت بود!
مچکر از زحمات شما
toronto :heart:
فرق قاره هارو دقت کردید دوستان
ریو عاشقتم
به نظرم این عکس ها با کیفیتی باشن که بشه واسه دکستاپ گذاشت خیلی بهتره الان اینارو بخوای بزاری از کیفیت و از نصف عکس باید بگذری تا fit screen شه