گوگل تقریبا یکی از قابل اتکاترین منابعی است که رفتار کار را نشان می دهد. به هر حال همه ما در خلوت خود، درباره علاقه مندیهایمان، نگرانیهایمان، دانادانستههایمان و … در این موتور جستجو به گشت و گذار می پردازیم. پس از رای مثبت به بررسی طرح صیانت طبق اصل ۸۵ قانون اساسی به نظر می رسد موج ناامیدی عجیبی ایجاد شده است. این را به راحتی می توان از روی افزایش شدید جستجو کلمه “مهاجرت” در گوگل پس از تصویب طرح صیانت بررسی کرد. شاید بگویید آیا می تواند کار ربات ها باشد؟ دربارهش صحبت می کنیم.
گوگل ترندز (Google Trends) یک ابزار رایگان از موتورجستجو گوگل است که داده های کلی جستجو جمعی کاربران را نشان می دهد. شما می توانید خودتان با استفاده از این ابزار به بررسی علاقه مندی یا موضوعات داغ کاربران در موقعیت های جغرافیایی مختلف و چندین فاکتور دیگر، بپردازید.
وقتی به بررسی کلمه “مهاجرت” در ۱۲ ماه اخیر نگاه کنید، نمودار زیر را می بینید:
همانطور که می بینید، یکی از پیک های بزرگ جستجوی کلمه مهاجرت را در محدوده جغرافیایی ایران و طبق Google Trends می توان مربوط به آبان ۱۳۹۹ دانست. جایی که بیشتر نگاه ها به انتخابات امریکا بود و اینکه در آینده چه اتفاقی برای شرایط موجود خواهد افتاد.
حالا اما شاهد یک پیک دیگر و پیش بینی یک پیک دیگر هستیم. وقتی روی بازه ۱۲ ماه اخیر باشید، داده روزهای اخیر دخیر نمی شود. اگر بازه را کمی کوچکتر کنیم تا داده ها را دقت بیشتری ببینیم، به موضوع جالبی می رسید. جستجو کلمه مهاجرت در ۷ روز اخیر به ما سرنخ جالب می دهد:
همانطور که می بینید، از دیروز عصر که موضوع رای مثبت به بررسی طرح صیانت طبق اصل ۸۵ قانون اساسی به میان آمده است، رشد شدید بیش از ۱۰ برابری را برای جستجوهای مهاجرت داریم. موضوعی که در هفته اخیر واقعا خیلی محبوب نبوده است، پس از رای مثبت به بررسی آزمایشی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به شدت اوج گرفته است.
داده های بسیار جالب دیگری درباره مقاصد مهاحرت و دغدغه های کاربران هم در جزئیات دیگر این گزارش عمومی و رایگان وجود دارد که در صورت علاقه مندی می توانید آن را خودتان بررسی کنید.
نظر شما چیست؟ فکر می کنید تاثیر این طرح صیانت روی فضای مجازی و تجربه ما از اینترنت چطور باشد؟ شما با تصویر این طرح، لحظه ای به مهاجرت فکر کرده اید؟ توجه داشته باشید که این جستجوها لزوما همه اش به مهاجرت منجر نمی شود. این نشان می دهد که وضعیت روانی جامعه در جایی است که برایش کنجکاوی مهاجرت رنگ و بوی قوی تری پیدا کرده و می خواهد بداند چطور می تواند مهاجرت کند. این خود زنگ خطر بزرگی است.
اقای عطایی لینک پخش زنده سری پی 50 را بزارین. ممنون
مرز هارو باز کنید اگر یک نفر توی ایران موند 🙂هرچی خواستید بگید ، اون وقت .
همیشه پرجستجو بوده مهاجرت
اولین اقدام هر ایرانی در مشکلات پیش رو…
شد شد، نشد میرم آلمان 😂