واتساپ محبوبترین پیامرسان حال حاضر دنیاست که متعلق به شرکت بزرگ فیسبوک است. اکثر کاربران گوشیهای هوشمند در کشورهای مختلف جزء کاربران این پیامرسان هستند و این یک واقعیت محض است؛ در همین کشورها و کشورهایی مانند روسیه و ایران، افرادی نیز هستند که تلگرام را ترجیح داده و از آن استفاده میکنند. اما حرفهایها، تلگرام را بهتر از واتساپ و شایسته لقب بهترین پیامرسان میدانند؛ اما چرا؟ بیایید یک مقایسه کوچک انجام دهیم.
واتساپ در سال 2009 با همکاری دو تن از کارمندان پیشین یاهو به نامهای یان کوم و برایان آکتون بنیان نهاده شد. جالب است بدانید این دو پس از ترک یاهو در سپتامبر سال 2007 برای تعطیلات به آمریکا جنوبی سفر کردند که در همین حین درخواست کار آنها در شرکت فیسبوک رد شد؛ اما هفت سال بعد شرکتی که این دو بنیان گذاشته بودند با مبلغ هنگفت 19 میلیارد دلار توسط فیسبوک خریداری شد.
تلگرام در سال 2013 توسط دو برادر به نامهای نیکولای و پاول دورف که پیش از آن یک شبکه اجتماعی روسی با نام VK را تاسیس کرده بودند، راه اندازی شد. آنگونه که برادران دورف گفتهاند و در سایت تلگرام نیز ذکر شده، این پیامرسان غیرتجاری است و به کشور خاصی تعلق ندارند و همه میتوانند از آن به طور رایگان استفاده کنند. با اینکه موسسان این پیامرسان روسی هستند اما دفتر اصلی آنها در شهر برلین آلمان قرار دارد.
تلگرام دارای فضای ذخیرهسازی ابری است؛ این بدین معناست که تمامی پیامهای متنی، فایلهای رسانهای و اسناد شما در این ابر ذخیره میشوند. همچنین شما میتوانید از هر تعداد دستگاه بهطور همزمان و بدون از دست دادن داده و نگرانی امنیتی به حساب تلگرام خود دسترسی پیدا کنید یا از آن خارج شوید؛ این امر موجب میشود که دیگر نگران تهیه نسخه پشتیبان و بازیابی آن نباشید. همچنین شما میتوانید تمامی دستگاه های متصل به حساب خود را مشاهده و به سادگی آنها را مدیریت کنید که این ویژگی به شما اجازه میدهد که در هر زمان و مکانی و هر دستگاه هوشمندی که در اختیار دارید به راحتی به فایلهای خود دسترسی داشته داشته و آنها را دانلود کنید.
شما هنگام ارسال یک تصویر یا فیلم در تلگرام میتوانید انتخاب کنید که نسخه فشرده یا غیرفشرده آن ارسال شود.
ظرفیت یک گروه عادی در تلگرام دویست نفر است اما زمانی که به این مرحله رسیدید میتوانید گروه خود را به یک سوپرگروه تبدیل کنید و ظرفیت آن را به 100هزار نفر برسانید! همچنین سوپرگروهها امکاناتی بیشتری را نسبت به گروههای معمولی در اختیار شما قرار میدهند.
شما میتوانید به سادگی با دیگر کاربران تلگرام ارتباط برقرار کنید و نیازی به دانستن شماره تلفن آن ندارید؛ برای اینکار تنها کافی است نام کاربری فرد موردنظرتان را بدانید. این قابلیت باعث میشود حریم شخصی کاربران افزایش پیدا کند.
کانالها تا حدودی به گروهها شباهت دارند و میتوانند تعداد نامحدودی عضو داشته باشند اما تفاوت آنها در این است که تنها خالق کانال و افرادی که وی مشخص کرده است قادر به ارسال پست در کانال هستند و سایر اعضا تنها میتوانند پست های ارسال شده را مشاهده کنند.
رباتها نوعی حساب کاربری هستند که بر مبنای دستورات و پیامهایی که کاربران برای او ارسال میکنند خدماتی را ارائه میکنند. با استفاده از رباتها میتوانید بدون نیاز به حضور نیروی انسانی و در هر ساعت و مکانی به درخواستهای مختلف کاربران پاسخ دهید.
شما میتوانید هر نوع فایلی را از طریق تلگرام برای دیگران ارسال کنید؛ اما واتساپ تنها به شما اجازه ارسال فایلهای ویدئویی، تصاویر و اسناد آن هم به صورت محدود را میدهد.
برخلاف تلگرام، کاربران واتساپ قادر هستند به صورت رایگان با مخاطبان خود تماس صوتی و تصویری برقرار کنند. درصورتی که به اینترنت با سرعت مناسب دسترسی داشته باشید، میتوانید از کیفیت تماس عالی واتساپ لذت ببرید. همچنین استفاده کم از دیتا آن را به گزینه ایده عالی برای جایگزینی با روشهای معمول قدیمی کرده است.
واتساپ به شما درباره وضعیت پیام ارسالی به دیگران اطلاع میدهد؛ این ویژگی به شما اجازه میدهد تا از زمان دریافت و زمان خواندن پیامتان توسط افراد دیگر مطلع شوید.
واتساپ از الگوریتمی به نام End to End Encryption برای رمزنگاری همه چیز استفاده میکند؛ درصورتی که تلگرام از این ویژگی تنها در گفتگوی مخفی بهره میبرد. این ویژگی به شما کمک این اطمینان را میدهد که از امنیت بسیار بالایی در این پیامرسان برخوردار خواهید بود.
با تمامی این اوصاف و تفاوتهای مختلفی که این دو پیامرسان باهم دارند، استفاده از هرکدام ویژگیها و محدودیتهایی را برایمان فراهم میکند. انتظار میرود با آپدیتهای جدید واتساپ شاهد کاهش این تفاوتها باشیم. همچنین نسخههای غیررسمی بسیاری از تلگرام (مانند موبوگرام) با امکانات بیشتر نسبت به نسخه رسمی توسط توسعه دهندگان مختلف منتشر شده است که کاربران بسیاری در بعضی از کشورها مانند کشورمان ایران دارند. اما در نهایت انتخاب اول شما کدام است؟ واتساپ یا تلگرام؟
از نظر امکانات قبول دارم که تلگرام از واتساپ سرتره ولی من به شخصه واتساپ رو ترجیح میدم مخصوصا برای تماس صوتی و تصویریش 🙂
این که دلیل نمیخواد شما از بچه شیش ساله هم بپرسید تلگرام و بیشتر دوست داره
بستگی داره از یه مسنجر چه توقعاتی داشته باشی و برای چه کاری بخوای ازش استفاده کنی
هردورو باید استفاده کرد
یکی از دلایل مهم استفاده از واتس اپ هم فیلتر نبودنشه و سرعت کار
ولی خب قطعا اگر کلی بگیم تل سرتره
اولین مشکلی که الان باهاش سروکار داریم فیلتر بودن تلگرامه 😐 دومیش اینه من از تماس تصویریش زیاد استفاده میکنم که تلگرام اونو نداره .. امنیتش هم برام مهمه که به نظرم واتساپ امنیتش خیلی بیشتره
امنیت واتساپ بیشتره؟؟؟؟؟؟؟؟ 😐
تل ک بهتره اما واتس اپ برای تماس صوتی و تصویری بهتره…
واتس اپ برای پدر مادرا بهتره تا تلگرام
برای کاربردهای شخصی واتساپ از هر لحاظ بهتره
ت ل گ ر ا م که بهتره اما واتس اپ برای تماس صوتی و تصویری بهتره…
واتس اپ برای پدر مادرا بهتره تا ت ل گ ر ا م
تل که محشره
تلـ.گرام هم صوتی داره پس بهتره بنویسید همون تصویری
بابت رمزنگاری سرتاسر هم باید بگم تاحالا تلگرام نشتی اطلاعات نداشته بااینکه سرورهای ابری داره اما واتساپ تا دلت بخواد…
سلام سینای عزیز. ممنون بابت مطلب جالب
برتری خیلی بزرگی که تلگرام بر واتس اپ داره و در متن فراموش شد نسخه دسکتاپ فوق العاده هستش درحالیکه واتس اپ اصلا نسخه دسکتاپی نداره و نسخه وب هم وابسته به گوشی و محدود یه 1 سیستم و…
برای کارهای سازمان و پروفشناس به هیچ وجه واتس اپ قابل استفاده نیست چون سابقه فایل ها رو هم به دلیل کلاد نبودن نگهداری نمی کنه. فقط برای کسانی که استفاده عادی در حد تماس دارن کاربرد داره. به شخصه خیلی از واتس اپ بابت حذف فایل های قدیمی ضربه دیدم و اجازه نمیدم هیچ کسی در واتس اپ امورات کاری رو با بنده انجام بده
ممنونم پویا جان