این روزها بحث اخبار جعلی و کذب بیش از هر دوران دیگری در دنیای ارتباطات گسترده شده است. در همین راستا محمد جواد آذری جهرمی در جریان مصاحبهای اعلام کرده که سامانهای هوشمند در وزارتخانه متبوع او طراحی خواهد شد تا از بتوان تا حد ممکن از انتشار این دست اخبار جلوگیری کرد. در حقیقت فضای مجازی مجهز به سامانه صحت اخبار می شود و در ادامه با هم درباره آن صحبت می کنیم، با ترنجی همراه باشید.
ذات شبکههای اجتماعی امن این است که هر فردی میتواند در آنها اقدام به انتشار مطلب کند. این امکان فی نفسه بسیار خوب و مثبت است اما اگر این مطالب منابع صحیحی نداشته و یا سوء نیتی پشت آنها باشد که در نهایت منجر به نشر اکاذیب و شایعات شود باید با آنها مقابله کرد تا ارزش اصلی شبکههای اجتماعی حفظ شود.
محمد جواد آذری جهرمی در همین رابطه مصاحبهای را با خبرگزاری خانه ملت صورت داده و در آن اعلام نموده:
باید ابزارهایی در اختیار مردم قرار گیرد که قدرت آنها برای سنجش و ارزیابی اخبار افزایش یابد برای تحقق این مهم باید مجموعههایی شکل گیرد که اخبار را بررسی و صحت آنها را به مردم گزارش دهند.
جهرمی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به راهکارهای لازم برای مقابله با اکاذیب و شایعات در فضای مجازی به این مورد نیز گریزی زده که بسیاری از افراد با سوء نیست در شبکههای اجتماعی اقدام به انتشار اکاذیب میکنند و هدف آنها تشویش اذهان عمومی، ایجاد ناامیدی عمومی، نیل به اهداف سیاسی و یا بسیاری موارد دیگر است که بهتر است جدای از مسئله برخورد فنی و تکنیکی، مسیرهایی نیز ابداع و ایجاد شوند تا افرادی که به دنبال اطلاعات صحیح میگردند بتوانند به آنها مراجعه کرده و به عبارت سره را از ناسره تشخیص دهند.
در همین زمینه بسیاری مواقع ایجاد خبرهایی در خصوص قیمتها در بازارهای مختلف برای صنایع مختلف که این روزها و با توجه به شرایط اقتصادی بغرنج کشور، باعث برهم خوردن تعادل بازار و ایجاد موجهای بزرگی میکند که جهرمی معتقد است باید در کنار سامانههای هوشمند، خود افراد نیز در این مورد دقت بیشتری داشته باشند تا از همان ابتدا، جلوی انتشار شایعات را گرفت؛ چرا که یک شایعه هر چه بزرگتر شود، بازگشت به حالت آن چندین برابر سخت تر خواهد شد.
در انتها جهرمی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین شایعه در مورد خودش عنوان کرده که روزانه شایعاتی منتشر میشوند که تعداد آنها بسیار زیاد است و هیچ گاه پایان ندارد!
نظر شما چیست؟ همواره به یاد داشته باشید که شنیده ها را صحتسنجی کنید و در قدم اول به آن ها باور نداشته باشید.
علاقه ایران به احداث سامانههای اینترنتی بینظیره در دنیا
واسه همه سامانه ها مرسییییییی
باز کدام آغا زاده وام میلیاردی میخواد بگیره ؟
تمام اخبار دروغ رو که خودتون میریزید تو نت!
همه چی به کنار،
دقیقا میخوام بدونم منظور از فضای مجازی چیه؟
تلگرام یا توییتری که فیلترن؟
یا هاتگرام و چندصدتا گرام های دیگه که در اصل(سپاه گرام یا اطلاعات گرام) و سروش و ایتا و…؟
خب هر مجازی که به حریم خصوصی ملت تجاوز نمیکنه فیلتره.
شما اول مفهوم فضای مجازی رو برای ما روشن کنید بعد برسیم به بقیه موضوعات
کاش جناب وزیر اول گواهی صحت و سلامت روان خودشون رو بذارن،
اول میگن که تلگرام طلایی و هات گرام جاسوس افزار بودن! بعد به گوگل حمله میکنن که چرا بستنشون!
جالب اونه خودشون سهم عمده در حروم کردن بیتالمال پای این جاسوس افزارا داشتن.