حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

انتقاد ایلان ماسک از قیمت بیش‌ازحد تراشه حافظه سامسونگ و SK Hynix

نوشته

1 ساعت قبل | بدون دیدگاه | چهره ها، حافظه‌های ذخیره‌سازی

ایلان ماسک با تمجید از سیاست قیمت گذاری Micron برای تراشه حافظه، از عملکرد سایر شرکت‌های این بازار انتقاد کرده و قیمت‌های آن‌ها را «اخاذی‌گونه» توصیف کرده است. با توجه به اینکه سامسونگ و SK Hynix دو رقیب اصلی Micron در بازار حافظه هستند، اظهارات ماسک به‌طور غیرمستقیم این دو تراشه‌ساز کره‌ای را هدف قرار می‌دهد.

خلاصه خبر در یک نگاه

🔷 ایلان ماسک می‌گوید Micron قیمت‌های آینده حافظه را در سطح معقولی نگه داشته، اما سایر شرکت‌ها قیمت‌هایی «اخاذی‌گونه» تعیین کرده‌اند.
🔷 سامسونگ و SK Hynix دو رقیب اصلی Micron هستند، هرچند ماسک مستقیماً نام این دو شرکت را مطرح نکرده است.
🔷 شرکت Micron تاکنون ۲۶ قرارداد بلندمدت منعقد کرده که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۵ درصد درآمد آن را پوشش خواهند داد.
🔷 رشد تقاضای هوش مصنوعی باعث انتقال بخش بزرگی از ظرفیت تولید شرکت‌های حافظه به HBM شده است.
🔷 کاهش تولید DRAM و NAND معمولی باعث شده قیمت این تراشه‌ها در سال جاری نسبت به ۲۰۲۵ حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش پیدا کند.

انتقاد ایلان ماسک از قیمت تراشه حافظه

اظهارات جدید ماسک در واکنش به یادداشتی از JPMorgan درباره بازار تراشه‌های حافظه و ذخیره‌سازی مطرح شده است. او اعلام کرد که Micron در زمینه قیمت‌گذاری آینده حافظه رویکرد معقولی داشته، در حالی که سایر شرکت‌ها قیمت‌هایی را تعیین کرده‌اند که او آن‌ها را «اخاذی‌گونه» توصیف می‌کند.

ماسک همچنین معتقد است مشتریان امروزی این رفتار شرکت‌ها را فراموش نخواهند کرد و رویکرد Micron می‌تواند تصمیم هوشمندانه‌ای برای حفظ وفاداری بلندمدت مشتریان باشد.

بااین‌حال، ماسک در این اظهارات مستقیماً از سامسونگ یا SK Hynix نام نبرده است. این دو شرکت در کنار Micron از بازیگران اصلی بازار تراشه‌های حافظه محسوب می‌شوند و به همین دلیل، اظهارات او به‌عنوان اشاره‌ای غیرمستقیم به رقبای اصلی Micron مطرح شده است.

انتقاد ایلان ماسک از قیمت تراشه حافظه

انتقاد ایلان ماسک از قیمت تراشه حافظه

شرکت Micron تاکنون ۲۶ قرارداد بلندمدت امضا کرده است

یادداشت JPMorgan که نیکلاس موگالی، تحلیلگر تحقیقات سازمانی حوزه فناوری، رسانه و مخابرات، منتشر کرده است، نشان می‌دهد Micron موفق به انعقاد ۲۶ قرارداد بلندمدت شده است.

انتظار می‌رود این قراردادها تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۵ درصد از درآمد Micron را تشکیل دهند. JPMorgan همچنین پیش‌بینی کرده است که تولیدکنندگان کره‌ای تراشه‌های حافظه نیز به‌زودی قراردادهای مشابهی را اعلام کنند.

شرکت‌های ایلان ماسک خریداران بزرگ تراشه‌های حافظه هستند

اظهارات ماسک از این جهت اهمیت دارد که شرکت‌های تحت مدیریت او، از جمله Tesla و SpaceX، حجم زیادی از تراشه‌های حافظه را برای خودروها و سرورهای هوش مصنوعی Grok خریداری می‌کنند.

این شرکت‌ها برای تأمین حافظه موردنیاز خود به محصولات هر سه تولیدکننده بزرگ یعنی Micron، سامسونگ و SK Hynix وابستگی زیادی دارند.

سامسونگ نیز از فروش DRAM، حافظه پهن‌باند بالا یا HBM و تراشه‌های NAND به شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه هوش مصنوعی درآمد قابل‌توجهی کسب کرده است.

تقاضای هوش مصنوعی قیمت حافظه را افزایش داده است

رشد سریع زیرساخت‌های هوش مصنوعی باعث جهش تقاضا برای حافظه HBM شده است. این نوع حافظه یکی از اجزای مهم سرورهای هوش مصنوعی مورد استفاده شرکت‌هایی مانند Amazon، Apple، Google، Meta و Microsoft محسوب می‌شود.

برای پاسخ به این تقاضای گسترده، تولیدکنندگان حافظه بخش بزرگی از ظرفیت تولید خود را به HBM اختصاص داده‌اند. این تغییر باعث کاهش ظرفیت تولید تراشه‌های معمولی DRAM و NAND شده است.

کاهش عرضه نیز افزایش قابل‌توجه قیمت‌ها را به دنبال داشته و براساس اطلاعات منتشرشده، قیمت DRAM و NAND معمولی در سال جاری در مقایسه با سال ۲۰۲۵ حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش یافته است.

پرونده جدید علیه غول‌های حافظه؛ اتهام کاهش عمدی تولید DRAM و افزایش قیمت‌ها

افزایش قیمت حافظه به بازار محصولات مصرفی رسیده است

پیامد افزایش قیمت تراشه‌های حافظه تنها به شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی محدود نمی‌شود. بالا رفتن قیمت DRAM و NAND باعث شده مصرف‌کنندگان نیز هنگام خرید محصولات الکترونیکی با قیمت‌های بیشتری مواجه شوند.

گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها و کنسول‌های بازی از جمله محصولاتی هستند که افزایش هزینه تراشه‌های حافظه می‌تواند قیمت نهایی آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

جمع‌بندی

ایلان ماسک با تحسین سیاست قیمت‌گذاری Micron، انتقاد شدیدی از قیمت‌های پیشنهادی سایر تأمین‌کنندگان حافظه مطرح کرده است؛ هرچند مستقیماً نام سامسونگ یا SK Hynix را نبرده است. هم‌زمان، افزایش تقاضا برای HBM و انتقال ظرفیت تولید به این نوع حافظه، عرضه DRAM و NAND معمولی را کاهش داده و افزایش ۸۰ تا ۹۰ درصدی قیمت آن‌ها نسبت به سال گذشته را به دنبال داشته است.

به نظر شما ادامه رشد تقاضای هوش مصنوعی و حافظه HBM تا چه اندازه می‌تواند قیمت گوشی‌ها، لپ‌تاپ‌ها و سایر محصولات الکترونیکی را افزایش دهد؟

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مطالب اخیر
امیرحسین ملکی