حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

سامسونگ برای نخستین بار در بخش موبایل زیان عملیاتی ثبت کرد؛ افزایش هزینه قطعات عامل اصلی

نوشته

2 ساعت قبل | بدون دیدگاه | سامسونگ، عملکرد تجاری شرکت ها

سامسونگ در گزارش مالی فصل دوم سال ۲۰۲۶ اعلام کرد که برای نخستین بار، بخش موبایل (Mobile eXperience یا MX) این شرکت با وجود فروش مناسب گوشی‌های هوشمند، زیان عملیاتی ثبت کرده است. به گفته سامسونگ، افزایش هزینه قطعات، به‌ویژه حافظه رم، مهم‌ترین عامل این اتفاق بوده است.

خلاصه خبر در یک نگاه

🔷 سامسونگ برای نخستین بار در بخش موبایل خود زیان عملیاتی ثبت کرد.

🔷 این اتفاق با وجود فروش مناسب سری Galaxy S26 و گوشی‌های سری Galaxy A رخ داده است.

🔷 سامسونگ افزایش هزینه قطعات، به‌ویژه حافظه رم، را عامل اصلی کاهش سودآوری می‌داند.

🔷 بخش DX سامسونگ در مجموع حدود ۸۰۰ میلیارد وون (حدود ۵۵۰ میلیون دلار) زیان عملیاتی ثبت کرده است.

🔷 سامسونگ در سه‌ماهه سوم تمرکز خود را بر فروش گوشی‌های پرچم‌دار مانند Galaxy S26 Ultra و Galaxy Z Fold 8 قرار خواهد داد.

سامسونگ با وجود فروش مناسب گوشی‌ها، زیان عملیاتی ثبت کرد

سامسونگ در گزارش مالی فصل دوم ۲۰۲۶ اعلام کرد که اگرچه فروش گوشی‌های پرچم‌دار گلکسی S26 و همچنین سری گلکسی A رشد مناسبی داشته، اما افزایش هزینه تولید باعث شده سود عملیاتی بخش موبایل کاهش یافته و این واحد برای نخستین بار وارد محدوده زیان شود.

سامسونگ اعلام کرد: «بخش Mobile eXperience با اتکا به فروش مناسب محصولات پرچم‌دار سری Galaxy S26 و عملکرد خوب سری Galaxy A، رشد درآمد سالانه را تجربه کرد؛ اما افزایش هزینه‌های صنعت، از جمله رشد قیمت قطعات، باعث کاهش سود عملیاتی شد.»

بحران افزایش قیمت قطعات؛ عامل اصلی کاهش سود

سامسونگ علت اصلی این وضعیت را افزایش هزینه قطعات الکترونیکی عنوان کرده است؛ موضوعی که طی ماه‌های اخیر با رشد قابل توجه قیمت حافظه رم و سایر قطعات، بسیاری از تولیدکنندگان گوشی هوشمند را تحت فشار قرار داده است.

این بحران که برخی رسانه‌ها از آن با عنوان RAMageddon یاد می‌کنند، هزینه تولید گوشی‌های هوشمند را به شکل محسوسی افزایش داده و حاشیه سود شرکت‌ها را کاهش داده است.

🔴 همچنین بخوانید: سامسونگ قیمت تراشه‌های حافظه را تا ۶۰ درصد افزایش داد: وقتی تب هوش مصنوعی گریبان بازار را می‌گیرد

زیان ۸۰۰ میلیارد وونی بخش DX سامسونگ

سامسونگ اعلام کرده است که بخش Device eXperience (DX) این شرکت، که شامل گوشی‌های هوشمند، تلویزیون‌ها و لوازم خانگی می‌شود، در مجموع ۸۰۰ میلیارد وون زیان عملیاتی ثبت کرده است؛ رقمی که معادل تقریبی ۵۵۰ میلیون دلار است.

با این حال، گزارش شرکت نشان می‌دهد بخش موبایل سهم اصلی این کاهش سودآوری را به خود اختصاص داده است.

زیان بخش موبایل سامسونگ

زیان بخش موبایل سامسونگ

سامسونگ از ماه‌ها قبل نگران این وضعیت بود

گزارش‌های منتشرشده در ماه‌های گذشته نیز نشان داده بودند که سامسونگ از مدت‌ها قبل نسبت به افزایش هزینه قطعات و تأثیر آن بر سودآوری بخش موبایل ابراز نگرانی کرده بود. گزارش‌هایی که در ماه‌های مارس و آوریل منتشر شدند، از بررسی‌های داخلی این شرکت درباره احتمال ثبت زیان در واحد موبایل خبر داده بودند.

استراتژی سامسونگ برای سه‌ماهه سوم ۲۰۲۶

سامسونگ اعلام کرده است که در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۶ تمرکز خود را بر فروش محصولات با ارزش افزوده بالاتر قرار می‌دهد. این شرکت قصد دارد رشد درآمد را از طریق افزایش فروش گوشی‌های پرچم‌دار دنبال کند.

محصولاتی که سامسونگ به‌عنوان محور این استراتژی معرفی کرده عبارت‌اند از:

  • گلکسی S26 اولترا
  • سری گلکسی Z Fold 8

به اعتقاد سامسونگ، گوشی‌های پرچم‌دار تاکنون مقاومت بیشتری در برابر شرایط دشوار بازار از خود نشان داده‌اند، در حالی که افزایش هزینه تولید، سودآوری گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده را با چالش جدی مواجه کرده است.

🔴 همچنین بخوانید: فروش قدرتمند گلکسی S26 سامسونگ را به افزایش تولید واداشت

جمع‌بندی

گزارش مالی سه‌ماهه دوم ۲۰۲۶ نشان می‌دهد که حتی بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی‌های هوشمند جهان نیز از افزایش هزینه قطعات و بحران بازار حافظه رم در امان نمانده است. سامسونگ با وجود فروش مناسب سری Galaxy S26 و گوشی‌های سری Galaxy A، نخستین زیان عملیاتی بخش موبایل خود را ثبت کرده و اکنون امیدوار است با تمرکز بر فروش محصولات پرچم‌دار مانند Galaxy S26 Ultra و Galaxy Z Fold 8، روند سودآوری را در ماه‌های آینده بهبود ببخشد.

نظر شما چیست؟ آیا افزایش قیمت قطعات در نهایت باعث گران‌تر شدن گوشی‌های هوشمند در سال‌های آینده خواهد شد یا تولیدکنندگان راهی برای کنترل هزینه‌ها پیدا می‌کنند؟

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
امیرحسین ملکی