سامسونگ در ارتقای دوربین گوشیهای اولترا خود بسیار کند عمل کرده است. چهار سال از زمانی که این شرکت سنسور لنز اصلی را ارتقا داد میگذرد و همچنان از همان حسگر تصویر یکسان ۲۰۰ مگاپیکسلی برای Galaxy S26 Ultra استفاده خواهد کرد. بااینحال، حداقل یک پیشرفت وجود دارد که این شرکت برای حل یکی از بزرگترین مشکلات مشاهدهشده در گوشیهای پرچمدار خود ارائه خواهد داد. براساس یک افشاگری جدید و معتبر، گلکسی S26 Ultra با وجود استفاده از سنسور Isocell HP2، اینبار به دریچه دیافراگم بزرگتر مجهز خواهد شد که عملکرد کلی دوربین این مدل را ارتقا میدهد؛ پیشرفتی که از زمان گلکسی S20 Ultra دیده نشده است!
افشاگر معروف دنیای فناوری، Ice Universe، اعلام کرده است که گلکسی S26 اولترا همچنان از همان سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی Isocell HP2 استفاده خواهد کرد؛ سنسوری که از زمان گلکسی S23 اولترا در پرچمداران سامسونگ بهکار رفته است. این موضوع با ادعای یک افشاگر چینی که گفته بود سامسونگ از سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی جدید و بزرگتر ساخت سونی (با اندازه 1/1.1 اینچی) استفاده خواهد کرد، در تناقض است.
بهگفته Ice Universe اما، مهمترین تغییر در S26 اولترا مربوط به افزایش چشمگیر دیافراگم دوربین اصلی است. این تغییر میتواند باعث افزایش دریافت نور، بهبود عکسبرداری در نور کم و کاهش نویز در تصاویر شود. همچنین با عمق میدان کمتر، پرترهها ظاهری طبیعیتر پیدا میکنند و نیاز به افکتهای نرمافزاری کاهش مییابد.
افزایش نورگیری همچنین موجب میشود زمان بازماندن شاتر کمتر شود، درنتیجه احتمال تار شدن تصاویر در شب کاهش مییابد و مشکل لگ شاتر که همیشه در گوشیهای اولترا سامسونگ وجود داشته، کاهش مییابد. بههمیندلیل، انتظار میرود سوژههای متحرک بهتر ثبت شوند.
هرچند دیافراگم بازتر مزایای فراوانی دارد، اما تجربه سایر برندها نشان داده که این ویژگی میتواند دردسرساز هم باشد. بهعنوانمثال، در بررسی گوشی Xiaomi 15 Ultra که سنسوری با اندازه ۱ اینچ و دیافراگم f/1.63 داشت، مشخص شد که در عکسهای کلوزآپ، فوکوسکردن دشوار است و تصاویر اغلب «نامشخص و مات» میشوند. همین مشکل در گوشی vivo X90 Pro با دوربین اصلی ۱ اینچی و دیافراگم f/1.75 نیز مشاهده شده بود.
در این گوشیها، عمق میدان بهقدری کم بود که حتی برای گرفتن پرتره باید چند قدم عقب رفت تا تمام چهره در فوکوس قرار گیرد. بنابراین، باید دید آیا سامسونگ میتواند در گلکسی S26 اولترا از این مسئله اجتناب کند یا نه.
سخن پایانی
با اینکه سنسور اصلی در گلکسی S26 اولترا احتمالاً همان سنسور نسلهای قبل باقی میماند، اما تغییر مهم در دیافراگم لنزها میتواند کیفیت عکسها، بهویژه در نور کم، را بهطور چشمگیری بهبود بخشد. اگر سامسونگ بتواند بدون قربانیکردن دقت فوکوس، عمق میدان را کنترل کند، شاهد یکی از بهترین پرچمداران در زمینه تصویربرداری خواهیم بود. حال باید منتظر ماند و دید که پیادهسازیهای نهایی چه تغییری در این معادله ایجاد میکنند.
نظر شما درباره تغییرات دوربین گلکسی S26 Ultra چیست؟