چند سالی هست که درباره احتمال گرانترشدن گوشیهای هوشمند و به خصوص محصولات پرچمدار میشنویم. فعلا برندهای اصلی مثل اپل و سامسونگ ریسک افزایش قیمت را به جان نخریدهاند و به نظر میرسد که کار به جای باریک رسیده است. برای مثال جالب است بدانید که هزینه ساخت گلکسی S25 Ultra از S24 Ultra و S23 Ultra بیشتر است. این یعنی سود کمتر برای سامسونگ و به نظر نمیرسد که آنها برای مدت بیشتری این موضوع را تحمل کنند.
گوشی گلکسی S25 اولترا سامسونگ که زمستان سال گذشته عرضه شد، هزینه ساخت بیشتری نسبت به نسلهای قبلی خود دارد و جالب اینکه قیمت مدل پایه آن روی ۱۲۹۹ دلار باقی مانده تغییری نکرده است. یک گزارش جدید از Counterpoint Research نشان میدهد که این هزینههای اضافی از کجا آمده و چگونه سامسونگ موفق شده قیمت خردهفروشی را ثابت نگه دارد.
بر اساس تحلیل Counterpoint، هزینه تمام شده قطعات (BoM) برای نسخه ۱۲ گیگابایت + ۵۱۲ گیگابایت گلکسی S25 اولترا، ۳.۴ درصد بیشتر از گلکسی S24 اولترا است. این جهش بزرگتری نسبت به افزایش هزینه نسبتاً متوسط از گلکسی S23 اولترا به S24 اولترا محسوب میشود.
مهمترین عامل افزایش هزینه؟ درست حدس زدید – تراشه جدید اسنپدراگون ۸ الیت. این تراشه که بر پایه فرآیند ۳ نانومتری TSMC ساخته شده و دارای CPU سفارشی Oryon کوالکام است، به تنهایی باعث افزایش ۲۱ درصدی در هزینه سیستم-روی-چیپ (SoC) شده است. عدم وجود تراشه داخلی اگزینوس ۲۵۰۰ سامسونگ – که در ابتدا انتظار میرفت به عنوان یک جایگزین ارزانتر عمل کند – احتمالاً هزینه کلی را بالاتر برده است.
قیمت حافظه (رم) نیز کمی افزایش یافته و روند کاهشی که بین S23 اولترا و S24 اولترا دیده شده بود را معکوس کرده است.
با این حال، تمام دستههای قطعات شاهد افزایش نبودهاند. سامسونگ با انجام اقدامات هوشمندانهای در سایر بخشها، موفق به جبران این گرانی شده است:
در مجموع، افزایش ۳.۴ درصدی هزینههای BoM برای S25 اولترا، ترکیبی از ارتقاءهای جزئی و بدهبستانهای صرفهجویانه را منعکس میکند. به نظر میرسد سامسونگ در حال حرکت بر روی یک لبه باریک بین نوآوری و مقرونبهصرفه بودن است و دستگاه خود را بدون افزایش چشمگیر قیمت برای مصرفکنندگان، رقابتی نگه میدارد. باید دید آیا این تعادل در مدلهای آینده نیز حفظ خواهد شد یا خیر.
نظر شما چیست؟ فکر میکنید کرهایها در گلکسی اس ۲۶ اولترا قیمت نهایی را افزایش دهند؟