حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

لیستی از انواع غذای زمستانی

نوشته

6 روز قبل | بدون دیدگاه | ریپورتاژ و آگهی

کم کم با سرد شدن هوا، بازار غذاهای زمستانی گرم می‌شود. غذاهایی که به عنوان غذاهای مناسب فصل پاییز و زمستان شناخته می‌شوند، اغلب با محصولات کشاورزی پاییزی یا زمستانی درست می‌شوند یا طبع گرمی دارند که به گرم شدن بدن در سرمای استخوان‌سوز کمک می‌کنند. اگر به فکر طبخ یکی از بهترین غذاهای زمستانی هستید یا می‌خواهید این غذاها را با تغییر فصل به عنوان غذای سازمانی در اختیار کارکنان خود بگذارید، با ما تا پایان این مطلب همراه باشید. در ادامه، بهترین غذاهای زمستانی را معرفی می‌کنیم.

آش‌های زمستانی

آش‌های ایرانی جزو آن دسته از غذاها هستند که در هر گوشه از این سرزمین دستورهای پخت مخصوص خود را دارند. بنابراین، معرفی تمام آش‌های ایرانی در این مقال نمی‌گنجد اما رایج‌ترین آنها که می‌توانید در خانه بپزید یا سفارش بدهید، عبارت‌اند از:

  • • آش رشته: آش رشته محبوب‌ترین آش ایرانی است که تقریباً در هر مناسبتی حرف‌هایی برای گفتن دارد. این آش همه کاره را می‌توانید به عنوان غذای شب یلدا، غذای نذری یا یک آش گرم زمستانی نوش جان کنید. روش پخت آن نیز در مقایسه با سایر انواع آش بسیار ساده‌تر است. تنها کاری که باید بکنید این است که سبزی مخصوص آش را همراه با لوبیا، نخود و عدس بپزید و به آن مقداری رشته آش، آرد گندم و پیاز داغ اضافه کنید. نتیجه آن شگفت‌انگیز خواهد شد.
  • • آش شله قلمکار: مبدعان اصلی این آش مردم کویر مرکزی ایران و شهرهایی مثل اصفهان بوده‌اند اما امروزه در هر جای ایران احتمال اینکه که بوی سحرانگیز آش شله قلمکار را در زمستان از خانه‌ها بشنوید، زیاد است. برای درست کردن آش شله قلمکار باید حبوبات را همراه با بلغور گندم و جو و برنج نیم‌دانه بپزید و به آن گوشت گوسفندی پخته و ریش ریش شده بیفزایید. سبزی آش را هم باید در مرحله بعدی اضافه کنید و صبر کنید تا آش شله قلمکار خوب جا بیفتد.
  • • آش سبزی شیرازی: آش سبزی نیز جزو آش‌هایی است که در روزهای سرد زمستانی به عنوان یک صبحانه خوشمزه سرو می‌شود. برای طبخ این آش سبزی را همراه با سیر و پیاز تفت می‌دهند و به آن برنج نیم‌دانه خیس خورده اضافه می‌کنند. وقتی برنج خوب پخته و له شد نیز حبوبات آش را همراه با نعنا و شنبلیله خشک شده به آن اضافه می‌کنند. در نهایت، باید آش با حرارت ملایم جا بیفتد.
  • • آش شلغم: آش شلغم غذای مناسب زمستان و سرماخوردگی است. این آش به روشی بسیار ساده درست می‌شود. حبوبات را می‌پزند و به آن سیر و پیاز داغ همراه با برنج نیم‌دانه خیس خورده اضافه می‌کنند. وقتی هم که برنج پخته و له شد، سبزی آش را میفزایند. در آخر، پس از پخته شدن سبزی به آن شلغم‌ خرد شده اضافه می‌کنند و اجازه می‌دهند تا آش خوب جا بیفتد.
  • • آش ترخینه: آش ترخینه کرمانشاهی نیز جزو آن دسته از آش‌ها است که به عنوان غذای زمستانی خوشمزه شناخته می‌شوند. برای طبخ این آش باید پیاز تفت داده شده را با نخود و لوبیای خیس خورده تفت دهید و به آن آب اضافه کنید. پس نیم‌پز شدن این حبوبات نوبت به عدس و ترخینه خیس خورده می‌رسد. بعد از حدود نیم ساعت هم باید سبزی آش را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا آش با حرارت ملایم جا بیفتد.
  • • آش جو: آش جو برای کسانی که عاشق غذاهایی مانند سوپ جو هستند، یک غذای لذیذ و جذاب محسوب می‌شود. سپس، به آن لوبیا و نخود بیفزایید. بعد از نیم‌پز شدن حبوبات نیز نوبت به عدس و سبزی آش می‌رسد. در آخر، به آن مقداری پیاز داغ، نعنا داغ و کشک بیفزایید و صبر کنید تا آش به غلظت لازم برسد.
غذای زمستانی گرم

غذای زمستانی گرم

دسرهای زمستانی

دسرهای زمستانی برای دورهمی‌ها و شب‌نشینی‌های زمستانی بهترین خوراکی‌ها هستند. شما می‌توانید دسرهای مختلفی را در این شب نوش جان کنید که نمونه‌های آنها عبارت‌اند از:

  • • شیر برنج: شیر برنج هم می‌تواند یک غذای زمستانی برای شب‌های سرد باشد و هم این قابلیت را دارد که به یک دسر زمستانی تبدیل شود. برای درست کردن شیر برنج باید برنج نیم‌دانه را آن‌قدر بپزید که کاملاً شکفته شود. سپس، به آن چند لیوان شیر اضافه کنید بعد از حدود نیم ساعت هم مقداری شکر یا عسل به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا این غذای زمستانی خوب جا بیفتد.
  • • فرنی: شاید در بعضی از شهرها فرنی را سرد میل کنند اما این دسر در اصل یک دسر گرم زمستانی است. برای طبخ فرنی باید شیر را همراه با آرد برنج، شکر و پودر هل روی حرارت بگذارید و هم بزنید. وقتی فرنی غلیظ شد نیز به آن مقداری گلاب اضافه کنید تا این دسر خوشمزه آماده سرو شود.
  • • کاچی: کاچی نبات یک دسر گرم و مقوی زمستانی است. برای پختن کاچی باید آرد گندم را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. سپس، به آن کره، پودر هل و پودر دارچین اضافه کنید. وقتی کره و آرد کاملاً ترکیب شدند هم باید به آن شربت بار زعفرانی که با نبات درست شده را اضافه کنید و صبر کنید تا کاچی خوب جا بیفتد.
  • • کاکای کدو حلوایی: کاکای کدو حلوایی یک از خوراکی‌های محبوب مردم شمال کشور در فصل زمستان است. برای طبخ این دسر باید پوره کدو حلوایی را با آرد برنج و گندم، تخم مرغ و شکر ترکیب کنید. مایه به دست آمده را درست مانند پنکیک سرخ کنید.
  • • مسقطی انار: مسقطی انار یکی از دسرهای محلی شیراز است که به عنوان دسر شب یلدا شناخته می‌شود. برای تهیه این دسر یلدایی باید آب انار را با نشاسته گل و شکر ترکیب کنید و روی حرارت ملایم بگذارید. پس از کمی غلیظ شدن به آن کره آب شده و گلاب بیفزایید. در نهایت، آن را درون قالب ژله بریزید و اجازه بدهید تا برای چند ساعت داخل یخچال آماده سرو شود.

صبحانه مخصوص فصل زمستان

هیچ لذتی بالاتر از چشیدن طعم یک غذای گرم زمستانی در صبحی سرد نیست. بنابراین، اگر قرار است روز سرد زمستانی یا پاییزی خود را با انرژی شروع کنید، بهتر است از لیست غذاهای زمستانی، غذاها یا دسرهایی که به عنوان غذای زمستانی شناخته می‌شوند را نوش جان کنید. برخی از بهترین صبحانه‌های زمستانی عبارت‌اند از:

  • • حلیم: حلیم انواع مختلفی دارد اما حلیم گندم محبوب‌ترین آنها است. برای طبخ این غذای فصل زمستان باید گندم پوست کنده را خوب بپزید و به آن گوشت پخته و ریش ریش شده بیفزایید. این گوشت می‌تواند گوشت گوسفندی باشد یا گوشت ماکیانی مانند بوقلمون. به‌هرحال، پختن و ریش ریش کردن آن قبل از اضافه کردن به گندم سبب می‌شود که یک حلیم خوشمزه و کش‌دار داشته باشید.
  • • عدسی: عدسی یک غذای سبک برای ناهار و شام است اما اغلب به عنوان غذای زمستانی نیز طبخ می‌شود. برای پختن عدسی باید عدس را با آرد تفت داده شده، پیاز داغ، مقداری سیب زمینی و آب درون قابلمه بگذارید. با حرارت ملایم پس از حدود یک ساعت یک عدسی خوشمزه خواهید داشت.
  • • خوراک لوبیا: خوراک لوبیا این قابلیت را دارد که به تنهایی را در کنار املت گوجه فرنگی برای درست کردن املت قهوه‌خانه‌ای سرو شود. برای طبخ این خوراک گرم باید لوبیا چیتی را همراه با آب و رب گوجه فرنگی تفت داده شده درون قابلمه بریزید و خوب بپزید.
  • • دسرهای گرم ایرانی: بعضی از دسرهای گرم ایرانی مثل شیربرنج و فرنی نیز اغلب به عنوان صبحانه‌هایی گرم در فصل زمستان میل می‌شوند.
  • • املت خرما: اگر برای شروع روزی سرد به انرژی فراوان نیاز دارید، املت خرما را به شما پیشنهاد می‌دهیم. برای طبخ این املت شیرین باید خرمای بدون هسته و له شده را با جوز هندی، زعفران دم کرده، پودر دارچین و تخم مرغ ترکیب کنید و درون تابه نچسب سرخ کنید.

غذاهایی با طبع گرم برای زمستان

غذاهایی که طبع گرم دارند به گرم شدن شما در فصل زمستان کمک می‌کنند. برخی از این غذاها به این ترتیب هستند:

  • • خورشت فسنجان: برای تهیه خورشت فسنجان باید مغز گردوی خرد شده را تفت دهید و به آن آب و رب انار اضافه کنید. پس از یک ساعت نیز نوبت به گوشت مرغ سرخ شده یا کوفته قلقلی سرخ شده می‌رسد. به همین سادگی یک خورشت زمستانی با طبعی گرم آماده می‌شود.
  • • هویج پلو: هویج پلو یکی از غذاهایی است که به عنوان غذای شب یلدا نیز شناخته می‌شود. برای طبخ این پلوی ایرانی می‌توانید هم از گوشت مرغ ریش ریش شده و هم از کوفته قلقلی سرخ شده استفاده کنید. این گوشت باید با پیاز و هویج رنده شده ترکیب شود و همراه با زعفران دم کرده به برنج نیم‌پز آبکشی شده اضافه شود. در نهایت، نیز باید آن را دم کنید.
  • • غذاهای زمستانی غذاهایی هستند که شما را در روزها یا شب‌های سرد گرم نگه می‌دارند ما در این مقاله لیستی از بهترین غذای زمستانی رو معرفی کرده ایمانواع سوپ‌های گرم: انواع سوپ‌های گرم زمستانی از سوپ جو گرفته تا سوپ شیر می‌توانند غذاهای سبکی برای شب‌های سرد زمستانی باشند. این سوپ‌ها معمولاً با سبزیجات یا مواد غذایی با طبع گرم طبخ می‌شوند.

کلام پایانی

غذاهای زمستانی غذاهایی هستند که شما را در روزها یا شب‌های سرد گرم نگه می‌دارند. فرقی نمی‌کند که قصد انتخاب غذا برای کارکنان شرکت را داشته باشید یا بخواهید غذاهای دورهمی زمستانی مثل مهمانی شب یلدا را انتخاب کنید. به‌هرحال، غذاها و دسرهایی که در این مطلب معرفی کردیم، می‌توانند بهترین گزینه‌های شما باشند.

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)