اتصال ماهوارهای یکی از ویژگیهایی بود که اولین بار با سری میت 50 هواوی و آیفون 14 اپل معرفی شد و در ادامه برخی از برندهای دیگر نیز از این قابلیت پیروی کرده و یا آن را در دستور کار خود قرار دادهاند. انتظار میرفت که کوالکام با معرفی سرویس Snapdragon Satellite، به جمع این برندها بپیوندد؛ اما بهنظر میرسد با پایان همکاری کوالکام و ایریدیوم و عدماستقبال مشتریان از آن، سرویس مذکور هرگز ارائه نخواهد شد.
کوالکام و شرکت ارتباطات ماهوارهای، Iridium، بهتازگی اعلام کردهاند که به قرارداد خود برای ارائه خدمات ماهوارهای به گوشیهای همراه پایان میدهند. بر اساس بیانیه مطبوعاتی Iridium، طرفین با موفقیت این فناوری را توسعه داده و بهنمایش گذاشتند، اما سازندگان گوشیهای هوشمند تصمیم گرفتند که آن را در دستگاههای خود قرار ندهند و درنهایت باعث شد کوالکام به همکاری خود پایان دهد.
این جدایی لزوماً به این معنی نیست که اتصال ماهوارهای اتفاق نمیافتد. مدیرعامل ایریدیوم بیان کرد که صنعت با پیادهسازی فناوری در دستگاههای مصرفکننده رو به جلو حرکت میکند. شرکتهایی مانند SpaceX ،AT&T و T-Mobile درحالحاضر بر روی پروژههای مشابه کار میکنند. برای مثال، کاربران T-Mo میتوانند ازطریق ماهوارههای Starlink SpaceX از مکانهای غیرقابلدسترس پیام ارسال کنند.
کوالکام نیز در بیانیهای اعلام کرد که شرکتهای سازنده گوشیهای هوشمند به استفاده از راهحلهای مبتنیبر این استاندارد ادامه خواهند داد. این بدان معناست که گوشیهای هوشمند همچنان به یک برج تلفن همراه و سپس به یک ایستگاه پایه متصل میشوند که بهنوبهی خود سیگنال یک ماهواره مدار بالا را دریافت میکند.
کوالکام تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 خود را با قابلیت اتصال به ماهوارهها عرضه کرد، مشروط بر اینکه سازندگان گوشیهای هوشمند سختافزار آنتن موردنیاز را اضافه کنند. Snapdragon Satellite قرار بود در نیمه دوم سال جاری راهاندازی شود، اما با قطع این همکاری، مطمئناً این اتفاق نمیافتد.
شرکت مستقر در سن دیگو به همکاری با Iridium برای توسعه راهحلهای فعلی ادامه میدهد، درحالیکه این تصمیم همچنین در را برای شرکت sat-com برای همکاری مستقیم با سازندگان باز میکند.
نظر شما درباره پایان کار سرویس Snapdragon Satellite کوالکام چیست؟