در کنفرانس جهانی رایانش ۲۰۲۳، نایب رئیس و رئیس دورهای کمپانی هواوی، یعنی خو ژیجون، اعلام کرد که تراشهها، سرورها و رایانههای شخصی این کمپانی از شرکت های خارجی عقبتر هستند. با این حال، او معتقد است که تنها راه برای رفع این شکاف استفاده از محصولات خود هواوی است. وی ادعا میکند که هواوی برای رقابت با رقبای خارجی باید از تراشه های داخلی استفاده کند.
خو ژیجون معتقد است که اگر هواوی از تراشه های داخلی خود استفاده نکند، این شکاف بیشتر خواهد شد. اگر هواوی از تراشههای داخلی در مقیاس بزرگ استفاده کند، میتواند فناوری کلی و محصولات خود را ارتقاء داده و به شرکت های خارجی برسد. Xu Zhijun همچنین اشاره کرد که هم اکنون، صنعت رایانش عمومی چین به شکل ۳ اکوسیستم در حال پیشرفت است. اول X86، دوم اکوسیستم پنتیوم، و سومین اکوسیستم متن باز RISC-V است. او معتقد است که این سه اکوسیستم برای مدت طولانی در آینده به طور موازی توسعه خواهند یافت و هنوز خیلی زود است که بگوییم کدام یک در نهایت موفقترین خواهد شد.
علاوه بر این، زو ژیجون بر اهمیت ایجاد یک اکوسیستم صنعت رایانش مستقل در چین تاکید کرد. او گفت که این موضوع برای توسعه پایدار ضروری است و باید بر اساس فرآیندهای تولید تراشه های موجود ساخته شود. Xu Zhijun همچنین گفت که زیرساخت رایانش باید بر اساس تراشههای بهدستآمده و بر اصول مبنای زیست محیطی ساخته شود. هواوی سرانجام پس از مدت ها وقفه، گوشی هوشمند Mate 60 را با امکان اتصال به شبکه اینترنت 5G روانه بازار کرد. گوشی های سری میت ۶۰ از تراشه ۷ نانومتری کرین استفاده میکنند. این تراشه چندین سال از رقبا عقبتر است. اما این تراشه یک نقطه عطف مهم برای هواوی محسوب میشود. زیرا که نشان دهنده بازگشت این شرکت به دنیای 5G است.
آیا هواوی Mate 60 Pro واقعا از 5G پشتیبانی میکند؟ مقایسه سرعت با آیفون ۱۴ پرو مکس و گلکسی زد فولد ۵
در حالی که تراشه Kirin جدید به اندازه رقبای خود پیشرفته نیست، اما نشان میدهد که هواوی در مسیر درستی قدم برمیدارد. همان طور که Gizmochina اشاره میکند، این شرکت باید از جایی شروع کند و استراتژی تراشه های خود ساخته، میتواند نقطه شروع رشد آن در صنعت نیمه هادی در آینده نزدیک باشد.
نظر شما چیست؟ آیا هواوی میتواند تراشه های پیشرفته ای (به اندازه رقبای خارجی) تولید کند؟