گواهی انحصار وراثت یکی از مدارک لازم است که وراث بر اساس آن قادر خواهند بود به سهم الارث خود دست یابند. به منظور اخذ این گواهی که شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت متوفی، مسئول صدور آن است، میبایست مدارکی در اختیار باشد. جهت کسب این گواهی وراث میتوانند خودشان اقدام کرده و یا از یک وکیل مجرب جهت اخذ گواهی انحصار وراثت بهره ببرند. گروه وکلای پارسای در این زمینه بهترین وکلا را به متقاضیان ارائه میدهد که میتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن و مقرون به صرفه ترین هزینه، گواهی انحصار وراثت را دریافت نمایند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل انحصار وراثت و هزینه آن، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
پس از مرگ اموال متوفی به عنوان ارث میان بازماندگان و وراث به نسبت مشخص شده تقسیم خواهد شد. وراث برای استفاده از این سهم میبایست گواهی انحصار وراثت داشته باشند. در واقع امکان بهره مندی وراث از ماترک متوفی امکان پذیر نخواهد بود، مگر آنکه گواهی انحصار وراثت برای استفاده از این اموال توسط شورای حل اختلاف صادر گردد.
میتوان گواهی انحصار وراثت را سندی رسمی به شمار آورد که بر اساس آن ارث میان وراث تقسیم میشود. در گواهی انحصار وراثت تعداد وراث، مشخصات آن ها، نسبت آن ها با متوفی و میزان سهم هرکدام از آن ها از ارث مشخص میشود.
به منظور اخذ گواهی انحصار وراثت تهیه مدارک ذیل، جهت انجام فرایند دریافت گواهی لازم است:
گواهی انحصار وراثت را شورای حل اختلاف صادر میکند. به منظور اخذ این گواهی وراث یا وکیل آن ها به همراه مدارک مورد نیاز جهت اخذ گواهی انحصار وراثت پس از مراجعه به دفاتر قضایی و ارائه دادخواستی مبنی بر صدور گواهی انحصار وراثت، میبایست به نزدیک ترین شورای حل اختلاف، که نزدیک به آخرین محل اقامت متوفی است، مراجعه نمایند.
اگر ماترک یا به عبارتی مجموع اموال منقول و غیرمنقول متوفی ارزشی بالاتر از 30 میلیون ریال داشته باشد، نیاز به گواهی انحصار وراثت نامحدود است. به منظور اخذ گواهی انحصار وراثت نامحدود، شورای حل اختلاف در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار، آگهی فوت را منتشر میکند تا فرد یا افراد دیگری در صورت وجود به عنوان وراث خود را با در دسترس داشتن مدارک لازم معرفی نمایند. در صورت عدم مراجعه ورثه دیگر، گواهی انحصار وراثت توسط شورای حل اختلاف صادر میگردد. دریافت گواهی انحصار وراثت نامحدود حدود 40 روز زمان می برد، اما دریافت گواهی انحصار وراثت محدود حدود 10 روز زمان میبرد.
پس از دریافت گواهی انحصار وراثت، لازم است تا وراث میزان مشخص شده مالیات بر ارث را پرداخت نمایند و پس از آن اداره مالیات برای باززماندگان مفاصاحساب مالیات صادر کرده و وراث می توانند به تقسیم ارث به نسبت های مشخص شده بپردازند.
یکی از تفاوت های قانون ارث قبل از سال 1395 و بعد از آن آن است که متوفیان قبل از سال 1395 جهت اخذ گواهی انحصار وراثت ابندا میبایست مالیات بر ارث را بپردازند و مفاصاحساب بیمه به عنوان یکی از مدارک لازم جهت صدور گواهی انحصار وراثت لازم است.
اما متوفیان بعد از سال 1395 بدون در اختیار داشتن مفاصاحساب مالیات بر ارث میتوانند از طریق مدارک یاد شده به اخذ گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف محل متوفی پرداخته و بعد از اخذ این گواهی به دنبال پرداخت مالیات بر ارث و اخذ مفاصاحساب مالیات باشند.
اگر گواهی انحصار وراثت نامحدود باشد، هزینه چاپ آگهی فوت در روزنامه های کثیر الانتشار بر عهده دولت خواهد بود. هزینه لازم برای اخذ گواهی انحصار وراثت حدود 4 میلیون تومان است. گروه وکلای پارسای یکی از بهترین مراکز وکالتی به شمار می رود که با 4 میلیون تومان میتواند برای متقاضیان گواهی احصار وراثت را بدون هیچگونه مشکلی دریافت نماید. جهت سفارش به این گروه نصف مبلغ یاد شده در ابتدای کار و مابقی پس از دریافت گواهی انحصار وراثت دریافت میگردد.
اخذ گواهی انحصار وراثت توسط بهترین وکلا در گروه وکلای پارسای در کوتاه ترین زمان و با کمترین هزینه ممکن انجام میگیرد. در گواهی انحصار وراثت، ورثه و سهم هرکدام مشخص میشود.
در صورت عدم همکاری یک یا تعدادی از وراث برای اخذ گواهی انحصار وراثت و یا در زمانی که برخی وراث در داخل کشور نباشند و یا به اطلاعات شناسنامه ای آن ها دسترسی وجود نداشته باشد، بنا به تقاضای وراثی که تمایل به اخذ گواهی انحصار وراثت دارند، شورای حل اختلاف که مرجع صدور گواهی انحصار وراثت است از اداره ثبت احوال استعلامات لازم را دریافت میکند. استعلام شورا از اداره ثبت احوال هزینه ای در بر نخواهد داشت. شورای حل اختلاف بر اساس استعلامات صورت گرفته خود، گواهی انحصار وراثت را صادر مینماید.