گیاهان به جز این که در اغلب موارد به عنوان المانهایی دکوراتیو و تزئینی استفاده میشوند منافع دیگری مانند تهویه و ایجاد هوای مطبوع و تاثیر معنوی و روحبخشی به محیط را نیز دارند. پس خریدن چند گل آپارتمانی میتواند انرژی فوقالعادهای در فضای خانه شما به جریان بیندازد. اگر تا امروز اهل نگهداری از گل و گیاه نبودهاید و حالا میخواهید آپارتمان خود را با چند مدل گل و گلدان تزئین کنید بهتر است در قدم اول انواع گیاهان خانگی را بشناسید.
گیاهان به توجه و عشق و مراقبت نیاز دارند، بنابراین نوع گیاهی که برای خانه انتخاب میکنید باید با لایفاستایل و طرز زندگی و عادتهای شما سنخیت داشته باشد. مثلا اگر دانشجو یا شاغل هستید و صبح تا شب در خانه حضور ندارید یا زندگی شما به نحوی است که مسافرتهای متعددی در برنامه خود دارید بهتر است گیاهانی سرسخت و مقاوم به خانه بیاورید که خیلی هم به مراقبتهای مداوم شما محتاج نباشند، یا اگر شیوه ساخت آپارتمان شما به گونهای است که از نور آفتاب بهره زیادی ندارد گیاهانی به درد شما میخورند که بدون نور خورشید هم بتوانند به خوبی رشد کنند مثل گیاه سرخس، سانسوریا و نخل مرداب.
پس باید بتوانید با تحقیق و مطالعه، بین شرایط زندگی و گلهایی که انتخاب میکنید تناسب برقرار کنید. در این مطلب چند گل آپارتمانی را به شما معرفی میکنیم، گلهایی که هم زیبا و جذاب هستند، هم در فضای محدود آپارتمان خیلی خوب دوام میآورند و هم محافظت از آنها آنچنان سخت و عجیب و غریب نیست:
شاید این گیاه را در خانهها زیاد دیده باشید اما اسم آن را نمیدانستید. اسپاتیفیلوم با گستره نوری وسیعی سازگاری دارد و آبیاری متوسطی میخواهد. این گیاه با برگهای سبز و گلهای سفید خود جذابیت فوقالعادهای به دکوراسیون شما میدهد.
این دو گیاه یکی از محجوبترین و بیدردسرترین گیاهان در انواع گیاهان خانگی هستند و برای افرادی مناسبند که معمولا یا در خانه حضور ندارند و یا فراموش میکنند گیاه را به موقع آبیاری کنند. ساکولنتها و کاکتوسها بسیار مقاوم و سرسختند اما یادتان نرود که حتی این گیاهان هم آب میخواهند! پس اگر گیاه زبانبسته را به خانه آوردید آن را به امان خدا رها نکنید، گلدانهای آنها را در نقاط پرنور خانه قرار بدهید و حواستان به آبیاری و تغذیه آنها باشد.
شاید دیابتیها این گیاه را خوب بشناسند، زیرا در طب سنتی تخم خرفه برای تنظیم قند خون بسیار اثرگذار است. این گیاه آب را در برگهای گوشتی خود ذخیره میکند و آبیاری زیادی احتیاج ندارد.
این گیاه بسیار زیبا که آن را در بازار به شکل و رنگهای مختلف میبینید عاشق رطوبت است اما در اثر آبیاری زیاد و بیرویه خیلی هم دوام نمیآورد و زود از بین میرود.
سانسوریا هم زیبا و مقاوم است و هم پرخاصیت! تهویه هوا، تولید اکسیژن و دفع سموم از خواص سانسوریاست. برگهای شمشیری آن با بافت چرممانند آن جذابیت متفاوتی به خانه شما میبخشد و نور و آبیاری زیادی هم نیاز ندارد.
اگر در نگهداری از گیاهان مبتدی هستید حتما به پتوس فکر کنید. برگهای قلبیشکل و ظاهر جذاب آن حتما شما را به خرید وسوسه میکند و نگهداری از آن نیز آسان است.
همانطور که به حیوان خانگی خود اهمیت میدهید، غذای مخصوصش را برایش میخرید و به او محبت میکنید باید بدانید که گیاهان هم به همان اندازه به توجه شما نیاز دارند. دنیای گیاهان پر از رمز و راز است، هر گیاه قلق خاص خودش را دارد و اگر قرار است میزبان خوبی برای گیاهان باشید باید دانش کافی را درمورد مراقبت از این موجودات زنده کسب کنید، بنابراین این نکات را همواره مدنظر داشته باشید:
از قدیم گفتهاند که توجه و محبت بیش از حد عوارض دارد و آسیبزننده است! مصداق این جمله آبیاری غیرنرمال و زیادی گیاهان است. شما باید بدانید که گیاهتان به چه مقدار آب برای رشد و نمو نیاز دارد، در غیر این صورت صبح به صبح خاک آن را از آب اشباع میکنید و بعد از مدتی در کمال تعجب میبینید که محبت شما باعث شده است ریشه گیاه بپوسد و فاسد شود و دیگر نتوانید گیاه را احیا کنید. حتی این که چه زمانی از شبانهروز گیاه شما به آبیاری نیاز دارد هم مهم است و این موضوع برای هر گیاه تفاوت دارد. پس زمانی که گیاه را میخرید حتما درمورد نحوه آبیاری آن از فروشنده پرس و جو کنید.
گاهی اوقات افراد مبتدی وقتی به گلفروشی مراجعه میکنند هیجانزده و اصطلاحا جوگیر میشوند و تعداد زیادی گل و گیاه ریز و درشت میخرند و به خانه میآورند، غافل از این که مدیریت این تعداد از گیاه برای فردی که تا به حال هیچ تجربهای در این زمینه نداشته کار سخت و دشواری است و ممکن است بعضی از آنها در طول رشد خود برای صاحبخانه دردسرساز شوند. مثلا بعضی گیاهان رشد طولی زیادی دارند و پس از مدتی فضای قابل توجهی از خانه را اشغال میکنند، در صورتی که اگر منزل شما مساحت کافی برای پر و بال گرفتن گیاه نداشته باشد باید از خریدن آن صرفنظر کنید.
انواع گیاهان خانگی از طریق منافذ روی برگهای خود فتوسنتز میکنند، بنابراین برگ آنها همیشه باید تمیز و پاکیزه باشد و گرد و غبار منافذ گیاه را مسدود نکند. برای این کار میتوانید به صورت متناوب با یک پارچه لطیف و نمدار برگهای گیاه را تمیز کنید. برای گیاهانی مانند نخل مرداب که برگهای بلند و متعدد دارند و نظافت آنها با دستمال وقتگیر و زمانبر است میتوانید هر چندوقت یکبار گیاه و گلدانش را به یک فضای باز ببرید و آن را با شلنگ بشویید.
شما گیاه را از خاک اصلیاش جدا کردهاید و به خانه آوردهاید، پس باید برای خاک او ترکیبی را فراهم کنید که گیاهان دیگر در طبیعت از آن استفاده میکنند. خاکی که گلدان را با آن پر کردهاید ممکن است غنی نباشد و برای تغذیه کامل گیاه کفایت نکند، در این صورت است که کود حکم مکمل غذایی را دارد و میتواند کم و کاستیهای خاک را برطرف کند. پس با توجه به نوع کودی که تهیه میکنید در دورههای زمانی منظم نیاز گیاهتان را برطرف کنید.
گیاهان موجودات فوقالعاده نازک و ملایمی هستند و باید با آنها با لطافت و توجه ویژهای رفتار کنید. همانطور که یک انسان به جا و مکان مناسبی برای رشد و تمرکز نیاز دارد گیاه هم از این قاعده مستثنی نیست، پس برای او گلدان خوبی خریداری کنید تا ریشههای آن در یک گلدان حجیم و بدون تهویه خفه نشود و نمیرد.
گیاه هم مانند هر موجود زنده دیگری به استراحت نیاز دارد، برای این کار میتوانید برای مدتی گلدانهای خود را بیرون از خانه نگهداری کنید تا هوایی بخورند و شفافیت و تازگی آنها دوچندان شود. برگهای زرد و پژمرده را از گیاه جدا کنید تا ظاهر زیبای خود را از دست ندهد، حواستان باشد که بهترین و باکیفیتترین گلدانها هم روزی فرسوده و منهدم میشوند، پس هرچند وقت یکبار گلدان گیاه را تعویض کنید تا نفسی بکشد. حتی میتوانید برای حفظ تازگی و طراوت، خاک گیاه را عوض کنید. البته عوض کردن خاک فقیر و جایگزین کردن خاکی نو و غنی برای هر گیاه فصل خاص خودش را دارد و اگر در زمان نامناسبی آن را از خاک خود خارج کنید ممکن است گیاه بخشکد و دیگر رشد نکند.
نگهداری از گل و گیاه در خانه میتواند حال و هوای خانه را عوض کند و طراوت و نشاط بینظیری را به شما و اعضای خانواده تزریق کند. در مطلب به معرفی گل آپارتمانی و نکات نگهداری پرداختیم و سعی کردیم به آن دسته از افراد که قصد دارند با خرید گل و گیاه صفای بیشتری به خانه بیاورند درمورد انتخاب نوع گیاه، دید بهتر و شفافتری بدهیم.
منبع: https://www.chidaneh.com