در گذر زمان، چارهای جز عجین شدن با زندگی دیجیتال را نداشته و نداریم. تمام ابعاد زندگی ما به نوعی وصل به این دنیای مجازی و الکترونیک است. از دم دستترین کارها تا سختترینشان را با کمک این فضای دیجیتال پیش میبریم.
امروز حتی سادهترین خریدهایمان هم از اینترنت به صورت آنلاین سفارش میدهیم. به دلیل این حجم از تقاضا، در طرف مقابل کسب و کارهایی راهاندازی میشوند که کارشان ارائه خدمات و محصولات آنلاین به مشتریان از طریق فروشگاه اینترنتی است. قطعاً راهی که پیش رو دارند هموار نبوده و از پیریزیهای اولیه باید با آگاهی و کاملاً حرفهای مسیر خود را مشخص کنند. اطلاعاتی که در اینجا ارائه میشود میتواند تا حدودی راهگشای این عزیزان در ابتدای کار باشد.
هرگاه صحبت از راهاندازی سایت میشود اولین چیزی که مطرح میشود بحث دامنه و معرفی انواع دامنه است. دامنه (Domain) به آدرسی میگویند که وبسایت برای خود در نظر میگیرد. در دنیای بزرگ و بینهایت دیجیتال، در عصر ارتباطات آنچه در کامپیوترها میبینیم بیشباهت با دنیای واقعی نیست اما به شیوه و روش دیگری. هر کدام از ما برای کسب اطلاعات لازم اولین کاری که میکنیم سرچ کردن مطلب مورد نظرمان در موتورهای جستجویی همچون گوگل است.
پس از آن با آدرسهای بیشماری رو به رو میشویم که هر کدام به نوعی محتوای مورد نظر ما را در خود جای دادهاند. علاوه بر این گاهی نیاز به سرچ مطلب نیست آدرس سر راستی از یک وبسایت داشته و با وارد کردن همان مستقیم به سایت، لینک میشویم. به هر حال چه مستقیم و چه غیر مستقیم، هر کجایی که برویم آدرس مشخص خود را دارد. این آدرس همان دامنه است که پیش از راهاندازی وبسایت برای آن خریداری شده.
برای انتخاب دامنه ابتدا باید نام کوتاه و منحصربه فردی را انتخاب کنید. یعنی تمایل دارید وبسایت شما با چه نامی شناخته شود؟ در انتخاب نام باید دقت لازم را داشته باشید. نام دامنه یک بخش و پسوند دامنه بخش دیگری است که در شکلگیری آدرس شما مؤثر است. پسوند همان حروف یا کلمه است که پس از نام و نقطه درج میشود.
انواع مختلفی از پسوندها وجود دارد که همگی باید دارای مجوز از شرکت ICAAN بوده باشه و به آنها TDL گفته میشوند. انواع پسوندهای رایجی که وجود دارد.com/.net/.org و … میباشند. این پسوندها، پسوندهای عمومی است و در کنار آن پسوندهای اختصاصی همانند. pro/.biz و … نیز وجود دارد. هر کشوری هم معمولاً پسوند ملی دارد که بسیاری از افراد و یا ارگانهای دولتی دامین خود را با این پسوندهای ملی همچون.ir خریداری میکنند.
به این نکته توجه داشته باشید نام و آدرسی که برای وبسایت خود در نظر میگیرید ضرورتاً همان پذیرفته نمیشود. بلکه ممکن است پیش از شما کسی آن دامنه با همان نام را خریداری کرده باشد. یا حداقل نام با پسوند مورد نظر شما موجود نباشد. برای اطلاع از این امر باید آدرس درخواستی خود را در سایتهایی که به فروش و ارائه دامین و خدمات اینچنینی ( نظیر ایران هاست) اشتغال دارند سرچ کنید. انواع دامنه موجود برای شما به نمایش در میآید. اگر آدرس مد نظرتان موجود نبود مجبور هستید با تغییر نام دامنه و یا پسوند، دامنه با آدرس دیگری را برای خود خریداری کنید
پس از انتخاب نام مناسب برای وبسایت و خریداری دامین شما میتوانید سایت خود را راهاندازی کنید. راهاندازی فروشگاه اینترنتی سبب شده که افراد تمایل بیشتری به خریدهای آنلاین داشته باشند. طراحی که برای اینگونه سایتها انجام میگیرد باید متناسب با نوع محصول ارائه شده باشد از طرف دیگر یوزر فرندلی بودن نکته دیگری است که حتماً باید مد نظر قرار بگیرد.
در فروشگاههای اینترنتی شرط اصلی سهولت در سرچ محصول، دستیابی به قیمت و سفارشگذاری آسان و بدون دغدغه است. بنابراین جهت راهاندازی فروشگاه اینترنتی خود حتماً باید از مشاوره و کمک متخصص بهره بگیرید تا بهترین و با کیفیتترین فروشگاه و سایت را به مشتریان خود ارائه دهید. درواقع در چنین شرایطی سایت شما ویترین شماست.
هر چه در طراحی آن انرژی بیشتری بگذارید، نتیجه بهتری دریافت خواهید کرد. در واقع اگر برای اینکار از کمک متخصص و کارشناس بهره ببرید نه تنها هزینه محسوب نیست بلکه به نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود. در این بین کم نیستند مؤسساتی که میتوانند یاریگر شما در این امر باشند از جمله تیم ایرانهاست که سعی میکند با استفاده از خبرهترین متخصصان و در ازای دریافت هزینهای مناسب بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه کند.
حالا فرض کنیم که دامنه را خریداری کرده، سایت یا فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی کردهایم در مرحله بعد کار مهمی که باید انجام گیرد جلب اعتماد مشتری است. بخصوص برای سایتهایی که خدمات و محصولی برای فروش دارند تأمین اعتماد مشتری از هر چیزی واجبتر است. مشتریان به دلایل مختلف به خرید آنلاین روی آوردهاند بخصوص وقتی برای بار اول با سایت یا فروشگاه اینترنتی آشنا شده و قصد خرید از آن را دارند معمولاً سخت اعتماد میکنند که البته حق هم دارند. کم نبودهاند فروشگاههای اینترنتی که با سواستفادههای مالی موجب ضرر و زیان مشتریان شدهاند.
وحالا توضيح اينكه اینماد چیست؟ اگر سایتی با درگاه پرداخت دارید، یعنی فروشگاه اینترنتی هستید و لازم است که برای دریافت اینماد اقدام کنید. سایتهای خبری، وبلاگی و آموزشی یا سایتهایی با محتواهای دیگر نیازی به داشتن اینماد ندارند. اينماد نشان اعتماد الکترونیکی است که توسط سازمان توسعه تجارت الکترونیک به فروشگاههای اینترنتی اعطا میشود. البته دریافت این مجوز شامل شرایط و ضوابط خاصی است.
با وجود این نماد کاربران به سایت شما اعتماد کرده و با خیالی راحت به خرید میپردازند. جهت دریافت اینماد باید مراحلی را طی کرده و پشت سر بگذارید تا در نهایت برای شما صادر شود. از آنجایی که ممکن است طراحی فروشگاه اینترنتی خود را به تیم حرفهای سپرده باشید جهت دریافت این نماد هم میتوانید از همان تیم کمک بگیرید. البته تیمهای حرفهای به خوبی میدانند که یکی از شروط ایجاد فروشگاه اینترنتی کسب این مجوز است. ایرانهاست در این زمینه نیز خدمترسان مناسبی برای فروشگاه آنلاین شما خواهد بود.