هواوی مدت زیادی است که تحت تأثیر تحریمهای ایالات متحده آمریکا، نمیتواند فعالیت منعطف و آزادانهای داشته باشد. به همین دلیل، ممکن است سری هواوی Mate 50 همچنان از Kirin 9000 5G استفاده کند. در کنار آن، مدل Snapdragon 898 4G نیز وجود خواهد داشت.
مدتی پیش گفته بودیم که هواوی میت ۵٠ با تراشه ۴ نانومتری Snapdragon 898 معرفی میشود.
هواوی Mate 50 با تراشه ۴ نانومتری اسنپدراگون رونمایی خواهد شد
بر اساس گزارش EqualLeaks، در دنیای مدرن امروزی، فناوری 5G سریعترین رشد را داشته است و غول فناوری چینی یعنی هواوی نیز در آن پیشتازی کرده است. اما با تمام این اوصاف، هواوی قادر به ارائه گوشیهای 5G بسیار محدودی است. اگر یک گوشی بخواهد از اینترنت 5G پشتیبانی کند، تراشه مهمترین نقش را در این بین ایفا میکند. به لطف وجود آنتن RF، تراشه از اینترنت 5G پشتیبانی خواهد کرد. مدت زیادی از رونمایی گوشیهای سری P50 هواوی نمیگذرد. این سری، میزبان دو عضو است که هر دو فاقد پشتیبانی از اینترنت 5G هستند. دو نسخه Snapdragon 888 4G و Kirin 9000 4G در این گوشیها دیده میشود. همچنین هواوی مدتی پیش از سری Nova 9 خود پرده برداشت. اما باز هم با وجود پشتیبانی Snapdragon 778G از اینترنت 5G، مدل 4G این تراشه در سری Nova 9 به کار گرفته شده است.
اما دلیل عدم استفاده از اینترنت 5G در تراشههای Snapdragon 888، اسنپدراگون ٧٧٨ جی و Kirin 9000 توسط هواوی چیست؟ در برخی از گزارشات، ادعا شده است که نگهداری طولانی مدت Kirin 9009، سبب آسیب وارد شدن به آنتن RF آنها شده است. هواوی نیز نتوانسته است این مشکل را مرتفع کند. بنابراین، گوشیهای پرچمدار هواوی از 5G بهره نمیبرند.
از سوی دیگر، کوالکام که تأمین کننده تراشه اسنپدراگون در دیگر گوشیهای هواوی است، به دلیل تحریمهای آمریکا نمیتواند از فناوری 5G در تراشههای ارائه شده استفاده کند. دلیل اصلی عدم وجود 5G در گوشیهای هواوی همین است. اما سؤال اصلی بسیاری از کاربران، این است که آیا هواوی همچنان به تراشههای Kirin فکر میکند یا برای همیشه شاهد جایگزینی آن با تراشههای کوالکام خواهیم بود؟
بهتر است پیش از پاسخ به این سؤال، نگاهی به جزئیات و و وضعیت فعلی Kirin داشته باشیم. سال گذشته از سوی Global Times گزارش شد که هوانگ هایفنگ، ناظر با سابقه فناوریهای پیشرفته، میگوید که هواوی حدوداً ١٠ میلیون عدد تراشه Kirin 9000 را ذخیره کرده است. همین یک سال پیش بود که TSMC از ارسال تراشهها برای هواوی خودداری کرد. هواوی از آن زمان، Kirin 9000 را در چندین مدل از دستگاههای خود استفاده کرده است. بنابراین، دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد از این تراشه در دسترس قرار دارد.
اما در نهایت، باید بگوییم که هواوی همچنان به دنبال کنار گذاشتن کامل تراشههای Kirin خود نیست. همان طور که گفتیم، برای اتصال به اینترنت 5G، آنتنهای RF مورد نیاز هستند. اما تراشههای باقی مانده، دارای مشکلاتی برای استفاده از آن هستند. اگر هواوی توانایی جایگزینی این آنتنها را داشته باشد، میتواند مجدداً از اینترنت 5G در گوشیهای خود استفاده کند. هنگامی که سری P50 هواوی عرضه شد، برخی از رسانهها گزارش دادند که هواوی در حال همکاری با شرکتهای چینی برای ساخت آنتن RF بومی خود است.
در حال حاضر، گزارشاتی وجود دارند که نشان میدهد چین موفق شده است تا خط تولید انبوه آنتن RF ١۴ نانومتری خود را راه اندازی کند. این موضوع، بهترین خبر برای مشتریان هواوی است. البته سامسونگ در این بین، آنتنهای RF ٨ نانومتری را داراست. بنابراین، ممکن است این موضوع شما را ناامید کند. اما هرچه که باشد، وجود 5G بهتر از عدم وجود آن است! سال گذشته، مدیرعامل شرکت هواوی گفت که هواوی به سرمایه گذاری خود در شاخه Hisilicon ادامه میدهد. همچنین مجموعههای مربوط به این شاخه، تحت پوشش قرار میگیرند. به نظر میرسد که شاهد مدل جدیدی از تراشههای Kirin تا دو سال آینده نباشیم! بنابراین، بهتر است چنین خیالی را از ذهن خود خارج کنیم. تراشه مذکور، دارای لیتوگرافی ۵ نانومتر پلاس خواهد بود.
بله درست متوجه شدید؛ Hisilicon تراشه جدیدی خواهد داشت! از آن جا که پس از تحریمهای آمریکا، شایعات و اطلاعات مختلفی در مورد آینده تراشههای Kirin در اینترنت پخش شدند، برخی منطقی و برخی دیگر، غیر منطقی هستند. بر اساس اطلاعات پایگاه دفتر مالکیت معنوی چین، Hisilicon از سال گذشته، درخواست ثبت دو حق اختراع مرتبط با تراشههای Kirin را داده است. این حق اختراعها، مربوط به یک تراشه ۵ نانومتر پلاس و یک تراشه ٣ نانومتری هستند! اوایل امسال، گفته شد که هواوی در صدد توسعه یک تراشه ٣ نانومتری است. اما تراشه +5nm، بیشتر توجه رسانهها را جلب کرد. هیچ اطلاعات موثّق دیگری در مورد این موضوع ارائه داده نشد. خبر توسعه تراشهای با لیتوگرافی +5nm، یک خبر معتبر است. اما این تراشه تا قبل از سال ٢٠٢٣ میلادی وارد بازار نمیشود. اسم رمز و اطلاعات آن نیز مشخص نیست.
بر اساس شایعات، نام این تراشه Kirin 9010 است و تولید آن، محدود خواهد بود. احتمالاً تراشه Kirin جدید، مجهز به پردازنده گرافیکی جدید و مجزا از ARM Mali خواهد بود. به طور کلی، نتیجه این است که تراشههای Kirin همچنان عرضه میشوند و تولید آنها من متوقف نخواهد ماند. ماه گذشته، شایعهای در مورد رونمایی از سری Mate 50 در آبان ماه منتشر شد. اما این تنها یک شایعه است و نه بیشتر از آن. اما برگزاری یک رویداد در اواخر امسال با میزبانی از هواوی Mate V، هواوی Watch GT3، هواوی Watch Fit 2 و Huawei Watch D، محتمل است.
پیش از این، برخی از مشخصات سری هواوی Mate 50 فاش شده است. این گوشی، دارای نمایشگری از نوع LTPO AMOLED با رفرش ریت ١٢٠ هرتزی خواهد بود. طراحی قاب جلویی نیز مشابه سری P50 است. هواوی قصد دارد تا در سری هواوی Mate 50، از HarmonyOS 3.0 استفاده کند. این سری مانند خانواده P50، از استراتژی دو نسخه تراشه استفاده خواهد برد.
نظر شما در مورد این اتفاق در سری Mate 50 چیست؟ کدام یک از این اخبار برای شما جذابیت بیشتری داشتند؟
نسخه 4gقوی تر از 5gهست 🤕تحریم چه کارا که نمی کنه
خب 5gیه آنتن بیشتر نیست
امیدوارم هواوی دوباره تو لیست 3 تای اول بازار بیاد… بی نظیر بوده و هست این شرکت
سلام، ماشاله هواوی هنوز 10میلیون کایرین9000هزار5جی داره،اصلش داشتن خود چیپست هستش آنتهاشو یالاخره میتونن تو خود چین هم درستش کنن، چون هرچی باشه فرآیندوپیچیدگی ساختش نباید از چیپست ها سخت تر باشه که،انشاله هوآوی بازم به قدرت سابق خودش و به 3برندبرتر تز لحاظ ساخت گوشی برسه که مطمئنم هستم که میرسه خو یکی دوسال آینده،موفق باشید
من مطمئنم به زودی به جایگاهی که لیاقتش رو داره میرسه.