حساب کاربری ندارید؟ ثبت نام کنید

گوشی چینی خود را دور بیاندازید!

نوشته

3 سال قبل | 9 دیدگاه | موبایل

برای شما درباره امکان سانسور در گوشی شیائومی نوشتیم. به نظر می رسد که مقامات کشور کوچک اروپایی لیتوانی خیلی هیجانی شده اند و به مردم کشور خود می گویند که گوشی چینی خود را دور بیاندازند! اما اوضاع از چه قرار است؟

توصیه لیتوانی به دور انداختن گوشی چینی توسط مردمش

وزارت دفاع لیتوانی به مردم این کشور توصیه کرد که تلفن‌های هوشمند چینی خود را دور بیندازند اما چرا؟ چون اخیرا گزارشی منتشر شده که نشان می‌دهد موبایل‌های ساخته شده توسط شیائومی دارای قابلیت سانسور است.

مرکز ملی امنیت سایبری وزارت دفاع لیتوانی روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور اعلام کرد تلفن «Mi 10T» شرکت شیائومی، قادر به تشخیص و سانسور برخی عبارات سیاسی مانند «تبت را ازاد کنید»، «زنده باد استقلال تایوان» و «جنبش دموکراسی» است.

گوشی های مشابه شیائومی: شیائومی Mi 10T و ردمی K30S Ultra

در گزارش این مرکز گفته شده است که برنامه‌های از پیش نصب شده روی این گوشی هوشمند از جمله مرورگر اینترنت Mi به صورت دوره‌ای، لیستی از کلمات ممنوعه را که شیائومی تدوین کرده دریافت می‌کنند. مرکز امنیت سایبری لیتوانی می‌گوید اگرچه این قابلیت در تلفن‌های فروخته شده در اروپا غیرفعال است، اما ممکن است بدون اطلاع کاربر فعال شود.

«گوشی چینی را کنار بگذارید»

تاتوویداس باکشیس، سرپرست فناوری‌های نوین مرکز امنیت سایبری لیتوانی گفت:

«ما دریافتیم که گوشی‌های شیائومی فروخته شده در لیتوانی عملکرد فیلترینگ محتوا را غیرفعال کرده و بنابراین محتوا را سانسور نمی‌کنند، اما لیست کلمات کلیدی سانسور شده هنوز به صورت دوره‌ای ارسال می‌شود.»

وی افزود:

«دستگاه از نظر فنی آماده است تا در هر زمان بدون اجازه کاربر عملکرد را از راه دور فعال کرده و سانسور محتوای بارگیری شده را آغاز کند.»

مارگاریس ابوکویچیوس، معاون وزیر دفاع لیتوانی در یک نشست مطبوعاتی برای ارائه آخرین گزارش مرکز امنیت سایبری به خبرنگاران گفت:

«مصرف‌کنندگان نباید از تولیدکنندگان چینی تلفن بخرند. توصیه ما این است که گوشی‌های جدید چینی نخرید و تا جایی که ممکن است از گوشی‌هایی که قبلاً خریداری شده‌اند خلاص شوید.»

نگرانی‌های از حفاظت داده‌ها

سرویس امنیت سایبری لیتوانی همچنین مرورگر داخلی چینی شیائومی را به دلیل جمع‌آوری «بیش از حد» داده‌های کاربران و رمزگذاری و ارسال آن به سروری در سنگاپور، جایی که طبعا در آن مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا اعمال نمی‌شود، مورد انتقاد قرار داده است.

سایر گوشی‌های چینی مورد بررسی توسط این مرکز دولتی شامل هواوی پی‌ ۴۰ و وان‌ پلاس 8T بوده‌اند.

در این گزارش آمده است که «اپ‌گالری»، فروشگاه برنامه‌های هواوی برای داخل چین با هدایت خودکار جستجوها به فروشگاه‌های ثالثی که میزبان بدافزار هستند، تهدیدی امنیتی برای کاربران محسوب می‌شود. این مرکز دولتی لیتوانی با این حال گفته است که هیچ نقص امنیتی در تلفن وان‌پلاس کشف نشده است.

شیائومی به پرسش خبرگزاری رویترز در این زمینه پاسخی نداده است، اما سخنگوی هواوی گفت تلفن‌های این شرکت اطلاعات کاربران را به خارج ارسال نمی‌کند.

تیرگی روابط لیتوانی و چین

روابط لیتوانی با چین در ماه‌های اخیر پس از آنکه دولت ویلنیوس به تایوان اجازه داد سفارت خود را در این شهر با همان نام تایوان باز کند، متشنج شده است.

این اقدام غیر معمول است چون خود تایوان تمایل دارد تا در عرصه‌های بین‌المللی با نام «چین تایپه» شناخته شود تا بدین وسیله از خشم پکن که این جزیره را یک استان سرکش و تجزیه‌طلب چین می‌داند، پرهیز کند.

چین به دلیل همین اقدام لیتوانی، سفیر خود را از این کشور فراخواند. در ابتدای این ماه، سفیر لیتوانی در پکن نیز «برای مشورت» به ویلنیوس بازگشت.

وزارت امور خارجه لیتوانی پیشتر به یورونیوز گفته بود که کشورش مشتاق پیگیری «روابط اقتصادی، تجاری، فرهنگی و دانشگاهی نزدیک‌تر» با تایوان است.

هفته گذشته، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده از لیتوانی در اختلافات خود با چین حمایت می‌کند.

او گفت:

«ما در برابر اجبار اقتصادی، از جمله اجبار اعمال شده توسط چین، ایستاده‌ایم. ما به شدت طرفدار دموکراسی هستیم، از جمله در بلاروس، جایی که ما بسیار با هم کار می‌کنیم.»

نظر شما چیست؟ فکر می کنید که این نگرانی برای شما هم وجود دارد؟

اشتراک در
اطلاع از
9 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امین

اینا همش جنگ روانیه برای اینکه گوشی های چینی فروش نره

Auroro

نظرت محترمه، ولی حداقل مثبت فیک نده، مرسی اه.

Auroro

منفی فیک هم نده،‌ ممنون اه

reza25

من که ابدا آشغال های چینی رو نمیخرم
پیشنهاد میکنم شما هم این زباله هاتون رو دور بیندازید

drstop

هدایت شده به چرا گاه ایدئولوژی

reza25

من که ابدا آشغال های چینی رو نمیخرم
پیشنهاد میکنم شما هم این زباله هارو دور بیندازید

ali karimi

سلام،فعلا خیلی ها میخوان چین رو از لحاظ اقتصادی بهش فشار بیارن، خب حالا دوتا جمله رو گرفته سانسور کرده گوشیهاشو مردم بریزن سطل آشغال، درسته خب اینکار درست نیست ولی دیگه نه در اون حد که تمام گوشیهای چینی رو بریزی سطل اشغال، همین چینی ها اگه نبودن اپل و سامسونگ قیمتهای رو گوشبهاشون میزاشتن که هرکسی نتونه بخره، تازه حتی بیشتر قطعاتی که تو اپل یا سامسونگ استفاده میشه کارخانه هاشون تو چینه تا جایی که مفدونم بخاطر قیمت ارزونتر کارگر البته با کیفیت خوب، حتی تا جایی که میدونم اپل یا سامسونگ کارحانه هاشونم یه زمانی تو چین هم بود، ولی الان توکشورهای دیگه هم دارن، همین اپل تو هند کارخانه داره، منظور کلی اینکه شرکتهای چینی که تو بحث ساخت گوشی فعالیت دارن خیلی تو ثبات بازار و کیفیت نقش مهمی دارن، بیشتر این شرکتهام مقر اصلیشون تو چین هستش، این کار لیتوانی هم یجورایی مسخرست هرچند که تصمیمات این چنینی ضرر بیشترش واسه مردمه، موفق باشید

mortiii

اینجاست که میگن هیچ ارزونی بی دلیل نیست .نوش جان کسانی که برای آشغال های چینی سر دست میشکنن

drstop

می خوای بریم اپل بخریم؟
دلت از جایی دیگه پره چرت و پرت کامنت نزار.
تو برو برا سامسونگت سر و دست بشکون

رپورتاژ آگهی پربازده
رپورتاژ آگهی پربازده
سینا عطایی
حال روزگارت به خودت بستگی داره :)