طراحی سایت اختصاصی یا استفاده از قالب آماده برای راه اندازی یک وبسایت، به چالشی سوال برانگیز برای تمامی وبمسترها تبدیل شده است. درحقیقت باید گفت که تا به امروز، قطعاَ این سوال برایتان پیش آمده است که برای سایتهایی که قصد راه اندازی آنها را دارید، استفاده از چه روشی مناسبتر است؟ به بیان بهتر، در دوراهی این مسئله قرار گرفتهاید که سایتتان را بصورت اختصاصی طراحی کنید و یا از قالب آماده برای راه اندازی آن استفاده کنید! و یا شاید اصلاَ تفاوت این دو را به خوبی درک نکرده باشید… !
از همین رو در این مقاله قصد داریم تا به تمامی سوالهایتان پاسخهایی دقیق و ویژه داشته باشیم… اما در ابتدا بایستی به این سوالها پاسخ دهیم که طراحی وب سایت اختصاصی به چه شکل است و چه کارهایی را باید برای راه اندازی آن انجام داد؟! همچنین در گام بعد نیاز است تا به این سوال پاسخ داده شود که وظیفهی یک برنامه نویس و کارفرما در یک پروسه طراحی سایت به چگونه است…؟! پس با ما همراه باشید.
برای طراحی سایت و راه اندازی یک کسب و کار، بنگاه خبری و یا یک مجموعه خدماتی، بایستی استراتژیهای مختلفی را بررسی و با یکدیگر مقایسه کنید که در ادامه به بررسی برخی از مهمترین روشها خواهیم پرداخت:
در این حالت از طراحی وب سایت، کارفرما که زمان و بودجهی کافی را در اختیار دارد و به دنبال یک قالب زیبا و خاص و با ویژگیهای دلخواه میباشد، اطلاعات لازم راجع به ویژگیها و ظاهر سایت را با برنامه نویس یا شرکت مورد نظر خود در میان خواهد گذاشت تا نتیجه مطلوبتری را از خواستههای خود به دست آورد. در این حالت کارفرما نیاز به یک طرح ui یا همان دیزان سایت خاص خواهد داشت؛ طرحی که بدون کدنویسی بوده و با نرم افزارهایی همچون adobe photoshop ,adobe xd و…. طراحی و به کارفرما ارائه خواهد شد. نهایتاَ کارفرما با اعلام تغییرات مدنظر خود و سپس انجام تغییرات توسط دیزاینر، روند طراحی وبسایت را به تایید نهایی خود نزدیک میکند.
البته کارفرما این امکان را خواهد داشت تا به جای ارتباط صفر تا صدی با شرکتها، مستقیماَ با شخص برنامه نویس در ارتباط باشد؛ اما در این صورت باید طراحی ui از قبل آماده باشد. همچنین بعد از طراحی قالب وب سایت به شکل یونیک توسط برنامه نویس، قالب روی سیستم های مدیریت محتوا(Cms) از قبیل وردپرس، جوملا و یا… پیاده سازی میشود. همچنین در صورت تمایل کارفرما، امکان کد نویسی اختصاصی سمت سرور (بک اند) به جای استفاده از سیستم های مدیریت محتوا وجود دارد که بسته به درخواست و نیاز کارفرما صورت میگیرد.
تمام این توضیحات بدین معناست که چه در «فرانت اند» و چه در طراحی «بک اند سایت»، هم امکان استفاده از قالبهای آماده و سیستمهای مدیریت محتوا (cms) وجود دارد و هم امکان پیاده سازی صفر تا صد بک اند سایت با استفاده از کدنویسی و زبانهای برنامه نویسی متفاوت (php، node js، python، asp.net و…) با توجه به نیاز وب سایت وجود دارد. همچنین برای پیاده سازی فرانت اند هم از زبانهای نشانه گذاری html (hyper text markup language)، زبان استایل دهی css (cascading stylesheet s)، زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت و فریمورک ها و ماژول های مرتبط استفاده میشود.
شاید با اصطلاحات فرانت اند و بک اند اشنایی خاصی نداشته باشید؛ بنابراین دعوت میکنیم تا با دقتی ویژه، به تفاوتهای این دو مدل طراحی پی ببرید:
فرانت اند در یک طراحی وب سایت، به قسمت ظاهری آن اطلاق میشود؛ درواقع همان فضاهایی که برای کاربر قابل مشاهده است… بخشهایی چون: قسمت های هدر و متن و ها و باکس ها و رنگ ها و فوتر و.. که همانند ویژگی های ظاهری و قابل مشاهده هر فرد همچون: دست، پا، چشم، رنگ پوست و … به لحاظ بصری ملموس است.
بک اند یک وب سایت درواقع شامل منطق یک وب سایت است که حاوی الگوریتمهاییست که در پشت صحنه سایت، کار گذاشته میشود و برای کاربر عادی قابل مشاهده نیست. بد نیست بدانید که بک اند وظیفه ی ذخیره سازی و تبدیل یک وبسایت از حالت ایستا به پویا را بر عهده داشته و همچون مثال قبل برای یک انسان، بک اند در یک طراحی وبسایت، همانند منطق هر فرد است که حرکات و رفتارهای اعضای بدن وی را مشخص میکند.
اما روش دیگری نیز ایجاد یک سایت وجود دارد و آن استفاده از قالبهای آماده رایگان و غیررایگان بستر اینترنت است و میتواند برای افرادی که به دنبال صرف هزینه و زمان کم برای راه اندازی یک وبسایت هستند، بسیار مناسب باشد و در واقع آلترناتیو بسیار مناسب و راحتی برای طراحی اختصاصی صفحات سایت به شمار میرود.
استفاده از قالبهای آماده در مقایسه با روش طراحی اختصاصی، که هم مستلزم زمان و هم بودجه مالی ویژهای است، با کمترین هزینه و زمان، میتواند تمامی افراد را صاحب یک وبسایت برای شروع کسب وکارشان نماید. اما بایستی توجه داشت که استفاده از قالب آماده در طراحی سایت نیز معایب خاص خودش را دارد؛ چرا که شما دیگر دارای طرح یونیک و منحصر به فردی نیستید و بطور کلی قالب های آماده، اکثرا شبیه یه یکدیگر هستند. امری که میتواند بر روی برندینگ شما نیز اثری منفی داشته باشد!
اما اگر به دنبال یک وبسایت با ظاهر منحصر بفرد و مطابق با خواست و نیازهای بیزینس یا فروشگاه خود هستید و همچنین بودجه و زمان کافی دارید، میتوانید سفارشهای اختصاصیتان را در اختیار شرکتهای معتبر قرار دهید. جالب است بدانید مشکل اصلی طراحی سایت با قالبهای آماده در ایران، استفاده از قالبهای نال شده و لایسنسهای غیرمعتبر است که موجب می شود:
همچنین میتوانید از قالبهای آماده استفاده نمایید؛ اما با هوشمندی همان قالب را کاستومایز یا «شخصی سازی» کنید که البته باز هم به یک برنامه نویس سطح فرانت اند نیاز خواهید داشت. بنابراین به اختصار، معایب و مزیای هر روش را به اتفاق یکدیگر مرور خواهیم نمود:
حال شاید با آگاهی از تمامی ویژگیهای عنوان شده، بتوانید انتخاب هوشمندانه و مناسبتری را برای شروع کسب و کار خود داشته باشید.
ما در شرکت طراحی وب سایت ناب دیزاین همواره توصیه داریم تا وبسیاتهای خود را با توجه به دلایل عنوان شده، به صورت قالب اختصاصی راه اندازی کنید تا به لحاظ تمامی ویژگیها، کسب و کاری حرفهای تر و قدرتمندتر را به ارمغان بیاورید. همچنین کارشناسان ناب دیزاین در مشاوره های گوناگون با هموطنان عزیز، همواره بر این نکته تأکید داشته اند که صرف داشتن یک وبسایت، کافی نیست؛ بلکه شاید بهتر بتوان گفت که اگر سایتتان در صفحه اول گوگل نباشد، گویی که انگار اصلاَ سایتی در اختیار ندارید!!
بنابراین بایستی بگوییم کهعلاوه بر تیم تخصصی طراحی وب سایت ناب دیزاین، تیم طراحی گرافیک، سئو و بهینه سازی وب سایت نیز در مجموعه ما تدارک دیده شده است تا بهترین خدمات رسانی ممکن را برای تمامی هم میهنان عزیزمان در سراسر کشور به ارمغان بیاوریم. اطمینان داشته باشید که تیم طراحی و سئوسایت ناب دیزاین در تمامی مرراحل موفقیتتان در کنارتان قرار خواهند داشت؛ پس منتظرتان هستیم تا به کمک هم، ایده ها و درآمدهای اینترنتیتان را شکوفا سازیم.
نشانی دفتر: میدان آرژانتین- خیابان عماد مغنیه- نبش خیابان بیست و پنجم
شمارههای تماس: 02188722027 – 02188721092